Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

Představujeme nový krkonošský minipivovar

 

Je skvěle vychlazená a přitom ji lze označit za pravou horkou novinku. Taková je 12 APA, první pivo uvařené ve zbrusu nové varně zbrusu nového krkonošského pivovaru Trautenberk. Najdete jej v obci Malá Úpa v KrkonošíchPivovar vzniká v Tippeltově boudě, domě s číslem popisným 87, později známém spíše jako hotel Družba. Stavba zde stojí více než sto let a v dobách někdejší slávy patřila k nejmodernějším v okolí. Nyní prochází rozsáhlou, ale citlivou rekonstrukcí. Několikapodlažní budova bývala restaurací a hotelem, i tyto služby by se sem měly záhy vrátit. Rekonstrukce ale začala ve sklepení, právě tam bylo potřeba upravit a připravit prostory pro nový pivovar.


Více informací
Představujeme nový krkonošský minipivovar
Krkonošský pohádkový betlém

Krkonošský pohádkový betlém

Krkonošský pohádkový betlém, který vytvořil za 8 měsíců řezbář Pavel Tryzna z uskupení ŘEZBÁŘI K 106, najdete nyní v centru Vrchlabí, mezi náměstím T. G. Masaryka a vrchlabským zámkem.

Pavel Tryzna začal řezat ve svých 53 letech. Začínal s jednou běžnou dřevorubeckou pilou. O Krkonošském pohádkovém betlému snil již několik let, ale pustit se do jeho výroby mohl až letos v dubnu, a to díky náhodě. Setkal se s člověkem, kterého řezbařina zajímala. No a když Roman Fischer nabídl Pavlu Tryznovi, že ve Vrchlabí vlastní firmu, kde je dost místa i technického zařízení včetně přístřešku, kde by se tento sen mohl zrealizovat - začalo se a betlém se začal rodit.


Více informací

Projekt Comenius viridis uspěl mezi nejinspirativnějšími projekty

Z evropských peněz podpořený projekt Comenius viridis, který v minulých třech letech realizovala Správa KRNAP spolu s ředitelstvím polského Krkonošského národního parku a maršovským Střediskem ekologické výchovy a etiky Rýchory SEVER, soutěžil o titul nejinspirativnější česko-polský přeshraniční projekt. V soutěži získali 3. místo. V rámci tohoto projektu KRNAP připravil osm nových výukových programů pro různé typy škol, které jsou využívány v Krkonošském centru environmentálního vzdělávání Krtek ve Vrchlabí. Vytvořili metodiku, výukové materiály a také pořídili potřebné vybavení Krtka. 


Více informací
Projekt Comenius viridis uspěl mezi nejinspirativnějšími projekty
Turnaj Czech Snow Polo Masters 2016 v Krkonoších

Turnaj Czech Snow Polo Masters 2016 v Krkonoších

Dramatická scenérie horských svahů, svalnatá těla jihoamerických pólo poníků, jejich zrychlený tlukot srdce, bojovná atmosféra soutěžících týmů, ale i nová setkání, přátelský duch mezi hráči i diváky z celého světa. 5. a 6. února 2016 ve Skiareálu Špindlerův Mlýn se odehraje jediný turnaj svého druhu na území České republiky.  Spolu s turnajem ve Sv. Mořici, Kitzbühelu je jedním z mála turnajů koňského póla na sněhu v rámci celé Evropy. Přijďte se podívat.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších

Kdyby náhodou nám ani leden nepřinesl tu pravou krkonošskou bílou zimu, můžete na ní aspoň zavzpomínat na výstavě Trutnov pod sněhovou peřinou v Podkrkonošském muzeu v Trutnově, anebo se pobavit na promítání filmu Padesátka v Janských Lázních či Jilemnici. Sněhovou nadílku očekávají v Harrachově na akci Snow Rugby nebo ve Špindlerově Mlýně na festivalu Špindlerovská zima. Nadšenci cestovatelé a milovníci dobrodružství se můžou zaposlouchat do vyprávění a písní na téma Ze srdce Evropy do Santiaga de Compostela v Rudníku. A pokud byste se chtěli zahřát, stačí se rozhýbat v rytmu hudby ve Vrchlabí na Večeru pod lampami: Lenka Dusilová nebo v Peci pod Sněžkou na koncertě kapely Poletíme?. Doufáme, že si vyberete a těšíme se na setkání v Krkonoších. Další akce naleznete také v sekci Kalendář akcí nebo na našem Facebooku.


Trutnov pod sněhovou peřinou

04.01.2016

Trutnov pod sněhovou peřinou

Trutnov - Dřív, to bývaly lepší zimy! Okřídlená věta, která zaznívá v českých domácnostech, když jsou Vánoce na blátě. Co je na nich pravdy? Soudě podle dobových fotografií padalo sněhu opravdu víc, než v posledních letech. Výstava starých fotografií a pohlednic v Muzeu Podkrkonoší v Trutnově (až do 14. února 2016) připomíná, jak vypadaly zimy v Trutnově v průběhu 19. a 20. století. Ulice zimního Trutnova někdy pokrývala bohatá sněhová nadílka, jindy zase jen nepatrný sněhový poprašek.


Více informací



Padesátka

06.01.2016

Padesátka

Film natáčený ve Špindlerově Mlýně můžete zhlédnout v Janských Lázních 6.1.2016 nebo také v Jilemnici 10.1.2016.

Co se stane na horách, zůstane na horách, a dole ať si dělaj, co chtěj. Opravdovým kořením Krkonoš jsou místní horalé, kteří zde žijí, ať už je sezóna jakákoliv. Lyžařka s jednou nohou, rolbař, jenž na Tři krále nepije, legendární lovec žen ozdobený neplodností, barman se zálibou ve věštění. A také Pavka, nejstarší žijící člen tradiční běžkařské rodiny Bulánů.


Více informací



Snow Rugby

09.01.2016

Snow Rugby

V Harrachově se bude dít netradiční sportovní událost – Snow Rugby neboli ragby na sněhu. Tomuto závodu přislíbilo účast 200 borců a bude se jednat o jedinou akci tohoto druhu v ČR. Tento doposud neokoukaný závod se bude konat v areálu velkých skokanských můstků.


Více informací



Večer pod lampami: Lenka Dusilová

16.01.2016

Večer pod lampami: Lenka Dusilová

Akustický koncert Lenky Dusilové v záři obývákových lamp v Music Bar Bowl ve Vrchlabí. Tentokrát tu vystoupí Lenka Dusilová - ikona odvážného, novátorského popu, která však neztrácí většinové publikum, jež si za léta svého působení vybudovala. V samostatných sólových vystoupeních experimentuje s loop machine, stylovou otevřeností, hráčskou erudicí a rozšířenými nezaměnitelnými vokálními technikami.


Více informací



Špindlerovská zima

22.01.2016

Špindlerovská zima

Festival ledosochání, hudby a zábavy a Běžecké závody trať „Buď fit“ od 22. do 24. ledna 2016. Špindlerovské náměstí opět ožije ledovými a sněhovými sochami. Sobotní program odstartuje běžecký závod na městské trati „Buď fit“ v Labském dole a na náměstí Špindlerova Mlýna program slibuje spoustu zábavy a podívané… Můžete se těšit na úchvatné umění sochařů, ledové muže, otužilce, Špindleráček, kapelu KEKS, Ledárium (skiareál Sv. Petr), ICE PARTY, večerní lyžování, ohnivou show a nebude chybět ani tradiční občerstvení.


Více informací



Koncert kapely Poletíme?

22.01.2016

Koncert kapely Poletíme?

...po třetí písničce zjistíte, že je milujete celý život...

Poletíme? kladou důraz na vtipné, poetické a současně přímočaré texty. Odlehčenou formou vypráví o složitých nebo smutných věcech, přesto však dýchají barevnou a veselou náladou a jsou plné svižné rytmiky. Koncert můžete zažít v Peci pod Sněžkou v Music Clubu Klondike.


Více informací


Facebookový profil Krkonoše.eu

Chcete-li být stále v obraze, dovídat se i zákulisní informace, dostávat tipy na zajímavé akce a informace o Krkonoších, pak se staňte našim fanouškem na facebooku. Profil máme i na Google+ a Twitteru, pokud jsou vám tyto sociální sítě bližší. Jsme s vámi, buďte s námi.

Navštivte nás na www.facebook.com/Krkonose.eu



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE