Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší
Jan Mendřický

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše a podkrkonoší

Press tripy v Krkonoších

V první polovině ledna jsme se podíleli na pořádání dvou press tripů. S naším regionem jsme seznámili polské novináře a novinářku z Německa, vzali je na různá místa a ukázali jim, že Krkonoše jsou i v zimě vhodné pro všechny. Nejen milovníky zimních sportů chceme pozvat do našich krásných hor a přesvědčit je, že zima u nás není pouze o lyžování.


Více informací
Press tripy v Krkonoších
Tvořte s námi!

Tvořte s námi!

Už brzy začneme pracovat na letním vydání Krkonošské sezony. Informace o našich krásných horách vám s láskou přinášíme už od roku 2005. Za tu dobu jste se mohli dozvědět nepřeberné množství informací, zasoutěžit si, pobavit se. Napište nám, o čem byste si rádi přečetli a inspirujte nás – moc nás tím potěšíte!


Více informací

Novinky z Benecka

Novinkou letošní zimní sezóny je rozšíření oblíbené Family arény do interiéru blízkého Bowling baru Benecko, kde můžete ochutnat výbornou domácí pizzu a lahodné koktejly. Je zde nově otevřeno dětské kryté hřiště se spoustou překážek, průlezek, mostíků a krátkého tobogánu. A to hned ve dvou podlažích. Tuto novou zábavu pro malé i větší rošťáky ocení i rodiče, kteří si tak v klidu budou moci vychutnat jídlo i drinky v již známém Bowling baru Benecko, zatímco děti budou moci bezpečně řádit na novém krytém hřišti Family arény.


Více informací
Novinky z Benecka
Hornické památky jsou otevřeny celoročně

Hornické památky jsou otevřeny celoročně

Měděný důl Bohumír v Jívce i Hornický skanzen v Žacléři mají otevřeno i v zimě. Přijďte si prohlédnout krásy hornického řemesla a přesvědčit se o stálé teplotě v podzemí. Budete-li mít štěstí, čeká vás na prohlídce unikátní rampouchová výzdoba. Tak zkuste štěstí a vydejte se za hornictvím. Prohlídky jsou možné po předchozí rezervaci.


Více informací

Výherci soutěže letní Krkonošské sezony

Na valné hromadě, která se konala 17. prosince 2019 v krásně zrekonstruovaném hotelu Horal ve Špindlerově Mlýně, byli starosty obcí vylosováni výherci čtenářské soutěže, která probíhala v letní Krkonošské sezoně. Čtenáři se mohli zúčastnit jednoduše tím, že odpověděli na 5 otázek, které prověřily jejich pozornost. I v chystaném letním vydání bude opět plno možností, jak vyhrát nějakou pěknou cenu. 


Více informací
Výherci soutěže letní Krkonošské sezony
Nová kniha Dolní Branná

Nová kniha Dolní Branná

Čtete rádi? Zajímá vás historie? Pak bychom právě Vám rádi doporučili novou knihu "Dolní Branná – procházka dějinami obce v okolí Sovinky". Světlo světa spatřila díky vedení obce Dolní Branná a zkušeným regionálním historikům a je možné si ji zakoupit na Obecním úřadě v Dolní Branné. Autorem fotografií zachycujících současnou podobu obce je Karel Hník.


Více informací

Navrhněte, kdo by měl získat Cenu ředitele Správy KRNAP

Správa KRNAP chce již desátým udílením Ceny ředitele Správy Krkonošského národního parku vyzdvihnout konkrétní osobnosti, které svou prací, výkony či občanskými aktivitami představují či představovaly významný přínos pro Krkonošský národní park či Krkonoše jako region. Osobnosti můžete nominovat písemně či e-mailem. Uzávěrka nominací za rok 2019 bude 28. února 2020 a ceny budou uděleny ve čtvrtek 16. dubna 2020.


Více informací
Navrhněte, kdo by měl získat Cenu ředitele Správy KRNAP
Kalendář událostí Krkonoš 2020

Kalendář událostí Krkonoš 2020

Vydejte se s námi přivonět si k rozkvetlým loukám, zaposlouchat se do zvuků jedinečné fauny, protáhnout si tělo, vyčistit mysl v nejvyšších horách, nebo se pobavit na tradičních krkonošských akcích. Na co všechno se můžete v tomto roce těšit? Je toho opravdu hodně! 


Více informací

TOP akce v Krkonoších – únor 2020

S nejkratším měsícem roku přichází nejen zimní prázdniny a radovánky na sněhu, ale především jeden z nejveselejších svátků roku – masopust. Nastává čas hodování, folklóru a průvodů pestrobarevných masek. Užijte si únor a vše, co k němu patří!


Více informací
TOP akce v Krkonoších – únor 2020
Krkonoše a podkrkonoší

10 pravidel FIS pro chování na sjezdových tratích

Máte rádi sjezdové lyžování? Připomeňte si, na co je třeba si v rámci bezpečnosti své i ostatních dát pozor. Desatero pravidel vydala Mezinárodní lyžařská federace a určuje chování a dodržování bezpečnosti na sjezdových tratích. V návaznosti na to je v České republice od roku 2009 v platnosti státní norma, která chování a pohyb lyžařů v areálech upravuje. Autorem je Ministerstvo pro místní rozvoj společně s Horskou službou a Svazem provozovatelů lanovek a vleků.

10 pravidel pro chování na sjezdových tratí naleznete ZDE.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE