Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

Nechte se hýčkat v lázních a wellness v Krkonoších

Lázně jsou jedním z nejvýznamnějších odvětví českého a polského cestovního ruchu i v krkonošském regionu. Účastníci léčebných pobytů jimi často nahrazují klasickou dovolenou, stále více jich do lázní přijíždí „jen proto“, aby si upevnili, nebo i zvýšili kondici. Podle odborníků došlo k posunu v myšlení lidí, kteří nyní jezdí do lázní z preventivních důvodů. Lidé si místo cesty k moři zaplatí pobyt v lázních a investují do svého zdraví. Konkrétní tipy a více informací získáte v novém propagačním materiálu k lázeňství.


Více informací
Nechte se hýčkat v lázních a wellness v Krkonoších
Koberce bledulí, jaro přišlo do Krkonoš

Koberce bledulí, jaro přišlo do Krkonoš

Kvetení bledulí je neklamným znamením příchodu jara v Krkonoších. Bledulky se začaly objevovat na některých místech už v polovině března. S příchodem astronomického jara už jsou údolí kolem potoků a další vlhčí lokality posety obrovskými koberci kvetoucích bledulí.

Kvetení trvá přibližně tři týdny, kdy bude záležet na počasí. Tu podívanou si nenechte ujít...


Více informací

Poklady krkonošské kuchyně zvou k návštěvě

I Krkonoše mají co nabídnout labužníkům a odborníkům na kulinářství. Projekt CzechSpecials popularizuje tradiční českou poctivou gastronomii v moderním pojetí, prezentuje českou kuchyni jako rozmanitou, plnou jedinečných pokrmů, širokého spektra způsobů jejich příprav.

Sami se můžete podívat na ty krkonošské dobroty! Připravili jsme je pro vás i s recepty, abyste si je mohli sami vyzkoušet. Případně je přijeďte ochutnat do místních restaurací. S jejich výběrem vám rádi pomohou v krkonošských infocentrech.

 


Více informací
Poklady krkonošské kuchyně zvou k návštěvě
Nové lvice do lvího safari

Nové lvice do lvího safari

Na areálu lvího safari, které bude v Zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem otevřeno v průběhu hlavní letní sezony, se intenzivně pracuje. Pokud půjde vše podle plánů, mohou se návštěvníci těšit na smečku devíti lvů. V průběhu března byly dovezeny z holandské Burgers’ ZOO čtyři nové lvice. V průběhu dalšího měsíce přicestují ještě další tři zvířata z Anglie.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší

Jarní měsíc duben je v Krkonoších plný velikonočních veselic, tvoření a na konci měsíce snad v každé obci „pálení čarodějnic“. Kromě toho je v Trutnově ke zhlédnutí výstava s názvem Rozzářené noci, temné dny, dvou mladých sochařů. V ekocentru v Horním Maršově se můžete dozvědět Jak se budí stromy a další zajímavosti o nich. Hráči pokročilí i začátečníci mohou zkusit své štěstí ve hře v šachovém turnaji v Dolním Lánově. Ve Špindlerově Mlýně se už také těší na jarní svátky a akce Velikonoční veselí nabízí rej masek, pomlázku na sněhu a mnoho jiné zábavy pro malé i velké. Českou hudební celebritu přivítá Vrchlabí v klášterním kostele s koncertem – Concertino Lenky Filipové s hosty. Další jarní ladění přinese jistě Velikonoční koncert v Dolním Dvoře v kostele sv. Josefa, který je znám svou venkovní zvonkohrou. V Hostinném proběhne přednáška Stíny svobody, která osvětlí loňské nálezy v Rudníku. A pokud aspoň trošku máte rádi přírodu a naše nejvyšší hory Krkonoše, pojďte s námi odlehčit jim od odpadků při akci Čisté Krkonoše, příroda vám jistě bude za to vděčna a odměnou vám mohou být nádherné pohledy do čisté krajiny.


I. velikonoční šachový turnaj

03.04.2015

I. velikonoční šachový turnaj

SK Dolní Lánov vás srdečně zve na I. velikonoční dolnolánovský šachový turnaj. Účastnit se mohou chlapci a děvčata ve věku od 6 do 17 let, budou rozděleni dle věkových skupin. Odměny pro všechny zúčastněné, diplomy pro výherce. Zkuste své logické myšlení, zda vyhrajete třeba nad starším soupeřem…


Více informací



Velikonoční veselí

04.04.2015

Velikonoční veselí

4. - 5. dubna 2015 ve skiareálu Špindlerův Mlýn vás čeká rej masek, pomlázka na sněhu, lyžování a spousta a spousta zábavy. Město během tohoto víkendu ožije maskami, pro všechny velké i malé návštěvníky je připraven bohatý program: soutěže, živá medvíďata, bublinová show, veselé pohádky, vrchlabská kapela VACANCY, divadelní představení, lyžování při úplňku ve Sv. Petru, dobré jídlo a pití a mnoho dalšího.


Více informací



Velikonoční koncert

05.04.2015

Velikonoční koncert

Obec Dolní Dvůr a Hotel Ettel vás zvou na velikonoční koncert v kostele sv. Josefa v Dolním Dvoře, kde uslyšíte melodie od Mozarta, Bacha, Joplina, Beatles a mnoho dalších za znění houslí, violy a violoncella. Vstupné dobrovolné.


Více informací



Koncert Lenky Filipové

11.04.2015

Koncert Lenky Filipové

Velikonoční koncert – Concertino – Lenky Filipové v klášterním kostele sv. Augustina ve Vrchlabí bude jistě plný jarní atmosféry. Přijďte si poslechnout příjemný hlas zpěvačky a tóny kytary. Hosty budou: Sean Barry – keltská harfa, akordeon, piano; Jindřich Koníř – klávesy. Odehrají se 2 koncerty, od 16.00 a 19.30 hod. Předprodej v Regionálním infocentru ve Vrchlabí, tel.: 499 405 744.


Více informací



Stíny svobody - Rudník 1945

21.04.2015

Stíny svobody - Rudník 1945

Historická přednáška Stíny svobody – Rudník 1945 se uskuteční ve Františkánském klášteře v Hostinném. Co předcházelo nálezu pěti kosterních pozůstatků v obci Rudník v dubnu loňského roku, objasní pan Tomáš Anděl. Přednáškový sál městského muzea, vstup zdarma.


Více informací



Pochod O Žižkův štít

25.04.2015

Pochod O Žižkův štít

Klub českých turistů TJ Jiskra Hořice vás srdečně zve na tradiční dubnový pochod O Žižkův štít. Letos se turisté vydají na trasy v okolí Hořic a krajem pod Zvičinou již po čtyřicáté třetí. Příznivci turistiky si mohou vybrat z pěti klasických pěších tras na 7, 15, 25, 35 a 50 km a pro ZTP čtyřkilometrové příměstské „Putování o Žižkův štít s Klokánkem“. Pro cykloturisty pak budou připraveny okruhy na 25, 35, 55, 80 a 100 km. V cíli každý obdrží účastnický list se jménem a délkou absolvované trasy.


Více informací



Čisté Krkonoše

25.04.2015

Čisté Krkonoše

Vycházka spojená s očistou turistických tras. Přidejte se k nám a pomozte s jarním úklidem našich krásných hor. Akce bude probíhat po celém území Krkonošského národního parku a bude jen na vás, kterou část si vyberete. Bližší informace a přihlášky získáte u Kláry Máslové, tel.: 737 225 507.


Více informací



Královédvorský majáles

30.04.2015

Královédvorský majáles

Tradiční akce na náměstí TGM ve Dvoře Králové nad Labem, kde nebude chybět čarodějnická show s taneční školou Bonifác, INA URBANOVÁ BAND, VAŤÁK, lampionový průvod, ohňostroj, čarodějnická zábava s kapelou BYLO NÁS PĚT.


Více informací


Hlasujte pro vítěze ve fotosoutěži ZIMNÍ BÍLÁ

Zavzpomínejte s námi na krásně bílé zimní období a pokochejte se úžasnými fotografiemi.

Na našem facebookovém profilu www.facebook.com/Krkonose.eu bude od 1.4.2015 do 15.4.2015 umožněno hlasování (likeování) jednotlivých přihlášených fotografií. Vítěz získá mimořádnou cenu facebooku: 4 celodenní permanentky do Špindlerova Mlýna, na sjezdovku Labská, věnuje MAJA Sport Špindlerův Mlýn, www.majasport.cz.

Vyhrává ta fotografie, která bude mít k 16.4. největší počet lajků.

Kromě toho bude o pořadí fotografií rozhodovat porota složená z deseti nezávislých osob. Ta bude své favority hodnotit anonymně. Ke každé fotografii bude přiděleno pořadové číslo bez jména autora. Porotci ohodnotí fotografie body od 1 do 10. Ty s největším počtem bodů vyhrávají. V případě shody bodů na prvních třech místech, budou fotografie hodnoceny porotou znovu. Ceny: 1. Víkendový pobyt se snídaní v Hotelu pod Zvičinou pro 2 osoby, www.hotelpodzvicinou.cz, 2. Celodenní vstupné do Aquaparku a Lunaparku pro 2 osoby v Centru Babylon Liberec, www.centrumbabylon.cz, 3. Dřevěný Krteček od firmy Detoa Albrechtice, www.detoa.cz.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE