Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

Rozhledna Eliška na Stachelbergu dokončena

Rozhledna Eliška na Stachelbergu mezi Trutnovem a Babím bude slavnostně otevřena v úterý 11. listopadu 2014 v 15 hodin.

Rozhledna vzniká v rámci projektu "Místa plná rozhledů v Euroregionu Glacensis". Investorem je město Trutnov, vedoucím partnerem projektu Euroregion Glacensis, generálním dodavatelem stavby firma ELEKTROIN s.r.o. Náchod. Cena stavby je 2,7 mil. Kč. Nyní je rozhledna Eliška už výškově dokončená, blok s vyhlídkovou plošinou a střechou byl přenesen pomocí jeřábu. Rozhledna bude přístupná zdarma vždy od 1. dubna do 30. listopadu a provozována bez obsluhy. Výhled odsud bude jistě impozantní, už se můžete začít těšit.


Více informací
Rozhledna Eliška na Stachelbergu dokončena
Revitalizace Kuksu

Revitalizace Kuksu

Více než půlmiliardová přestavba areálu v Kuksu finišuje. Jedná se o největší investici od doby, kdy František Antonín hrabě Špork nechal barokní lázně se špitálem postavit. Turistům se otevřou nové expozice muzea farmacie a galerie českých vín. Přibude i malé divadlo a hlavně: někdejší hospodářské zázemí se promění ve vzdělávací komplex s ubytováním pro účastníky různých kurzů. I prohlídkový okruh přinese něco nového. Restaurátoři nedávno dokončili opravu nástěnných maleb z cyklu Tanec smrti. Zároveň s rekonstrukcí lazaretu probíhá i oprava bývalých barokních lázní. V obci jsou nově vydlážděné všechny cesty i historická schodiště, restaurátoři opravili i kašny s lázeňskými prameny. A kdy bude vše hotové? Slavnostní přestřižení pásky proběhne v pátek 13. března 2015.


Více informací

Krkonošské cyklobusy přepravily 33 141 cestujících osob a 3 749 jízdních kol

Letos se cyklobusy "proplétaly“ mezi světelnými semafory. Jedenáctý ročník provozu krkonošských cyklobusů znamenal pro dopravce, řidiče, Svazek Krkonoše i pro samotné pasažéry poměrně značnou zátěž. Během letošních letních prázdnin se totiž „roztrhnul pytel“ s opravami horských a podhorských komunikací a z toho vyplývající složité organizace celého provozu. Přes složitou dopravní situaci byl oproti roku 2013 zaznamenán nárůst cestujících na lince z Harrachova na Horní Malou Úpu a na lince z Hradce Králové do Vrchlabí a zpět.


Více informací
Krkonošské cyklobusy přepravily 33 141 cestujících osob a 3 749 jízdních kol
Klášterní zahrada uspěla mezi nejinspirativnějšími projekty

Klášterní zahrada uspěla mezi nejinspirativnějšími projekty

Z evropských peněz podpořený projekt Rozvoj turistické infrastruktury KRNAP a KPN, který v minulých třech letech realizovala Správa KRNAP a polský Krkonošský národní park, soutěžil o titul nejinspirativnější česko-polský přeshraniční projekt. Získal 2. místo.  V rámci tohoto projektu byla zrekonstruována klášterní zahrada ve Vrchlabí, vybudován atypický altán a nášlapná stezka pro environmentální výchovu, založen rastrový záhon bylin a zřízena geologické expozice s informačními panely.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší

Listopad patří jazzu. Ve Vrchlabí se můžete těšit na tři koncerty českých i zahraničních interpretů na Jazzovém listopadu, v Trutnově odstartuje již 16. ročník Jazzince a v Hořicích 20. ročník JazzNights Hořice. Ten, kdo již myslí na Vánoce, jistě rád navštíví 9. český řemeslný trh pod obry v Hostinném anebo Adventní trhy v Janských Lázních, kde si dárečky pro své přátele a rodinu můžete nejenom zakoupit, ale také sami vyrobit.  A pro malé i velké děti bude v Jilemnici nachystáno odpoledne plné zážitků při příležitosti Vítání Krakonoše.


Jazzový listopad

06.11.2014

Jazzový listopad

Letošní Jazzový listopad ve Vrchlabí zahájí 6.11.2014 se svým triem vynikající český kytarista David Dorůžka. Druhý koncert II. ročníku vrchlabského jazzového muzicírování připraví 23.11.2014 pro hudební publikum izraelský pianista Ari Erev. A Jazzový listopad uzavře 27.11.2014 polská jazzová formace seskupená kolem flétnistky Agnieszky Derlak. Jazzová lavina: První koncert za plnou cenu, ale další dva koncerty Jazzového listopadu máte, po předložení vstupenky z koncertu předešlého, se slevami 25 a 50 %.


Více informací



JazzNights Hořice

07.11.2014

JazzNights Hořice

Letošní ročník je dvacátý. Za ta léta se v Hořicích vystřídaly stovky skvělých muzikantů z tuzemska i z ciziny. Vybírat do programu ty, co tu ještě nebyli, je proto čím dál těžší. Letos si v rámci výročí festivalu připomeneme některé kapely a osobnosti, které u nás sklízely největší úspěchy. Kruh se tak uzavírá a další ročníky budou třeba úplně jiné.

Přijďte si 7.-8.11.2014 vychutnat neopakovatelnou atmosféru, o kterou se tradičně postarají skvělí muzikanti z tuzemska i z ciziny.


Více informací



Jazzinec - Autumn Party

10.11.2014

Jazzinec - Autumn Party

Již 16. ročník Jazzince v Trutnově odstartují v listopadu hned dva podzimní koncerty. V pondělí 10. listopadu se můžete těšit na AMC TRIO & MICHAEL PATCHES STEWARD (USA, SK). Hostem progresivního slovenského AMC tria bude další legendární americký trumpetista Michael Patches Steward. A ve čtvrtek 20. listopadu vám v Trutnově Pod hradem zahraje trio s fantastickou americkou rytmikou Parker/Parker/Pruncal Trio (USA/US/PL). Trio hraje mix svých skladeb široce ovlivněných mnoha dalšími současnými hudebními styly a také standardy ve vlastních aranžích. 


Více informací



Vánoční trhy na Kuksu

15.11.2014

Vánoční trhy na Kuksu

Zveme Vás na vánoční trhy, které se tradičně pořádají na Kuksu. Letošní Vánoční trhy se budou konat ve dnech 15.-16. a 22.-23. listopadu od 9:00 do 16:00 hodin na labském nábřeží ve vsi a pod Hospitalem. Můžete se těšit na trhy spojené s prodejem tradičních řemeslných výrobků, které budou doprovázené kulturním programem (koncerty a prohlídky).

Přestavba areálu v Kuksu je sice v plném proudu, atmosféru tradičních vánočních trhů rozhodně ale neohrozí.


Více informací



Tvořivé adventní trhy

17.11.2014

Tvořivé adventní trhy

Na trhu v Janských Lázních v Kolonádě si můžete dárky nejen koupit, ale hlavně si je i vlastnoručně vyrobit! V průběhu tří týdnů se budou v Kolonádě střídat různí řemeslní prodejci, kteří vám svoje zboží mohou prodat, ale zároveň vás naučí techniku a nechají vyrobit dárek na přání. Slavnostně vyzdobená a vytopená secesní Kolonáda dodá celé akci neopakovatelnou atmosféru. Prodejci se v průběhu tří týdnů (do 4.12.) budou střídat, tedy trhy můžete navštěvovat každý druhý den a vždy na vás bude čekat něco nového.


Více informací



9. řemeslný trh pod obry

17.11.2014

9. řemeslný trh pod obry

Do Hostinného se sjedou řemeslníci z měst, obcí a vísek z celých Čech i Moravy. Autoři přivezou textilní hračky, polštářky, kapsáře, aranžmá z přírodních materiálů, podmalbu na skle, šperky a bižuterii, svíčky, batiku, malbou zdobený textil, keramiku - drátovanou, drobnosti pro radost i malbou zdobené hrnečky, knoflíky a šperky. Nebudou chybět výrobky ze dřeva, kůže, proutí, kovu, skla aj. Bude tradičně přítomen včelař se svými produkty i kořenářky se svojí nabídkou bylin, čajů a koření. Samozřejmostí je nabídka rozmanitého občerstvení.


Více informací


Anketa - výběr grafického zpracování pohádkových postav pro kampaň "Krakonošovy Krkonoše a Podkrkonoší"

Pomůžete nám s výběrem grafiky především pro rodiny s dětmi?

Pohlédněte na postavičky dětskýma očima!  Který malíř má podle vás nejhezčí námět?

Vybírejte s námi !!!

Na této webové stránce http://goo.gl/3buaxB najdete hlasovací formulář, zaškrtnutím jednoho i více grafických návrhů volíte podle vás nejhezčí námět. Přidáním emailu a odesláním se Vaše volba započítává. Více informací najdete TADY

Hlasování bude aktivní do 7. listopadu 2014 včetně.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE