Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej

Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

Co dělat když v Krkonoších prší

V nejvyšších českých horách nikdy není jisté, jaké počasí vás dostihne. Krátké dešťové přepršky může rychle vystřídat modrá a slunečná obloha, nebo se může také zakabonit i na celý dlouhý uplakaný den. Právě pro tuto variantu jsme pro vás připravili nabídku. Jsou v ní zaznamenána místa, která můžete navštívit při nepříznivém počasí. Přestože na horách a v přírodě je hezky, i když prší, přeci jenom je prima vyrazit do míst, kde nezmoknete.


Více informací
Co dělat když v Krkonoších prší
Nová zonace Krkonošského národního parku

Nová zonace Krkonošského národního parku

Stav přírodního prostředí se, především ve vyšších partiích Krkonoš, zlepšil natolik, že mohla Správa KRNAP navrhnout a připravit změnu zonace Krkonošského národního parku. Výsledkem je nová zonace, která vstoupila v platnost s počátkem října. Rozloha I. zóny se zvýšila ze 4 502 ha na 6 984 ha a II. zóny z původních 3 417 ha na 9 836 ha. Rozloha celého Krkonošského národního parku se však nezměnila a rozšíření I. zóny bylo na úkor II. zóny. Rozšíření II. zóny pak zmenšilo původní III. zónu. Změna zonace bude mít praktický dopad pouze na návštěvníky I. zóny, kde je povolen pohyb pouze po značených cestách. 


Více informací

Tipy na výlety pro rodiny s dětmi

Jak se v Krkonoších a jejich podhůří s dětmi nenudit? Co dělat a čím naplnit volný čas? Nabízíme vám a především vašim dětem novou trhací mapu s výčtem možností se zajímavou náplní volného času. V regionu je rozeseto mnoho kvalitně vybavených dětských hřišť, poučné a zábavné naučné stezky, bohaté možnosti koupání a další atraktivity. Mapu získáte v infocentrech, vydána je v česko-polské a německo-anglické mutaci.


Více informací
Tipy na výlety pro rodiny s dětmi
KRKONOŠE - originální produkt

KRKONOŠE - originální produkt

Na území Krkonoš se můžete při nákupech setkat s výrobky označenými speciálním logem Krkonoše – originální produkt®. Tato značka znamená, že výrobky prošly přísným procesem certifikace, který zákazníkovi garantuje jejich skutečný původ v Krkonoších. Místní původ však není jedinou podmínkou pro udělení značky. Značené výrobky musí přispívat k dobrému jménu regionu, proto musí být také dostatečně kvalitní, šetrné vůči životnímu prostředí a jedinečné ve vztahu ke Krkonoším - vyrobené tradiční technologií, ručně nebo z místních surovin, výjimečné svou vysokou kvalitou.


Více informací

Lyžování na 190 kilometrech sjezdovek a 34 lanovkách a 141 vlecích

Lyžujete rádi? Máte zájem více poznat další lyžařská centra? Chcete ochutnat jízdu na velkém území v Česku? Pořiďte si Czech Skipass! Proč? Společný Czech Skipass umožňuje lyžovat ve 23 českých skiareálech po celé republice.

V Krkonoších konkrétně ve Skiareálu Špindlerův Mlýn, ve SkiResortu Černá Hora – Pec (Černá hora - Janské Lázně, Pec pod Sněžkou, Velká Úpa, Svoboda n. Úpou, Černý Důl), ve Ski Areálu Malá Úpa, Ski Family Dolní Dvůr, ve Vítkovicích a v Herlíkovicích - Bubákově. 


Více informací
Lyžování na 190 kilometrech sjezdovek a 34 lanovkách a 141 vlecích
Výstava Betlémů

Výstava Betlémů

V památníku K. V. Raise v Lázních Bělohrad zazní opět po roce vánoční hudba. Městské kulturní středisko zde připravilo tradiční výstavu betlémů. Zahájení proběhne v pátek 27. listopadu 2015, výstava pak potrvá od 27. 11. do 20. 12. 2015. Co všechno bude na výstavě letos k vidění? Přijďte se podívat, určitě budete ohromeni.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší

V Trutnově se můžete těšit na koncert afrického hlasu v rámci mezinárodního festivalu Jazzinec 2016. Koncert Františka Nedvěda a skupiny Tie-break zve všechny příznivce tohoto žánru do kostela v klášteře sv. Augustina ve Vrchlabí. Další koncertní nabídka je z Janských Lázní, kde zazní irské balady v podání Věry Kláskové. Ochutnat nejlepší vánočku pod Rýchorami a také ohodnotit všechny soutěžní vánočky zkuste v Žacléři. Koupit si něco hezkého a předvánočně se naladit můžete na Řemeslném trhu pod obry v Hostinném. Sv. Martin vládne listopadu a slavnosti k jeho svátku zažijete spolu s lampionovým průvodem v Lánově nebo v DOTEKU v Horním Maršově. 


Hořice JazzNights 2015

04.11.2015

Hořice JazzNights 2015

Mezinárodní jazzový festival se letos uskuteční v termínu 4. 11. - 7. 11. 2015. Zveme všechny fanoušky jazzu na 21. ročník JazzNights 2015 Hořice. Účinkovat budou: středa 4.11.2015 v 19.00 hodin - Radim Hladík & Blue Effect. Dále v pátek 6.11.2015 v 19.00 hodin - Los Rumberos (karibská kavárna od 18.00 hodin), Yellow Sisters, Josef Vejvoda Trio & Michal Žáček, Milan Svoboda & Pražský Big Band. A sobotu 7.11.2015 v 19.00 hodin - Mariachi Espuelas (mexická kavárna od 18.00 hodin), Linwood Lee Taylor Trio (USA/CZ/SK), Luboš Andršt Blues Band & Peter Lipa (CZ/SK), Roosevelt Houserocker (A).


Více informací



Svatomartinská slavnost

08.11.2015

Svatomartinská slavnost

Chcete se dozvědět víc o sv. Martinovi a zároveň prožít se svými dětmi pohodové odpoledne? V DOTEKu v Horním Maršově vás čeká skvělý svatomartinský oběd (nutno objednat předem) a dílničky pro vaše nejmenší. Se soumrakem přijede sv. Martin na bílém koni a začnou se dít věci… ale ty jsou překvapením, přijeďte se podívat!


Více informací



Irské balady - Věra Klásková

10.11.2015

Irské balady - Věra Klásková

Známé skladby i unikáty z folklorních sbírek a autentických zdrojů zazní v 18.30 hod. v sále Janského dvora v Janských Lázních. Zpěvačka Věra Klásková (zpěv a kytara) je asi jedinou českou interpretkou tradicionálů z Britských ostrovů, která tyto písně zpívá v originálních anglických verzích. Zúčastnila se řady českých festivalů inspirovaných keltskou kulturou, pravidelně vystupuje v Rádiu Proglas. 


Více informací



10. český řemeslný trh pod obry

17.11.2015

10. český řemeslný trh pod obry

Do Hostinného se tradičně sjedou řemeslníci z měst, obcí a vísek z celých Čech i Moravy. Autoři přivezou textilní hračky, polštářky, kapsáře, aranžmá z přírodních materiálů, podmalbu na skle, šperky a bižuterii, svíčky, batiku, malbou zdobený textil, keramiku - drátovanou, drobnosti pro radost i malbou zdobené hrnečky, knoflíky a šperky. Nebudou chybět výrobky ze dřeva, kůže, proutí, kovu, skla aj. Bude tradičně přítomen včelař se svými produkty i kořenářky se svojí nabídkou bylin, čajů a koření. 


Více informací



František Nedvěd v klášterním kostele sv. Augustina

21.11.2015

František Nedvěd v klášterním kostele sv. Augustina

František Nedvěd - jedna z nejvýznamnějších osobností české country-folkové hudby. Je autorem mnoha slavných – dnes již zlidovělých písní. Vystupoval ve skupinách Spirituál kvintet, Brontosauři, později s bratrem Janem jako Bratři Nedvědové. Ve Vrchlabí vystoupí František se svoji současnou doprovodnou kapelou Tie-break. Přijďte se nechat unést okouzlujícím prostředím klášterního kostela ve Vrchlabí, který dodává koncertům úchvatnou atmosféru a v návštěvnících vyvolává skutečně nevšední a neopakovatelný zážitek.


Více informací



Návrat velkého hlasu z Afriky - Melanie Scholtz Quartet

27.11.2015

Návrat velkého hlasu z Afriky - Melanie Scholtz Quartet

Před čtyřmi lety debutovala v Čechách právě na Jazzinci a byla jako zjevení. Emocemi nabitý hlas, který má v sobě hrubost i samet, vulkán i konejšivý vánek. Charismatická zpěvačka se sametovým černošským hlasem je ztělesněním dokonalé harmonie vzácného člověka a mimořádného talentu vystoupí v 19 hod. v Koncertní síni Bohuslava Martinů v Trutnově. Její doménou není jen čistý jazz, Melanie hodně vychází z gospelu a ve svém repertoáru má i netypické verze koled.


Více informací


Cena za nejlepší zahraniční propagaci

Představitelé Jelenohorského okresu v Polsku udělili Svazku měst a obcí Krkonoše 1. místo v kategorii nejlepší zahraniční propagace. Cena v podobě skleněné plakety a postavy Krakonoše byla odbornou porotou přidělena v rámci mezinárodní soutěže Jelenohorského okresu pro nejlepší subjekty a produkty za rok 2015.

Předána byla v Parku Ryb Slodkowodnych „Siedlisko Pstraga“ v Myslakowicích. Vystavena je v sídle Svazku Krkonoše ve Vrchlabí.

Polské a české Krkonoše s jejich podhůřím jsou vzájemně coby, kamenem dohodil. Je tedy logické, aby příhraniční území spolupracovala. V posledním desetiletí se tak děje fakticky a systematicky. Díky přeshraničním projektům, které souvisely se zprostředkováním možností, četných nabídek, nových zážitků, poznávání krajiny, přírodních zajímavostí i historických klenotů, se pracovníkům Svazku Krkonoše dobře podařilo více zviditelnit polskou stranu hor a podhůří, jež tvoří jeden přeshraniční region. Konkrétně se jedná např. o vydávání společných tištěných i elektronických propagačních materiálů, provázanou prezentaci na webových portálech, společnou účast na veletrzích cestovního ruchu, pořádání press tripů a fam tripů, ale i práce pro územní regionální rozvoj, apod. To se odrazilo ve výrazně vyšší návštěvnosti českých turistů na polském území, které bylo prokázáno rozsáhlým průzkumem a dotazníkovým šetřením přímo v terénu. K tomu předseda Svazku Krkonoše Jan Sobotka v závěru doplnil: „Jsem rád, že práce lidí ve Svazku Krkonoše sklízí své plody. Výsledky jsou hmatatelné a konkrétní.“



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE