Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

Lyžování ke Krkonoším patří

Nejvyšší české hory mají dohromady více než 160 kilometrů sjezdových tratí, z  toho 85 % technicky zasněžovaných. Za optimálních sněhových podmínek je v provozu více jak 25 lanovek, přes 150 vleků s celkovou přepravní kapacitou přes 150.000 lyžařů za hodinu.

Přijeďte si zalyžovat! Příležitostí pro děti, začátečníky, méně i více pokročilé sjezdaře je mnoho. Stačí si vybrat krkonošské středisko. 

Prodýchejte plíce, potrénujte svalstvo, mějte radost z pohybu, vyvětrejte hlavu, uvolněte mysl a nechte se oslnit krásnou krajinou. 


Více informací
Lyžování ke Krkonoším patří
Skibusy v Krkonoších

Skibusy v Krkonoších

Do skiareálů v Krkonoších se můžete z nejrůznějších míst naší republiky pohodlně dostat skibusem. Skibusy fungují v rámci jednotlivých středisek i mezi nimi. Ušetří vám tak potíže s parkováním, umožní lyžovat na více sjezdovkách v jednom dni a užít si tak vaši dovolenou na maximum. Podrobné informace o jízdních řádech skibusů naleznete na našich webových stránkách. 


Více informací

Přijměte pozvání do Podkrkonoší

Nedaleko Borovnice u Staré Paky můžete vyzkoušet skijöring – na lyžích nebo snowboardu se nechat táhnout na laně za skútrem. Nebo u Borovnice a v Dolní Brusnici zažít jízdu na snowtubingové dráze. Při dostatku sněhu jsou lákavé vyjížďky na běžkách po mírných kopcích a rozlehlých stráních. Děti, začátečníci i zkušenější lyžaři nechť vyzkouší svah nejvyššího vrchu Podkrkonoší - Zvičiny.


Více informací
Přijměte pozvání do Podkrkonoší
Vrchlabské lyžařské známky

Vrchlabské lyžařské známky

Prodej lyžařských známek 2014/2015 zahájen! Přispějte formou veřejné sbírky na úpravu lyžařských tratí ve Vrchlabí a okolí. Vaše peníze umožní lepší úpravu tratí. Sbírku organizuje lyžařský oddíl Krkonoše Vrchlabí. Prodej v lyžařském areálu Vejsplachy, vybraných prodejnách a Regionálním infocentru ve Vrchlabí.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší

V zimním měsíci lednu na vás čeká v Krkonoších spousta kulturních akcí sportovně či zábavně zaměřených. Napříč Vrchlabím je akčně dobrodružná přírodovědná hra pro děti a rodiče po Vrchlabí. Do zimních dálek vás zavede výstava Grónsko v Žacléři nebo přednáška o Novém Zélandu v klášteře v Hostinném. Milovníkům zimy, sněhu a ledu doporučujeme navštívit festival Ledosochání ve Špindlerově Mlýně, kde se ve stejný víkend pořádají i běžecké závody Buď Fit. Do přírody na pozorování jelenů vás zve Správa KRNAP do Horního Maršova.


Novoroční výstup na Štěpánku

01.01.2015

Novoroční výstup na Štěpánku

24. ročník Novoročního výstupu na Štěpánku, na nejstarší novogotickou kamennou rozhlednu na pomezí Krkonoš a Jizerských hor na vrchu Hvězda nad Příchovicemi ve výšce 959 m n. m. Novoroční výstup pořádá KČT Tanvald. Vychází se z Tanvaldu, trasa je dlouhá 6 km.


Více informací



Hot tub víkend

17.01.2015

Hot tub víkend

O víkendu 17. – 18. 1. 2015 se koná v Lázních Pod Zvičinou oblíbený relaxační Hot tub víkend. Že nevíte, co to je? Tak se nechte inspirovat! Protože pokud hledáte místo pro relaxaci, pak nabídka horkých koupelí ve venkovních dřevěných sudech HOT-TUB je to, co hledáte. Odpočinek ve venkovních sudech s teplou vodou nabízí krásnou vyhlídku jak na oblast Podkrkonoší, tak i vyhlídku na panorama Krkonoš. Výhodou je i nápojový servis přímo do sudu.


Více informací



Řemesla v Jedničce

17.01.2015

Řemesla v Jedničce

Mezi tradiční akce určené široké veřejnosti, které DDM Jednička Dvůr Králové nad Labem organizuje, patří odpoledne plné řemeslných workshopů. Na čtvrtý ročník otevřených dílen se sejdou zruční lektoři ze širokého okolí, aby příchozím divákům předvedli nejrůznější činnosti z oblasti tradiční řemeslné tvorby i modernějších technik. Děti i dospělí si mohou vše vyzkoušet a vlastnoručně si něco pěkného vyrobit.


Více informací



Festival ledosochání

18.01.2015

Festival ledosochání

Užijte si dvoudenní festival (18.-19.1.2015) ledosochání ve Špindlerově Mlýně. Skvělý doprovodný program, vystoupení hudebních skupin, podvečerní ohnivá show a závod v běhu na lyžích "Buď fit". Můžete se těšit na krásné ledové sochy na náměstí a ve skiareálu Svatý Petr, návštěvu špindlerovských lyžníků, koupání v Labi, kapelu VACANCY a obřího sněhového Krakonoše na náměstí.


Více informací


Majitelé skútrů mohou využít technické prohlídky

Správa KRNAP hledá všechny možné cesty, jak vyloučit riziko ohrožení krkonošské přírody, a proto v zimních měsících pořádá ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu technické prohlídky skútrů.

Skútr je dopravní prostředek, který lidem v horách značně ulehčuje život. Pokud jej ale někdo má jako hračku a jezdí s ním bez povolení po hřebenech nebo po běžeckých tratích, vzniká zásadní problém z hlediska ochrany přírody a ve vztahu k ostatním návštěvníkům hor,“ říká ředitel Správy KRNAP Jan Hřebačka. „Majitelům skútrů se už řadu let snažíme vyjít vstříc a společně se stanicí technické kontroly pro ně v jednotlivých krkonošských střediscích připravujeme technické prohlídky. Výhodou pro ně je, že skútr nemusejí nikam převážet k pravidelné prohlídce a my naopak zase máme jistotu, že po horách budou jezdit skútry, které jsou po technické stránce v pořádku,“ uvedl Hřebačka. „Musím však podotknout, že těchto prohlídek využívají nejvíce místní boudaři, tedy právě ti, kteří nejsou tou problémovou skupinou uživatelů skútrů,“ dodal Hřebačka.

V letošním roce technické prohlídky proběhnou v Peci pod Sněžkou a Velké Úpě (6. ledna), na Malé Úpě (8. ledna), ve Špindlerově Mlýně (13. ledna), na Strážném (15. ledna), v Černém Dole a Janských Lázních (20. ledna).

Konkrétní informace, časy a místa technických prohlídek se dozvíte ZDE.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE