Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej

Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

Světová elita Masters ve Špindlerově Mlýně

V letošní sezoně se na českých horách nepotkáme se závodníky Světového či Evropského poháru, nicméně vrcholná akce opět nebude chybět. Od 20. do 25. března 2016 se na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně uskuteční FIS World Criterium Masters, tedy Mistrovství světa alpských lyžařů v kategorii Masters (více než 500 závodníků). 36. ročník šampionátu se bude konat na sjezdovkách ve Sv. Petru a na Stohu. Pro české lyžování je přidělení pořadatelství takto významné akce velkým oceněním a důkazem, že Masters lyžování má u nás svoji tradici, početnou základnu a zejména kvalitu. 


Více informací
Světová elita Masters ve Špindlerově Mlýně
Zimní zážitky na horách

Zimní zážitky na horách

I přestože nám letošní rok nenadělil velké závěje sněhu a v nížinách to už někdy voní jarem, u nás na horách je stále ZIMA. Čím výš se budete pohybovat, tím více přírodního sněhu najdete. Aktuálně např. u Luční boudy cca 55 cm a u Labské boudy 1 metr. Pro sněhové zimní radovánky je tedy sněhu dostatek, a tak se nechte inspirovat na letošní zimu nově zpracovanou nabídkou příležitostí pro procházku na sněžnicích, možnostmi ledolezenítrasami pro skialpinisty. Sáňkování baví v každém věku a mushing (psí spřežení) může také vyzkoušet každý.


Více informací

Hasiči ve Vrchlabí mají novou zbrojnici

Po čtyřech dekádách se vrchlabští profesionální hasiči přestěhovali do nové zbrojnice. Vznikla za 60 milionů přestavbou starší budovy. Od února v areálu působí také zdravotnická záchranná služba. Hlavní výhodou dvoupodlažní zbrojnice je kromě moderního zázemí její poloha. Areál se nachází u hlavní silnice, vozidla budou moci vyjíždět bez problémů a už nemusí pokaždé jet přes centrum města, jako ze staré zbrojnice v Husově ulici. Díky poloze nedaleko výpadovky na Špindlerův Mlýn se zkrátil dojezdový čas.


Více informací
Hasiči ve Vrchlabí mají novou zbrojnici
Jarní lyžování, mimosezonní slevy a dětské parky

Jarní lyžování, mimosezonní slevy a dětské parky

Využijte mimosezonní slevy na celodenní skipasy. O jarním lyžování jsou sjezdovky vždy upravené a téměř prázdné. Dny jsou plné slunečních paprsků.

Téměř v každém skiareálu v Krkonoších najdete zázemí pro dětské návštěvníky, mírné svahy, ochotnou obsluhu, provázkové vleky i pojezdové pásy, podjezdy, slalom, lyžařskou školičku i dětský koutek. Vezměte děti na hory s sebou!


Více informací

Výtvarná soutěž Podzvičinsko očima dětí

V únoru bylo vyhlášeno 2. kolo výtvarné soutěže Podzvičinsko očima dětí. Soutěž pořádá Podzvičinsko z. s. na podnět základní školy v Bílé Třemešné a ve spolupráci s městy Dvůr Králové n. L., Hořice a Královéhradeckým krajem. Soutěž je určena dětem základních škol a letos je vedle krajiny Podkrkonoší tématem i zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem. Výsledky soutěže, která probíhá ve čtyřech kategoriích (předškolní, 1. – 3. třída, 4. – 6. třída a 7. – 9. třída), budou vyhlášeny při příležitosti Otvírání turistické sezony na Zvičině 7. 5. 2016. Uzávěrka soutěže je 15. 4. 2016.


Více informací
Výtvarná soutěž Podzvičinsko očima dětí
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší

V březnu se v Krkonoších můžete těšit již tradičně ve Společenském domě JILM v Jilemnici na Březen - měsíc divadla. V Kulturním domě Střelnice ve Vrchlabí oslaví kapela Zrní 15 let své existence na společném koncertě s kapelou Cémur Šámur. Objevovat krásu zimních Krkonoš budete moci společně s lektorem Správy KRNAP na akci Zima a zejma v Krkonoších. Zábavu na sněhu slibují v Rokytnici nad Jizerou na lyžařské soutěži Vo zlámanou Grešli nebo na tradiční slavnosti v Harrachově Příjezd Krakonoše. Jedinečné snímky o lidech, kteří žijí v souladu s přírodou, vám nabídne Festival NAIFF v ekocentru DOTEK v Horním Maršově. Velikonočně se naladit můžete na Velikonocích v muzeu v Domě pod Jasanem v Trutnově. A Velikonoční veselí aneb Maskiádu pro vás nachystali ve Špindlerově Mlýně.


Březen - měsíc divadla, Jilemnice

01.03.2016

Březen - měsíc divadla, Jilemnice

Měsíc březen patří v Jilemnici v oblasti kultury již tradičně divadelnímu umění a letošní již 22. ročník festivalu Březen – měsíc divadla vám představí celkem 5 ochotnických a 2 profesionální divadla. Budete mít možnost shlédnout různé druhy žánrů, od komedie pro zasmání, až po dramatické příběhy k zamyšlení. Srdečně zveme do Společenského domu Jilm nejen všechny příznivce divadelního umění, ale i ty, kteří mají rádi nevšední večery.


Více informací



ZRNÍ + Cémur Šámur

05.03.2016

ZRNÍ + Cémur Šámur

Kapela Zrní oslaví v roce 2016 patnáct let své existence. Z undergroundu se jim podařilo dostat na špičku české klubové scény. Bez kalkulu, velkého labelu za zády jsou jejich poslední dvě desky zlaté. A to se musí řádně oslavit a nejlépe s fanoušky, kteří je milují. Ačkoliv kapela hraje na festivalech v hlavních časech, nezapomněli, kde začali hrát. Na ulici. Proto v každém městě před koncertováním zahrají několik písniček akusticky na náměstích jako zamlada. Předskokanem jim v Kulturním domě Střelnice ve Vrchlabí bude vrchlabská kapela Cémur Šámur.


Více informací



Vo zlámanou grešli

11.03.2016

Vo zlámanou grešli

Nedaleko Rokytnice nad Jizerou na svahu u Horského hotelu Stráž se 11.-13. března 2016 sejdou lyžníci z celé republiky, aby poměřili svoje síly v lyžnických disciplínách s historickým vybavením. Slalom vyřazovací, skok daleký, slalom se startem hromadným a možná i něco navíc. Sobotní vyhlášení výsledků bude probíhat na jedinečném dobovém Jazzovém večeru.


Více informací



Zima a zejma v Krkonoších

12.03.2016

Zima a zejma v Krkonoších

Kdy je v Krkonoších léto? Kolik spadlo v Krkonošském národním parku lavin? Vejde se škola do závěje? Kdy turista zmrzne? Program o ledu, sněhu, větru a drsném krkonošském počasí s oblíbeným lektorem Správy KRNAP Michalem Skalkou.


Více informací



Dny R. A. Dvorského

13.03.2016

Dny R. A. Dvorského

Dny R. A. Dvorského 2016 přivedou do Dvora Králové nad Labem jazz a swing. Uskuteční se již 22. ročník tradičního festivalu Dny R. A. Dvorského, který zahájí v neděli 13. března Didie Tyger´s Band z polské Wroclawi. Jako druhý se představí HarmCore Jazz Band, orchestr gymnázia Jana Keplera v Praze. Festival bude dále pokračovat v úterý 15. března divadelním představením Novecento. V neděli 20. března přivítáme v krčmě Starý pivovar mezinárodní trio Eddie Martin Trio. Závěr festivalu bude 22. března v sále Hankova domu patřit tvorbě Georga Gershwina.


Více informací



Příjezd Krakonoše

19.03.2016

Příjezd Krakonoše

Tento den přijede se svou početnou družinou opět přivítat do Harrachova jaro sám pán hor Krakonoš. Akce Příjezd Krakonoše má v Harrachově dlouholetou tradici a v roce 2016 oslaví již neuvěřitelných 70 let od svého vzniku. Návštěvníci uvidí nejen samotného jemnostpána Krakonoše, ale i jeho policii, čertiska, která nenechají bez povšimnutí žádného hříšníka, a mnoho dalších roztodivných bytostí. V cíli Krakonošova příjezdu uvidíte, uslyšíte a zažijete: Český pohár v hodu sekyrou pro každého, soutěž o nejhezčí masku, turnaj pro děti, střílení z luku, kuše, Krakonošovu losovačku o hodnotné ceny a spoustu dalšího.


Více informací



Festival Naiff

19.03.2016

Festival Naiff

Jediný český festival dokumentárních filmů o domorodých lidech uvidíte v Praze, Brně a Horním Maršově! V Ekocentru Dotek od 16 hod. Přijďte se podívat na jedinečné snímky o lidech, kteří ještě neztratili vztah k přírodě a dokážou s ní žít v míru. Projekce 17. a 18. března jsou určeny blízkým školám, pro veřejnost hrajeme v sobotu 19. března.


Více informací



Velikonoce v muzeu

25.03.2016

Velikonoce v muzeu

Na Velký pátek od 13 hodin se můžete v Tkalcovském muzeu v Domě pod jasanem v Trutnově - Voletinách krásně velikonočně naladit a třeba si uplést pomlázku, nazdobit vajíčka, uplstit ozdobu z ovčí vlny, vyzkoušet malování na sklo nebo si vyrobit květinovou velikonoční dekoraci. Tím vším vás provedou zkušení lektoři.


Více informací



Velikonoční veselí aneb maskiáda

26.03.2016

Velikonoční veselí aneb maskiáda

Velikonoční svátky ve Špindlerově Mlýně přináší pomlázku na sněhu spojenou s maskiádním rejem a sportovním vyžitím. Potkáte se s hrabětem Harrachem a kněžnou, špindlerovskými lyžníky, rytíři ze skupiny NOSTRA-EX, bublináři a čeká na vás i módní přehlídka oblečení z první poloviny 19. století. Dny plné zábavy, legrace a hudby zažijete ve Špindlerově Mlýně 26.-27. března 2016.


Více informací



Otvírání hradu Pecka

26.03.2016

Otvírání hradu Pecka

Tradiční slavnostní akce, která zahajuje provoz hradu. Otvírání se pravidelně účastní mnoho turistů i místních, novou sezonu zahajuje sám pán hradu Kryštof Harant. Návštěvníci mohou po dlouhé zimě opět navštívit expozici, v přízemí na velikonočním jarmarku si vybrat z nabídky okolních řemeslníků a potěšit se veselou muzikou. Na nádvoří po celý den probíhají šermířská a taneční vystoupení. Pecka, zřícenina hradu ze 14. století, je oblíbeným výletním místem turistů. Mezi jeho dávné majitele patřil i Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic či Albrecht z Valdštejna. 


Více informací


Právě čtete 18. vydání krkonošského newsletteru

Každý měsíc pro vás pečlivě vybíráme ty nejzajímavější události, novinky a blížící se kulturní, sportovní a společenské akce. Zpracujeme je, přeložíme do polštiny a rozesílám na více jak 2,5 tisíce emailových adres. A to už více jak rok a půl. Jsme velmi rádi za vaše povzbuzující a příjemné hodnocení a těší nás, že vás číst náš newsletter stále baví. 

Máte-li na srdci nějaký nápad, vylepšení, připomínku či tip na událost a akci, která by v dalším vydání newsletteru neměla chybět, NAPIŠTE NÁM na news@krkonose.eu! Předem děkujeme :-)

Newsletter pro vás pravidelně připravuje: Regionální turistické informační centrum Krkonoše, Vrchlabí



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE