Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej

Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonošská sezona je na pultech infocenter

Zimní vydání Krkonošské sezony zve čtenáře nejenom do Pohádkových Krkonoš a Podkrkonoší a informuje rodiče s dětmi, že „je z čeho vybírat“. Přečtete si pohádkové příběhy Krakonoše, Hančí, sojky a Pana lesního. Prohlédnete si fotky z akcí „Rohačky ve Zvědavé uličce, aneb jak se bavit na saních“, „Masopust ve Vrchlabí, Rudníku, Horním Maršově, Dolním Lánově“, přečtete si o Ledové jízdě v Dolním Dvoře, nebo o natáčení českého filmu „Padesátka“. Jistě vás zaujme reportáž „Jak jsem přežil v lavině“, nebo informace o skialpinismu a Krkonošských ledopádech.


Více informací
Krkonošská sezona je na pultech infocenter
Vánoční stromky s certifikátem FSC

Vánoční stromky s certifikátem FSC

Správa Krkonošského národního parku již tradičně nabízí ke koupi vánoční stromky z krkonošských lesů, které jsou obhospodařovány podle standardů FSC, to znamená ekologicky šetrným způsobem. Stromky byly vyřezány v rámci výchovných zásahů, které přispívají ke stabilitě lesa. Nabídka platí do vyprodání zásob. Cena: 45 - 150 Kč (smrk). Prodej se uskuteční před budovou KCEV Krtek Správy KRNAP ve Vrchlabí dne 17. 12. 2015 od 9 hodin.


Více informací

Úspěšný ročník Krkonošských cyklobusů

Krkonošské cyklobusy dvanáct let vylepšují a obohacují dopravní obslužnost v regionu nejvyšších českých hor. V letošním roce bylo najeto celkem 73 302 kilometrů, přepraveno 38 558 cestujících a 4 488 jízdních kol. Za posledních pět let bylo dosaženo nejlepšího ekonomického výsledku. Největší nárůst cestujících je zaznamenán na lince z Hradce Králové do Vrchlabí. V počtu cestujících o 89 % a v počtu kol o 28 %. Největší zájem cyklistů je o trasu z Vrchlabí na Špindlerovu boudu a z Trutnova na Pomezní boudy. Dnem, kdy je zaznamenána největší poptávka po veřejné dopravě cyklobusem, je středa a sobota, nejslabším dnem je neděle.


Více informací
Úspěšný ročník Krkonošských cyklobusů
Nový quest Trutnovem - Kde jsem byl doma

Nový quest Trutnovem - Kde jsem byl doma

V Trutnově skupina nadšenců zpracovala a při Dnech evropského dědictví odstartovala nový quest (hledačku, cestu za pokladem). Ačkoliv známým strážcem města je drak, tentokrát je průvodcem hledačů pokladu trutnovský rodák, česko německý spisovatel a novinář Josef Mühlberger, svobodomyslný člověk, demokrat, který opustil poválečné Československo dobrovolně, neboť jako německy píšící autor ztratil ve své vlasti čtenáře. Jeho procházka vede turisty méně navštěvovanými, avšak neméně půvabnými místy města. Mapka s popisem cesty je k vyzvednutí v TIC na trutnovském náměstí nebo v Galerii Draka v běžných otvíracích hodinách. Jako bonus ke hře připravuje TIC vydání nové turistické vizitky.


Více informací

World Criterium Masters 2016, Špindlerův Mlýn

Úspěšný olympionik Ondřej Bank tváří Mistrovství světa Masters. Zřejmě největší, nejdelší a nejmasovější mezinárodní lyžařské závody, World Criterium Masters, Mistrovství světa v alpských disciplínách kategorie 30+, se v nadcházející sezóně uskuteční ve Špindlerově Mlýně. Od 20. do 25. března 2016 tak bude příležitost vidět a pro některé i poměřit si síly s absolutní světovou špičkou této kategorie ve slalomu, obřím slalomu a Super G na Červené sjezdovce ve Svatém Petru a na slalomovém svahu na Stohu.


Více informací
World Criterium Masters 2016, Špindlerův Mlýn
Co přinesl rok 2015 do Podkrkonoší?

Co přinesl rok 2015 do Podkrkonoší?

Na začátku roku 2015 proběhly ve Sdružení Podzvičinsko personální změny. I přes tuto skutečnost se práce destinačního managementu nezastavila a rozvoj cestovního ruchu pokračuje dál. Webové stránky www.podkrkonosi.eu  se dočkaly překladu do angličtiny a němčiny. Intenzivně se propagovaly akce a aktuality v celé oblasti Podkrkonoší na internetu i facebooku. Cyklistům jsme připravili nové cyklomapy a informační brožury. V rámci projektu Pohádkové Krkonoše a Podkrkonoší byla spuštěna hra geofun ve Dvoře Králové nad Labem a quest v Hořicích. Byla vydána trhací mapa Podkrkonoší s popisem nejzajímavějších míst v angličtině, němčině a polštině a vznikla také razítkovací hra. V květnu se tradičně konalo Otvírání turistické sezony na Zvičině, kterou jsme pak v říjnu symbolicky uzavřeli. V tomto roce také přišla na svět Výtvarná soutěž Podzvičinsko očima dětí. Věříme, že aktivity sdružení Podzvičinsko v roce 2015 měly příznivý vliv na počet turistů a rozvoj oblasti. Doufejme, že novinky roku 2016 zájem o Podkrkonoší ještě prohloubí.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší

Poslední měsíc roku nabízí nákupy pěkného či chutného na Vánočních trzích v Rokytnici nad Jizerou, na Malém adventním trhu v Trutnově nebo na Vánočním jarmarku s ohňostrojem v Jilemnici. Zahřát se dobrým punčem nebo lyžeckým pohybem či zpěvem a tancem budete mít příležitost na Vánočním řemeslném jarmarku a Lyžeckých závodech postaru ve Vrchlabí nebo na akci Zpívání u vánočního stromu a Jarmareček v Lánově. Krásu a jedinečnost Krkonoš vám přiblíží výstava Fotografie Jiřího Havla v Malé Úpě. Krásu též můžete vidět a slyšet na koncertě Ireny Budweiserové ve Vrchlabí nebo na Vánočním koncertě sopranistky Jany Štěrbové v Harrachově. Vyrobit si tradiční, vánoční a originální dáreček můžete v Horním Maršově, kde si pro vás připravili již každoroční Vánoční pobejtek. Zalyžovat si nebo jen přijít fandit můžete v Horních Mísečkách na již 22. ročníku Velké ceny Jilemnice nebo na Špindl Ski Opening ve Špindlerově Mlýně. A poslední týden v prosinci je pro vás v Černém Dole nachystán Vánoční stan, plný zábavy, her, dobrého pití a jídla, pohodové atmosféry a hudby.


Vánoční řemeslný jarmark a lyžecké závody postaru

05.12.2015

Vánoční řemeslný jarmark a lyžecké závody postaru

Na jarmarku ve Vrchlabí se můžete těšit na řemeslné výrobky, voňavé teplé nápoje, deskový i figurální betlém, jarmareční kapela a samozřejmě české vánoční koledy. Teplé oblečení a dobrou náladu s sebou.

A společně s jarmarkem každoročně proběhnou v zámeckém parku Lyžecké závody postaru ve sprintu na 100 m a štafetovém běhu, spojený s přehlídkou dobových kostýmů dětí i dospělých pod ochrannou rukou pánů starostů z Vrchlabí a z Víchové n/J.


Více informací



Vánoční trhy

05.12.2015

Vánoční trhy

Přijďte na Dolní náměstí v Rokytnici nad Jizerou nakoupit dárečky pro své blízké, vánoční ozdoby, svíčky, dekorace či další drobnosti, které vám pomohou vykouzlit příjemné vánoční chvilky plné klidu a pohody. Čekají na vás slavnostně vyzdobené stánky s pestrým sortimentem. Přijďte se zaposlouchat do zvuku vánočních koled, udělat radost svým dětem či si jen tak popovídat se svými známými. O bohatém doprovodném programu vystoupí děti ze škol a školek, vyslechnete kytarové balady, zhlédnete pohádku i čertovskou ohňovou show.


Více informací



IX. Andělská projížďka

05.12.2015

IX. Andělská projížďka

Chcete si děti užít pekla trochu jinak? Zveme vás na IX. Andělskou projížďku. Zvláštní parní vlak a 5 historických vozů s mikulášskou nadílkou a programem čertovské kapely budou projíždět železniční tratí z Martinic v Krkonoších, přes Jilemnici do Rokytnice nad Jizerou. Prodej jízdenek je možný pouze ve vlaku, jednosměrné jízdné na celé trati pro dospělého činí 100 Kč, zpáteční 150 Kč, pro děti od 3 do 13 let 70 Kč, zpáteční 100 Kč. Děti do 3 let zdarma.


Více informací



Fotografie Jiřího Havla

06.12.2015

Fotografie Jiřího Havla

Galerie Celnice na Horní Malé Úpě představuje ikonu krkonošské fotografie, pana Jiřího Havla. K vidění budou jeho některé unikátní fotografie, mnohé z nich černobílé. Jiří Havel procestoval celý svět, ale nejvíce si zamiloval právě Krkonoše. Kromě výstav hojně publikuje, vydal více než 20 knih, získal několik prestižních fotografických ocenění.

Výstava bude zahájena vernisáží v neděli 6. 12. 2015 od 14 hodin a potrvá až do konce března 2016. Otevírací doba bude pravděpodobně pondělí až sobota od 9 do 16 hodin.


Více informací



Vánoční pobejtek

12.12.2015

Vánoční pobejtek

Chtěli byste vědět, co se stane, když vánoční dárky ožijí? Není nic jednoduššího! Přijeďte v sobotu odpoledne do DOTEKu v Horním Maršově a užijte si spolu s námi příjemnou předvánoční atmosféru. Společně upečeme dobré cukroví a vyrobíme drobné vánoční dárky. Odměnou vám bude speciální vánoční hledačka v prostorách krásného barokního domu nebo divadelní představení “Vánoční pohádka, aneb když dárky ožijí” v podání Kamily Škvrnové. 


Více informací



Jakub Jan Ryba, Česká mše vánoční „Hej mistře”

12.12.2015

Jakub Jan Ryba, Česká mše vánoční „Hej mistře”

V kostele Nejsvětější Trojice v Kuksu vystoupí Smíšený pěvecký sbor Smetana z Hradce Králové. Ten patří již mnoho let k předním vokálním tělesům v České republice. Byl založen v roce 1922 a v současné době má 32 aktivních zpěváků. Sbormistr Jan Jiráček, varhany Václav Uhlíř, Veronika Kladivová soprán, Radka Rubešová alt, Milan Motl tenor, Michael Šust bas.


Více informací



Špindl Ski Opening

12.12.2015

Špindl Ski Opening

Zahájení zimní sezony s příjezdem Krakonoše ve Skiareálu Špindlerův Mlýn. Celodenní lyžování jen za 190,- Kč. Sladké a zdravé odměny pro děti a všechny příchozí v maskách. S ČT SPORT NA VRCHOL, vánoční jarmark, vystoupení českého HIT muzikálu Děti ráje s hudbou Michala Davida, výjezd lyžařů i lyžníků v historických kostýmech lanovkou, vystoupení dětského folklórního souboru Špindleráček, hromadný sjezd lyžařů, Live vystoupení kapely Horal - Jakub Prachař a František Soukup. Synchronní jízdy roleb a lyžařských instruktorů, ohňostroj. 


Více informací



Vánoční ZOO

19.12.2015

Vánoční ZOO

Každoročně ve stejnou dobu začínají zoologickou zahradu zdobit svítící siluety zvířat. Pokud napadne sníh, můžete vidět venku zvířata, jako slony, nosorožce, zebry a šelmy. Když bude někomu zima, můžete navštívit tropické pavilony, vodní svět a ptačí světy.

Zkrátka vánoční atmosféru přijďte strávit do ZOO Dvůr Králové od 19. 12. 2015 - 3. 1. 2016.


Více informací



Vánoční koncert sopranistky Jany Štěrbové

24.12.2015

Vánoční koncert sopranistky Jany Štěrbové

Přijďte si ve 14 hodin doladit tu správnou vánoční náladu prostřednictvím klasických vánočních koled v podání sopranistky Jany Štěrbové. Koncert se bude konat již tradičně v kostele sv. Václava v Harrachově. Sopranistku Janu Štěrbovou na varhany doprovodí Jana Jassmína. Zazní pečlivě vybrané skladby, namátkou jmenujme W.A.Mozart - Exultate jubilate - Alleluja, A.Vivaldi - Domine Deus a další skvosty.


Více informací



Vánoční stan v Černém Dole

25.12.2015

Vánoční stan v Černém Dole

Na náměstí v horském městečku vám Vánoční stan od 25. do 31. prosince poskytne azyl nejen před nepřízní počasí, ale nabídne Vám nabitý program - vánoční koledy, taneční zábavu, koncerty, dětské odpoledne (hry, soutěže, tvoření), Silvestrovskou diskotéku. Zahřát se můžete něčím dobrým teplým, což zážitek jistě z celé akce ještě umocní.


Více informací


PF 2016

Až na Štědrý den nasněží, ať štěstí daleko neleží,

k zázrakům je jen krok, potom báječný nový rok.

 

Přejeme Vám krásné vánoční svátky a správný směr Vašich kroků v roce 2016

Kolektiv Svazku Krkonoše a Regionálního turistického informačního centra Krkonoše



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE