Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší
Radek Drahný

Krkonoše – jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše a podkrkonoší

Máme pro vás novinky ze zimních areálů

Zimní sezona se blíží. Doba je sice nejistá, ale věříme, že lyžovat se bude! Lyžařské areály jsou každopádně připraveny, jejich služby opět vylepšeny, hygienická opatření pro vaši větší bezpečnost jsou zajištěna. Přijeďte si k nám v zimě provětrat hlavu a při projížďce po manšestru z ní vyžeňte všechny starosti!


Více informací
Máme pro vás novinky ze zimních areálů
Vydejte se na Labskou boudu i v zimě!

Vydejte se na Labskou boudu i v zimě!

Labská bouda je oblíbenou zastávkou i cílem turistů a my pro vás máme skvělou zprávu. Po dvou letech, kdy byla v zimě mimo provoz, pro vás bude od 26. prosince 2020 otevřená a budete se tady moci nejen občerstvit, ale i ubytovat. Vydejte se do zimního království a vychutnejte si jedinečné výhledy, které se vám z Labské boudy naskytnou.


Více informací

"Oblékněte" váš stromeček do perličkových ozdob

Přijeďte se podívat do firmy Rautis v Poniklé a načerpejte vánoční atmosféru – klidně hned tento víkend! Firemní prodejna plná perličkových ozdob je otevřená každý den od 9 do 17 hodin a v provozu jsou i kreativní dílny a exkurze do výroby. Počet účastníků je však omezen na 10 osob, nezapomeňte proto na včasnou rezervaci. A jestli se už návštěvy Rautisu nemůžete dočkat, přečtěte si tento článek, který vám prozradí něco z historie, ale i současnosti firmy.


Více informací

Soutěžte o rodinný poukaz na Stezku korunami stromů Krkonoše!

Soutěžte o rodinný poukaz na Stezku korunami stromů Krkonoše!

Soutěžte na našem Facebooku o rodinný poukaz na Stezku korunami stromů Krkonoše. Zjistíte, v čem je příroda Krkonoš jedinečná a poznáte zdejší krásné lesy doslova od kořenů až po jejich koruny. Stanete se součástí lesního života a poznáte řadu živočichů i rostlin, které nenajdete nikde jinde. Stezka korunami stromů Krkonoše je otevřená a těší se na vaši návštěvu! 


Více informací

Udělejte (si) radost novými knihami

Krásná knížka nikdy nezklame. A pokud se ještě nějakým způsobem týká našich krásných Krkonoš, potěší o to víc. Můžete vybírat hned ze dvou novinek. "Cesta k člověku" je kniha povídek Josefa Šíra. Jejím cílem je připomenout "spisovatele Krkonoš" v roce stého výročí od jeho úmrtí nejen stávajícím milovníkům krkonošské klasiky, ale zejména těm budoucím. Publikace "Jan Šmíd / Photography" představuje tvorbu tohoto krajinářského fotografa a držitele nejvyššího fototitulu Master QEP. Pokocháte se snímky nejen z Čech, ale i z Norska a Itálie.


Více informací
Udělejte (si) radost novými knihami
Sklárna a pivovar Novosad & syn se těší na vaši návštěvu

Sklárna a pivovar Novosad & syn se těší na vaši návštěvu

Areál sklárny je již pro veřejnost otevřen a od soboty 12. 12. 2020 se budou konat víkendové prohlídky sklárny. Navštivte firemní prodejnu (nejen) se sklem a Pivní lázně, které zaručí ten správný relax před nadcházejícími svátky. V období Vánoc 24.12.–26.12. je sklárna pro veřejnost uzavřena, na recepci sklárny s non-stop provozem si však můžete přes celé svátky zakoupit nejen kvasnicové pivo, ale i dárek na poslední chvíli – například vstupenky do lázní, na prohlídku sklárny nebo drobné upomínkové předměty ze skla.


Více informací

Zveme vás do pohádkového Vrchlabí

Po roce se opět v zámeckém parku ve Vrchlabí objevil netradiční pohádkový betlém. Potkáte se tu s Krakonošem, Trautenberkem, kapelou muzikantů, horským nosičem, babkou s nůší a dalšími postavami v životní velikosti. Letošní novinkou je strážce betlému stojící u brány do parku. V rukou třímá znak a zakládací listinu města Vrchlabí. Je to Kryštof Gendorf z Gendorfu – zakladatel města. Dominantou zůstává dřevěná chaloupka, ve které je kolébka s dvojčátky Jeníčkem a Mařenkou. Přijďte se potěšit krásou lidské práce, přírodními materiály, ze kterých betlém vznikl, a poklidnou atmosférou betlému.


Více informací
Zveme vás do pohádkového Vrchlabí
Sledujte omezení na cestách!

Sledujte omezení na cestách!

Jelen lesní je největší savec Krkonoš. Na české straně hor jich žije přibližně 650. Pokud v zimě nemá ve volné přírodě dostatek potravy, působí škody v lese, především na přirozeném zmlazení. Jako prevence těchto škod v Krkonoších slouží 16 přezimovacích obůrek, kde je zvěř v zimě uzavřena. Aby měla klid, tak na 17 cestách vedoucích v těsné blízkosti nebo skrz tyto obůrky a krmeliště vydává Správa KRNAP každý rok zákaz vstupu. Ten platí do 30. dubna 2021. 


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

Archa Krkonoš® chrání historickou paměť pro budoucí generace.

Archa Krkonoš je unikátní webová databáze, která zachraňuje, zpracovává a zpřístupňuje historické dokumenty a materiály z oblasti Krkonoš i nejbližšího podhůří. Obsahuje tisíce ověřených datových záznamů i fotografií, uchovává vzpomínky pamětníků a je otevřena nejen uživatelům, ale i spolutvůrcům. Redaktorka Eliška Pilařová zatím alespoň pro pár slov o Arše a také o Paměti Krkonoš zašla za jednou z jejích hlavních osobností, ekologem a badatelem Pavlem Klimešem do Horního Maršova.

Celý rozhovor je k poslechnutí zde.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE