Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

Zahájení cykloturistické sezóny v Krkonoších

V sobotu 28. května 2016, u příležitosti zahájení provozu 13. ročníku Krkonošských cyklobusů, zveme všechny milovníky cyklistiky a Krkonoš na zahájení letošní cykloturistické sezony. Stejně jako v loňských letech oslavíme začátek sezony dlouhým sjezdem a příjemně tak po zimě protáhneme ztuhlé svalstvo (připravte se i na stoupání, přeci jen jsme v Krkonoších a nějakému tomu kopečku se nevyhneme). Tentokrát pojedeme z Kořenova do Víchové v Krkonoších. Trasa povede přes tři rozhledny – Maják, Štěpánka a rozhledna U Borovice.


Více informací
Zahájení cykloturistické sezóny v Krkonoších
Ocenění za tištěné propagační materiály

Ocenění za tištěné propagační materiály

Krkonoše – svazek měst a obcí získal v prvním ročníku soutěžní přehlídky tištěných turisticko-propagačních materiálů TuristPropag, vyhlášeném při veletrhu cestovního ruchu v Lysé nad Labem ve dnech 21. - 24. 4. 2016, dvě nejvyšší ocenění.

První místo za Krkonošskou sezonu v kategorii Turistické noviny a druhé místo v kategorii Trhací mapy.

Zmíněné propagační materiály získáte v krkonošských informačních centrech nebo elektronicky stažením z www.krkonose.eu/cs/propagacni-materialy.


Více informací

Pochod Krkonošské pivní stezky

Chcete vyzkoušet chuť krkonošských piv z místních minipivovarů a zároveň objevit krásy zdejších lesů a kopců? Krkonošská pivní stezka propojuje 4 pivovary, které vyrábějí pivo na trase Vrchlabí, Friesovy boudy a Luční bouda. Pokud budete poctivým konzumentem a v každém pivovaru si dáte 2 piva, na konci se dočkáte malého překvapení v podobě dárku. Razítka můžete sbírat během celého léta! 20.-22.5. jsou pro vás připraveny v rámci pochodu 4 navařené pivní speciály, gurmánské speciality z regionálních produktů a bohatý program s jídlem, pivem a muzikou.


Více informací
Pochod Krkonošské pivní stezky
Hornický skanzen v Žacléři

Hornický skanzen v Žacléři

Vystoupit na 52 m vysokou těžní věž a vidět tak panorama Krkonoš a Sněžky či Vraních hor s Královeckým Špičákem můžete za dobrého počasí v rámci prohlídky Hornického skanzenu v Žacléři. Nově je k vidění lom Skanzen s odkrytou malou slojí černého uhlí. Historie hornictví v Žacléři sahá až do 16. století, a proto byl v roce 2012 v areálu dolu Jan Šverma otevřen Hornický skanzen, který je možné s průvodcem navštívit ve stanovených prohlídkových časech celoročně, v zimě ale není vytápěn. Během prohlídky je k vidění také hornická šatna, soubor památkově chráněných objektů jam Jan a Julie a jejich strojovny. Ve strojovně jámy Jan se můžeme pochlubit paleontologickou expozicí.


Více informací

Krkonošská sezona v pátek 6. května 2016 jako příloha deníku MF Dnes

Turistické noviny Krkonošská sezona pro rok 2016 vyjdou jako celoroční. Zahrnují pestré jarní, letní, podzimní i zimní upoutávky do nejvyšších českých hor, zařazena je turistická mapa s kontakty i prezentace jednotlivých podnikatelů.

Vydavatel Krkonoše – svazek měst a obcí zajistil nový způsob distribuce tiskoviny, čímž rozšíří okruh čtenářů a pravděpodobně zvýší i marketingovou účinnost inzerce. Krkonošskou sezonu si v pátek 6. května 2016 přečtou předplatitelé MF Dnes v Praze a ve Středočeském kraji, včetně všech, kteří MF Dnes ten den zakoupí na prodejních pultech. Další distribuce turistických novin proběhne v zavedeném režimu přes informační centra.


Více informací
Krkonošská sezona v pátek 6. května 2016 jako příloha deníku MF Dnes
Vítání jara v Podkrkonoší

Vítání jara v Podkrkonoší

Pojďte s námi přivítat letní turistickou sezonu! Pro návštěvníky je připraveno hned několik akcí, které budou propojeny autobusovou dopravou. Na Zvičině je připravena akce Otevírání sezony na Zvičině a v odpoledních hodinách bude dobíhat závod Běh na Zvičinu, další akce, v Hotelu Pod Zvičinou, bude zaměřena především na gastronomii a regionální produkty. Již 21. rokem se mohou turisté vydat na pochod Podzvičinskem, který se jmenuje Po stopách rytíře Zbyhoně, nebo navštívit Cerekvici nad Bystřicí, kde se bude konat Slavnostní setkání.


Více informací

Tábor na Lišce

Holiday park Liščí farma ve Vrchlabí připravil pro děti a jejich rodiče na léto "Příměstský tábor na Lišce" od 25. - 29. 7. a 22. - 26. 8. 2016. Děti si vyzkouší různé sporty, ale i kreativní činnosti pod vedením profesionálních instruktorů a trenérů. Mohou se těšit na fotbal, tenis, minigolf, bungee running, lezeckou stěnu, přemostění, aqua zorbing, přehazovanou, volejbal, plavání, jízdu na raftu, keramiku, tisk, malování, indiánské tee-pee a spoustu dalšího.


Více informací
Tábor na Lišce
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší

Měsíc květen v Krkonoších otevírá letní sezónu akcemi pro turisty, cyklisty a vůbec všechny milovníky našich krásných hor. Protáhnout si svaly můžete na Zahájení cyklistické sezony na Žacléřsku, které startuje v Žacléři, nebo na Slavnostním zahájení cykloturistické sezóny v Krkonoších, které tentokrát začíná v Kořenově. Přejít přes pár kopců a pokochat se nádhernými výhledy nebo pořádně šlápnout do pedálů se vám poštěstí na Pochodu Karla Klíče v Hostinném, také v Horní Branné na již tradičním výletu Krajem spisovatele Josefa Šíra nebo v Mladých Bukách na akci zvané Pochod Hrádeček. Zúčastněte se výstupu Na Sněžku pro Lilienku z Pece pod Sněžkou a podpořte tak dobrou věc a zároveň zdolejte nejvyšší horu Krkonoš. K létu a tradicím v Krkonoších si nejen přivoníte ve Špindlerově Mlýně na Špindlerovském otevírání léta, v Jilemnici na Májovém jarmarku a také v Trutnově na akci Už ho nesou aneb Od purkmistra po rasa nebo v Černém Dole na Dni Městyse. Oslavovat a též vítat letní sezonu budou na Motorkářském požehnání ve Vrchlabí nebo ve Dvoře Králové nad Labem na Oslavách 70. výročí založení ZOO. Domácí dobroty můžete ochutnat v DOTEKu v Horním Maršově na Fairtradové snídani. A k načerpání nových sil na další túry a potěchu jsou pro vás připraveny koncerty v Horní Malé Úpě, kde vystoupí Laco Deczi a v Janských Lázních Koncert Františka Nedvěda v Kolonádě.


Už ho nesou od purkmistra po rasa

06.05.2016

Už ho nesou od purkmistra po rasa

Spolek Trutnov – město draka a Město Trutnov si Vás dovolují 6.-7.5.2016 pozvat na 11. ročník slavností ve znamení draka, tentokrát zasvěcených řemeslům všeho druhu. Ojedinělá slavnost připomenutí legend o založení města s bohatou nabídkou kulturních pořadů, ukázek tradičních řemesel a mnohými dalšími atrakcemi nejenom pro děti. V pátek se těšte na hudební produkce dvou špičkových kapel - Dick O'Brass, Ginevra, v sobotu na průvod s alegorickými vozy, na řemeslný jarmark, atrakce v Galerii Draka a večerní průvod s drakem.


Více informací



Motorkářské požehnání

07.05.2016

Motorkářské požehnání

Krkonošští Přátelé Jedné Stopy zvou všechny příznivce motocyklů na 13. Motorkářské požehnání do Vrchlabí. Sraz bude na náměstí TGM, kde motorkáře uvítá starosta města Vrchlabí. Těšit se můžete na živou hudbu ALIBI rock a soutěž, ve které každý kdo přijede, má možnost vyhrát. Od 12:00 proběhne motorkářské požehnání v kostele sv. Vavřince. Moderuje Petr Ticháček.


Více informací



Oslavy 70. výročí založení ZOO

08.05.2016

Oslavy 70. výročí založení ZOO

ZOO Dvůr Králové má v letošním roce 70. narozeniny a k této příležitosti srdečně zve všechny své příznivce k společným oslavám. Ty proběhnou v neděli 8. května a těšit se můžete na bohatý program. Během dne pokřtí dvě letošní mláďata drilů černolících a slavnostně otevře nový vjezd do Afrického safari a Restaurant Kibo. Během oslav proběhne také vernisáž obrazů s africkou tematikou malíře Jana Skořepy.


Více informací



Májový jarmark

14.05.2016

Májový jarmark

Tradiční jarmark na jilemnickém náměstí vám nabídne velké množství zboží rozličného druhu a využití a doprovodný kulturní program v podobě vystoupení ZŠ Komenského, ZŠ Harracha, Taneční skupiny Paul-Dance Jilemnice, ZUŠ Jilemnice, Jilemničanky, Jilemského spolku paní a dívek nebo Soumrak Band. Dále pak Pohádku O staré botě, Pohádku Pyšná princezna. A samozřejmě těšit se můžete i na vynikající tradiční krkonošské speciality k jídlu i pití.


Více informací



Zahájení cyklistické sezóny na Žacléřsku

14.05.2016

Zahájení cyklistické sezóny na Žacléřsku

Tradiční zahájení cyklistické sezóny na Žacléřsku. Start v 10:00 před muzeem a infocentrem na Rýchorském náměstí v Žacléři. Prezentace od 9:15 do 9:45. Startovné 50,- Kč. Trasa měří kolem 40 km, a kudy přesně povede, se účastníci dozvědí na startu z mapky, kterou obdrží při zápisu. V cíli v rekreačním areálu Bret v Prkenném Dole čeká na cyklisty občerstvení a malý dárek.


Více informací



300 zatáček Gustava Havla

21.05.2016

300 zatáček Gustava Havla

54. ročník slavného motocyklového závodu na městském okruhu v Hořicích od 21. do 22. 5. 2016. Zveme vás na volný mezinárodní závod silničních motocyklů, Mistrovství ČR Supermono a Pohár na přírodních okruzích. Tématu 300 Zatáček Gustava Havla se bude věnovat i výstava v Městském muzeu Hořice, která bude slavnostně zahájena v červnu a potrvá do poloviny září 2016.


Více informací



Pochod Hrádeček

21.05.2016

Pochod Hrádeček

Již 6. ročník tradičního pochodu Hrádeček, který vede Naučnou stezkou Okolo Pekelského vrchu v délce 10,4 km okolo Hrádečku Václava Havla. Trasa začíná na parkovišti u Areálu Mladé Buky. Pojednává o historii zdejšího kraje i dějinných událostech naší republiky, historii lyžování Mladých Buků nebo o sídlu bývalého prezidenta Václava Havla. Stezka pokračuje přes zříceninu hradu Břecštejn, Pekelské rybníky a skály nad Peklem až na vrchol Pekelského vrchu, odkud je vidět nádherný výhled na východní Krkonoše s nejvyšším vrcholem Sněžkou.


Více informací



Den Městyse

21.05.2016

Den Městyse

Již 5. ročník oslav, tentokrát 452 let založení Černého Dolu. Připraveno bude zázemí party stanů s tradičním občerstvením a příjemným posezením společně s bohatým kulturním programem - koncerty, jarmark, řemesla, atrakce pro děti a bohatý doprovodný program pro všechny.


Více informací



Krajem spisovatele Josefa Šíra

21.05.2016

Krajem spisovatele Josefa Šíra

Již 8. ročník cyklistického a pěšího výletu po stopách krkonošského učitele a hornobranského rodáka. Trasy pro cyklisty:„Podhorská“ 25 km a „Horská“ 37 km, 57 a 88 kilometru. Trasy pro pěší: 16 km (Horní Štěpanice, Valteřice) a 20 km (Žalý, Benecko, Horní Štěpanice). Trasa pro děti: „Poznávací“ po okolí Horní Branné, 5 km. Občerstvení zajištěno po celý den na zámecké zahradě v Horní Branné.


Více informací



Špindlerovské otevírání léta

28.05.2016

Špindlerovské otevírání léta

Již tradiční otevírání léta, při kterém návštěvníky čeká bohatý program. Jeho centrum bude v prostoru dolní stanice lanovky Sv. Petr, kde bude představena jarní dílna, zábavné, outdoorové i sportovní aktivity. Návštěvníci si mohou vyzkoušet přemostění, pumptrack, zapůjčit koloběžky a tříkolky. Součástí slavnostního programu bude také otevření letních turistických tras Mechová pěšinka a Cesta stopaře, které jsou určené převážně pro rodiny s dětmi. A nebude chybět ani DJ, skvělá hudba a občerstvení.


Více informací


Rok Karla V. Klíče v Hostinném

V letošním roce si Hostinné připomene hned dvě výročí spojené s životem významného rodáka, vynálezce hlubotisku a akademického malíře Karla Václava Klíče. 150. výročí narození a 90. výročí úmrtí. Při této příležitosti Město Hostinné ve spolupráci s Městským muzeem a místními školami připravilo bohatý doprovodný program:

29. 4. 2016    Zahájení výstavy "Karel V. Klíč - život a dílo" ve Františkánském klášteře
21. 5. 2016    Pochod K. V. Klíče - tradiční turistická akce
29. 5. 2016    Vzpomínka u pamětní desky K. V. Klíče
24. 6. 2016    Zahájení výstavy žákovských výtvarných prací ve Františkánském klášteře
září 2016       Výtvarná akce ZUŠ "Z klíčů klíč" (Náměstí v Hostinném za příznivého počasí)
5.-9. 9. 2016  "Tiskni si sám" - praktická ukázka tiskařských technik ve Františkánském klášteře
12. 11. 2016  Koncert klasické hudby v Galerii antického umění
16. 11. 2016  Vernisáž výstavy "Hrátky s tiskem" - tvorba dětí z MŠ a 1. stupně ZŠ Hostinné (vestibul ZŠ Karla Klíče)
Více informací na:


Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE