Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše a podkrkonoší

Kvalitní ubytování v Krkonoších snadno a výhodně

Najít kvalitní ubytování odpovídající našim představám, potřebám a také finančním možnostem není vždy snadné. Navíc jde-li o zimní sezonu a Krkonoše. Zdlouhavé vyhledávání a porovnávání nám ubírá čas i energii. Právě proto vznikl nový rezervační a ubytovací systém, který vám při plánování pobytu v našich nejvyšších horách ušetří spousty starostí, hodin vysedávání nad počítačem, a hlavně také peněz.


Více informací
Kvalitní ubytování v Krkonoších snadno a výhodně
Co je nového v největších krkonošských skiareálech?

Co je nového v největších krkonošských skiareálech?

Krkonošské lyžařské areály se již několik měsíců pečlivě chystají na nadcházející zimní sezonu. Jaké novinky tu pro vás mají? Šlo o investice v řádech desítek milionů korun, a to vše pro váš maximální zážitek a spokojenost!

Vybrali jsme pro vás největší novinky a zajímavosti.


Více informací

V Peci vaří Sněžku

Nový krkonošský minipivovar vznikl na konci listopadu v Peci pod Sněžkou a vaří různá spodně kvašená i svrchně kvašená piva s příznačným označením Sněžka. Vaří tradičními postupy, s kvalitními českými ingrediencemi a z pramenité horské vody. Pivovar však nenabízí jen výrobu piva, ale také stylovou dubovou pivnici, prohlídky výrobní technologie pivovaru či exkluzivní pivní lázně. Už stačí jen ochutnat. K dostání bude i kromě pivovaru na některých místech v regionu.


Více informací
V Peci vaří Sněžku
Dvouletý česko-polský projekt se blíží do své poloviny

Dvouletý česko-polský projekt se blíží do své poloviny

V rámci projektu proběhlo mnoho užitečných akcí, setkání a poznávacích cest, které měly za cíl všestranně užitečný obsah pro obyvatele Krkonoš a pracovníky v různých odvětvích nejen v cestovním ruchu. Proběhla tematicky zaměřená Diskusní fóra, dvě dvoudenní poznávací a studijní cesty pro české a polské podnikatele a zástupce samospráv. Dvakrát byl uspořádán Den spolupráce, setkání podnikatelského sektoru se zástupci samospráv na české a polské straně. Proběhly dvě společné česko-polské prezentace na veletrzích ve Vratislavi a Praze, atd.


Více informací

Společně krajem Jilemnicka

Projděte se spolu s Televizí Krkonoše krajem Jilemnicka. Krajem západních Krkonoš, tradice a historie, bohatých sportovních možností, krásné přírody i milých lidí. Projděte se nejdříve virtuálně, prostřednictvím videa, ale co nejdříve také po vlastních nožkách. Vánoční prázdniny a s nimi zasloužené volno s našimi nejbližšími je ideální příležitostí.


Více informací
Společně krajem Jilemnicka
Krkonoše v hlavním městě Polska

Krkonoše v hlavním městě Polska

Polsko, země s cca 40 miliony obyvatel, je poptávkou po turistice potenciálně stále více nadějným zákazníkem pro nejvyšší české hory. Právě v té souvislosti manažeři Krkonoš – svazku měst a obcí často obrací svoji pozornost do této destinace, jak z důvodu propagace, tak s projekty přeshraniční a příhraniční spolupráce. V nedávné době byly nejvyšší české hory, jako zajímavý cíl letních i zimních, resp. celoročních pobytů, prezentovány v Polsku v nových veletržních prostorách při II. ročníku Travel Show Varšava.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

Nenechte si ujít!


11. Andělská projížďka

02.12.2017

11. Andělská projížďka

Zveme vás na ranní, polední a odpolední jízdy na trase Martinice v Krk. – Jilemnice – Rokytnice nad Jizerou speciálním historickým parním vlakem s mikulášskou nadílkou a programem čertovské kapely. Jízdní řád je zveřejněn
na webových stránkách.


Více informací



Mezinárodní festival outdoorových filmů

08.12.2017

Mezinárodní festival outdoorových filmů

Malá Úpa letos poprvé hostí Mezinárodní festival outdoorových filmů skupiny ČEZ. Promítat se bude v Galerii Celnice, v nadmořské výšce 1.050 m. Sledovat můžete filmy plné adrenalinu a dobrodružství od 8. do 10. prosince uprostřed skutečných hor...


Více informací



Špindl SkiOpening 2017

09.12.2017

Špindl SkiOpening 2017

Tradiční zahájení zimní sezóny ve Skiareálu Špindlerův Mlýn, ve Svatém Petru. Program pro malé i velké, koncerty na sněhu, výhodné víkendové lyžování a první zastávka oblíbeného ČT SPORT NA VRCHOL. Děti se mohou těšit na soutěže, skákací hrad se skluzavkou, hry a dárky. Dospělí si naopak mohou užít koncerty kapel ABBA STARS, Janek Ledecký & band, Robin, Las Vegas. Po setmění proběhne první SNOW SHOW sezóny - Star Wars laser show, exhibice instruktorů lyžování, ukázka roleb a skútrů, fire show.


Více informací



Hoří, má panenko... už 50 let!

15.12.2017

Hoří, má panenko... už 50 let!

Prožijte s námi ve Vrchlabí na Střelnici víkend s Milošem Formanem. V pátek 15. 12. proběhne slavnostní večer k příležitosti 50 let od premiéry filmu Hoří, má panenko Miloše Formana. Při této příležitosti bude Miloš Forman oceněn jako významná osobnost města Vrchlabí, vystaveny budou dobové fotografie přesně v těch místech, kde byly v roce 1967 pořízeny, za hudebního doprovodu Big Bandu ZUŠ Karla Halíře Vrchlabí. V sobotu 16. 12. se uskuteční „Hasičský bál“ a chybět nebude ani tombola. Neděle 17. 12. bude patřit ochotnickému spolku Divadelního Klubu Vrchlabí s představením „Hoří, má panenko!“.


Více informací



Zpívání u vánočního stromu

16.12.2017

Zpívání u vánočního stromu

10. ročník zpívání koled u vánočního stromu na náměstí v Dolním Dvoře se skupinou NaVáHuTě v malebném prostředí dolnodvorského náměstíčka. Nedílnou součástí je i pestrý jarmark, kde si vybere opravdu každý. Nechybí samozřejmě ani bohaté občerstvení.


Více informací



Vánoční koncert Jany Štěrbové

24.12.2017

Vánoční koncert Jany Štěrbové

Štědrý den je pln očekávání a radosti. Spojte procházku krásným Harrachovem s hudebním prožitkem. Varhany a zpěv, lidé v kostele, to je ta pravá vánoční nálada. Sopranistka Jana Štěrbová z kúru přednese hudbu G. F. Händela, W. A. Mozarta, A. Dvořáka a dalších mistrů v kostele sv. Václava v Harrachově.


Více informací



Vánoční stan

25.12.2017

Vánoční stan

Tradiční poslední týden roku v Černém Dole od 25. do 31. prosince 2017. Těšit se můžete na vánoční koledy, taneční zábavu, koncerty, dětské odpoledne plné her a soutěží, Silvestrovskou diskotéku na náměstí v Černém Dole.


Více informací



Silvestrovská snow party 2017

29.12.2017

Silvestrovská snow party 2017

10. ročník tradiční předsilvestrovské akce na Benecku 29.-30. 12. 2017. Spousta zábavy pro malé i velké, testování lyží a terénních automobilů, ohňostroj, ledový bar s akčními drinky, a samozřejmě skvělá muzika - Olga Lounová, Jam & Bazar a S(nad)váhou. Oba dny od 11 hodin do noci. Vstupné zdarma. Přijďte pobejt!


Více informací


Správa KRNAP vydala výukové postery. Můžete je získat i vy!

Správa Krkonošského národního parku realizuje projekt Společné vzdělávání pracovníků Správy KRNAP a KPN II. Jednou z jeho aktivit je vydání výukových posterů s krkonošskou tematikou ilustrovaných známým českým ilustrátorem divoké přírody Janem Dungelem. Sadu osmi posterů nyní zájemci mohou získat zdarma.

Postery ve formátu A1 představují faunu a floru Krkonoš, neživou přírodu, vegetační stupně, tvary, historii a zajímavá místa západních a východních Krkonoš. Jejich první vydání v předchozím projektu bylo nečekaně brzy rozebráno, proto jsme v navazujícím projektu připravili dotisk této sady výukových plakátů. Nyní je k dispozici 1 000 sad. Ty by měly zdobit stěny škol, veřejných institucí i ubytovacích objektů. Tematicky představují to nejzajímavější a nejvzácnější, co v Krkonoších máme.

Zájemci o sadu výukových posterů ji mohou získat po předchozí domluvě na akcích Správy KRNAP. Kontaktní osobou je Radek Drahný, rdrahny@krnap.cz.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE