Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše a podkrkonoší

První konzultace Koordinační skupiny cestovního ruchu v Krkonoších

Z iniciativy Krkonoš - svazku měst a obcí nedávno vznikla „Koordinační skupina pro cestovní ruch regionu Krkonoše“. Jejími členy jsou lidé z krkonošských středisek, aktivně pracující a angažující se ve městech a obcích, ve sdruženích a komisích cestovního ruchu. První setkání proběhlo v hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou za přítomnosti zástupců z Vrchlabí, Harrachova, Rokytnice nad Jizerou, Špindlerova Mlýna, Benecka, Pece pod Sněžkou a svazků Východní Krkonoše a Jilemnicko.


Více informací
První konzultace Koordinační skupiny cestovního ruchu v Krkonoších
Podzimní provoz lanovek v Krkonoších

Podzimní provoz lanovek v Krkonoších

Většina lanovek v Krkonoších v říjnu přešla do podzimního provozu, jiné mají odstávku vzhledem k přípravě na zimní sezonu. V příloze vám přinášíme rychlý přehled s odkazy na ceníky.


Více informací

Křest zbrusu nové knihy Krkonoše

Krkonoše byly, jsou a budou oblíbeným motivem v hledáčku řady fotografů. O focení na horách bude přednášet Radek Drahný, dlouholetý pracovník Správy KRNAP, při příležitosti křtu své knihy, která představuje sto fotografií z posledních deseti let. U každého snímku najdete osobní výpověď, co autora vedlo k vyfocení daného motivu, jaké byly okolnosti jeho vzniku, jaká fotografická pravidla při tom respektoval nebo která vědomě porušil. Bonusem navíc jsou údaje o datu pořízení, použité cloně, času, citlivosti a ohnisku objektivu. Čtenář si tak může udělat lepší představu o pohnutkách, které autora vedly ke zmáčknutí spouště.


Více informací
Křest zbrusu nové knihy Krkonoše
100 let od narození Otokara Štětky

100 let od narození Otokara Štětky

Před budovou ústředí Horské služby Krkonoše ve Špindlerově Mlýně byl odhalen památník Otokaru Štětkovi, prvnímu náčelníku Horské služby, u příležitosti 100. výročí jeho narození (1916 – 2016). Při odhalování památníčku Oťanovi Štětkovi proběhl zároveň křest knihy „Červení andělé“, věnované Horské službě ČR. Kniha je ucelenou populárně naučnou publikací, která jako první zcela souhrnně mapuje vývoj historie HS až do dnešních dní.


Více informací

Fotosoutěž Selfie z Krkonoš zná své vítěze

Od června do konce září mohli všichni přátelé Krkonoš, fotografie a selfie zasílat své úlovky do naší fotosoutěže. Zaslané fotografie hodnotila nejprve porota, z dvaceti nejlepších selfíček poté vítěze vybírali fanoušci našeho facebookového profilu www.facebook.com/Krkonose.eu. Gratulujeme výhercům! Děkujeme všem účastníkům za krásné fotografie i vám všem, kteří jste se zapojili do hlasování. 


Více informací
Fotosoutěž Selfie z Krkonoš zná své vítěze
Krkonoše a podkrkonoší

Tipy na zajímavé akce v regionu


Trutnovský Jazzinec

07.11.2016

Trutnovský Jazzinec

Každoroční podzimní zakončení mezinárodního festivalu jazzové hudby a současně ochutnávka a pozvánka na příští rok tentokrát proběhne 7. listopadu. Trutnov navštíví tuniský hráč na loutnu oud s transcendentním hlasem, na který neexistují žádná měřítka. "Nemám ponětí, co přijde, když začnu zpívat. Přestanu kontrolovat tělo a cítím víc svou duši," tvrdí hudebník, Dhafer Youssef, jehož koncerty představují nekonečný posluchačský test, kolik je vůbec možné unést hudební krásy.


Více informací



11. Český řemeslný trh pod obry

17.11.2016

11. Český řemeslný trh pod obry

Do Hostinného se sjedou řemeslníci z měst, obcí a vísek z celých Čech i Moravy. Autoři přivezou textilní hračky, polštářky, kapsáře, aranžmá z přírodních materiálů, podmalbu na skle, šperky a bižuterii, svíčky, batiku, malbou zdobený textil, keramiku - drátovanou, drobnosti pro radost i malbou zdobené hrnečky, knoflíky a šperky. Nebudou chybět výrobky ze dřeva, kůže, proutí, kovu, skla aj. Bude tradičně přítomen včelař se svými produkty i kořenářky se svojí nabídkou bylin, čajů a koření. Široký sortiment občerstvení, cukrovinek a dalších pochutin.


Více informací



Mezinárodní festival outdoorových filmů

18.11.2016

Mezinárodní festival outdoorových filmů

Mezinárodní festival je soutěžní putovní přehlídka outdoorových filmů. Za třináct let své existence se stal ve své podstatě a charakteru největším filmovým soutěžním putovním festivalem nejen v České republice, ale také na světě. Kromě programu bohatého na filmy, kde si na své přijdou milovníci extrémních sportů, panenské přírody, cestopisných dokumentů, budou součástí festivalu i zajímavé přednášky, a to 18.-19.11. v Harrachově v hotelu David wellness.


Více informací



Rýchorská vánočka

19.11.2016

Rýchorská vánočka

6. ročník žacléřské soutěže O nejlepší vánočku pod Rýchorami. Na programu je samozřejmě ochutnávka vánoček - hodnocení diváky a porotou, ukázka pletení vánočky, malý vánoční trh, možnost zakoupení čaje, kávy. Na konec vyhlášení vítězů nejlepší vánočky a udělení cen. Soutěže se může zúčastnit libovolný počet účastníků – dam i pánů.


Více informací



Tvořivé adventní trhy v Kolonádě

25.11.2016

Tvořivé adventní trhy v Kolonádě

Pečlivě vybraní prodejci mají u svých stánků v Janských Lázních tvořivé dílny pro malé i velké. Každý návštěvník si může od 25. do 27. listopadu pod vedením vyrobit dárek pro své blízké nebo přátele. Vždy odpoledne na podiu probíhá kulturní program. V druhé části Kolonády můžete ochutnat z nabízeného sortimentu lázeňské kavárny. Vstup zdarma.


Více informací



Vítání Krakonoše

26.11.2016

Vítání Krakonoše

Přijďte i letos s dětmi přivítat Krakonoše a jeho družinu v Jilemnici. V zámeckém parku si společně zazpíváme koledy, děti zarecitují básničky a mohou plnit pár úkolů. Myslivecké sdružení Les s radostí přijme od příchozích dary v podobě mlsání pro zvířátka: mrkve, jablíčka, tvrdé pečivo, kaštany, žaludy. Přijďte si užít pěkné odpoledne do zámeckého parku.


Více informací


Vyzkoušejte mobilní aplikaci - průvodce po Krkonoších

Stáhněte si mobilní aplikaci Krkonoš do svého mobilního telefonu a získejte tak spolehlivého průvodce po Krkonoších.

Stále po ruce tak budete mít tipy na výlet, turistické atraktivity, naučné stezky, turistické trasy a dlouhé cyklosjezdy. Lyžařské běžecké trasy, aktuální sněhové zpravodajství a upravenost běžeckých tras. Cyklobusy, ubytování v regionu, kalendář událostí, kontakty na informační centra a mnoho dalších praktických informací.

Ke stažení ZDE.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE