Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše a podkrkonoší

Ledové sochy ve Špindlerovském Ledáriu

Rádi byste si zpestřili pobyt na horách netradičním kulturním zážitkem? Navštivte unikátní Špindlerovské LEDÁRIUM u horní stanice šestisedačkové lanovky Pláň. Originální výstavu ledových soch nabízí Skiareál Špindlerův Mlýn návštěvníkům již třetí zimní sezónu. Letošní téma ocení zejména filmoví fanoušci Star Wars a vstupné je pro všechny zdarma. Otevřeno je denně od 11.00 do 15.30 hod.


Více informací
Ledové sochy ve Špindlerovském Ledáriu
10 pravidel FIS pro chování na sjezdových tratích

10 pravidel FIS pro chování na sjezdových tratích

Chystáte se do Krkonoš na sjezdovku? Připomeňte si, na co je třeba si v rámci bezpečnosti své i ostatních dát pozor...

Desatero pravidel vydala Mezinárodní lyžařská federace a určuje chování a dodržování bezpečnosti na sjezdových tratích. V návaznosti na to je v České republice od roku 2009 v platnosti státní norma, která chování a pohyb lyžařů v areálech upravuje. Autorem je Ministerstvo pro místní rozvoj společně s Horskou službou a Svazem provozovatelů lanovek a vleků.

 


Více informací

Nová čtyřsedačková lanovka na Medvědíně

Před Vánoci se rozjela nová čtyřsedačková lanovka na Medvědín z Horních Míseček. Skiareál Špindlerův Mlýn novou lanovkou a rozšířením sjezdovky zatraktivnil oblíbenou sjezdovku vyhledávanou především rodinami s dětmi a začátečníky. 


Více informací
Nová čtyřsedačková lanovka na Medvědíně
KRNAP má nového šéfa. Stal se jím Robin Böhnisch

KRNAP má nového šéfa. Stal se jím Robin Böhnisch

Ministr Richard Brabec jmenoval nového ředitele Správy Krkonošského národního parku, s účinností od 1. ledna 2018 jím je Robin Böhnisch. Ve funkci nahradil Jana Hřebačku, který se po necelých deseti letech v čele KRNAP rozhodl přijmout novou pracovní výzvu. Robin Böhnisch uspěl ve standardním výběrovém řízení vyhlášeném Ministerstvem životního prostředí. Přihlásilo se do něj celkem 9 kandidátů, do druhého kola jich postoupilo osm. Výběrová komise se shodla na tom, že se přihlásila řada skutečně kvalitních uchazečů, ovšem nejpřesvědčivějším z nich byl právě Böhnisch.


Více informací

Cesta Obřím dolem je už otevřena

V důsledku orkánu Herwart, který se Čechami prohnal koncem října, byla Správa KRNAP nucena uzavřít modře značený turistický chodník Obřím dolem, a to v úseku od kapličky v Obřím dole až do Obřího sedla (tzv. Kavinova cesta). Cestu se v minulých dnech podařilo zprůchodnit a okolí cesty zabezpečit tak, že bylo možné ji opět od 23. prosince otevřít. Ve skutečnosti s ohledem na to, že cesta křižuje lavinové dráhy, bude ale pro většinu návštěvníků hor cesta průchozí až po sejití sněhu. Po orkánu tak v Krkonoších zůstává uzavřen jen chodník Biskupa Doubravy v Jelením dole, který bude zprůchodněn až na jaře 2018.


Více informací
Cesta Obřím dolem je už otevřena
Nová Krkonošská sezona je na světě, vyzvedněte si ji!

Nová Krkonošská sezona je na světě, vyzvedněte si ji!

Zimní Krkonošská sezona je na pultech krkonošských turistických informačních center. Turistické noviny jsou letos vytištěny na 16 stránkách v celkovém nákladu 55 tisíc kusů, s překladem do německého jazyka. V pátek 8. prosince 2017 byly vloženy jako příloha do deníku MF Dnes jak předplatitelům, tak zákazníkům, kteří ten den MF Dnes zakoupili na prodejních pultech. Krkonošskou sezonu si tak přečetli předplatitelé MF Dnes ve Středočeském a Moravskoslezském kraji.


Více informací

Trutnov FOTOgenický

je název nové knihy, kterou město Trutnov vydalo v závěru roku 2017. Publikace je ojedinělá svým pojetím zobrazení krás, zajímavostí, detailů i každodennosti města. Ve výběrovém řízení bylo vybráno 10 profesionálních i amatérských fotografů, z nichž každý následně zpracoval jedno téma ze života města a jeho nejbližšího okolí. Vznikl tak zajímavý soubor různorodých pohledů sjednocený jemnou drobnou grafikou, která knihou prochází. Publikaci lze zakoupit v Turistickém informačním centru v Trutnově za 150 Kč.


Více informací
Trutnov FOTOgenický
Krkonošský pohádkový betlém v zámeckém parku

Krkonošský pohádkový betlém v zámeckém parku

Po roce se opět v zámeckém parku ve Vrchlabí objevil krásný Krkonošský pohádkový betlém. Od loňska se rozrostl o pár vyřezaných postav a zvířat, dominantou zůstává krásná chaloupka, ve které jsou vystaveny jesličky s Jeníčkem a Mařenkou. Přijďte se potěšit krásou lidské práce, přírodními materiály, ze kterých betlém vznikl, a poklidnou atmosférou betlému.


Více informací

Top akce v Krkonoších - leden 2018

Krásné novoroční dny v Krkonoších lákají nejen na sjezdovky či běžky. I kulturní akce nejsou pozadu s pozvánkou do hor. Pár vybraných vám zde představíme. V Trutnově pražské divadlo uvede hru 4000 dnů, v Janských Lázních bude možné zhlédnout hru Švestka divadla Járy Cimrmana. Závod horských nosičů v Peci pod Sněžkou – Sněžka Sherpa cup je již tradičním lednovým závodem, kde si můžete vyzkoušet staré nosičské řemeslo na vlastní kůži. Další ročník světové oslavy snowboardingu - World Snowboard Day proběhne ve Špindlerově Mlýně. Klub českých turistů vás zve na turistickou vzpomínkovou akci v Hostinném Memoriál Jindry Axmana, a zazávodit si na historických rohačkách lze v Dolní Malé Úpě. Další závody – Kaml Cup, tentokrát v Harrachově, proběhnou ve skocích na lyžích a severské kombinaci. A lednovou nabídku zakončíme baletním představením v kulturním domě Střelnice ve Vrchlabí Kauza Prométheus...


Více informací
Top akce v Krkonoších - leden 2018
Krkonoše a podkrkonoší

Navrhněte, kdo by měl získat Cenu ředitele Správy KRNAP

Správa KRNAP chce již osmým udílením Ceny ředitele Správy Krkonošského národního parku vyzdvihnout konkrétní osobnosti, které svou prací, výkony či občanskými aktivitami představují či představovaly významný přínos pro Krkonošský národní park či Krkonoše jako region.

Osobnosti může nominovat kdokoli písemně či e-mailem. Uzávěrka nominací za rok 2017 bude 15. února 2018. Ceny za rok 2017 budou uděleny 19. dubna 2018.

Cena je udělována jako výroční čestné ocenění zpravidla pěti osobnostem (4 + 1 in memoriam), které se významným způsobem zasloužily o rozvoj Krkonošského národního parku a regionu Krkonoš v jakékoli oblasti občanského a profesního života, především za významné počiny na poli ochrany přírody, vědy, výchovy a vzdělávání, záchrany lidí v horách, apod. Cena je čestná, není tedy spojena s žádnou finanční dotací. Je symbolizována diplomem a soškou představující nejstarší známou podobu ducha hor Krakonoše/Rübezahla podle mapy Martina Helwiga.

Máte-li námět na laureáta z jakéhokoli oboru činnosti, který by si Cenu ředitele Správy KRNAP zasloužil, posílejte své nominace do 15. února 2018 písemně na adresu Radek Drahný, Správa KRNAP, Dobrovského 3, 543 01 Vrchlabí, či e-mailem na adresu rdrahny@krnap.cz. Nominace by měly obsahovat jméno navrhovaného člověka, stručné (v několika odstavcích) zdůvodnění nominace, kontakt na navrhovatele a nejlépe také kontakt na nominovaného.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE