Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonošské muzeum projde proměnou

Muzeum ve vrchlabském klášteře, které začátkem října uzavřelo veřejnosti své dveře, zůstane nepřístupné až do roku 2021. Tvůrci mají záměr rekonstrukcí stavby i samotné expozice dostat Návštěvnické centrum Krkonošského národního parku mezi opět nejlepší a nejnavštěvovanější expozice v Evropě. Správa KRNAP v příštích letech plánuje objekt bývalého kláštera zrekonstruovat a v jeho interiéru vytvořit expozici dokumentující příběh Krkonoš, a to jak s ohledem na jedinečnou přírodu, tak ve vztahu k soužití přírody a člověka.


Více informací
Krkonošské muzeum projde proměnou
S Krajinou domova i do Krkonoš

S Krajinou domova i do Krkonoš

Vstupte s námi znovu do krajiny. Také jste si někdy při sledování výpravných dokumentů o přírodě vzdálených krajin pomysleli, že byste chtěli vidět podobným způsobem natočené druhy naší přírody, české a moravské? Tvůrci Krajinou domova si to dali za cíl. V deseti epizodách druhé série se představují známé i méně známé krajiny naší země. A tak nechybí ani Krkonoše. Štáb pod vedením autora projektu Petra Krejčího natáčel po celé naší vlasti téměř dva roky, aby divákům mohl přinést záběry, nad kterými se tají dech.


Více informací

Organizované skupiny se nově dostanou do synagogy

Městské informační centrum v Hořicích nabízí nově i prohlídky hořické synagogy pro skupiny nejméně 10 osob. Doporučujeme si termín předem domluvit telefonicky či e-mailem v infocentru. K zapůjčení jsou zde i klíče od židovského hřbitova. Nejnovější hořický quest také patří této tématice. Hledačka "Zmizelí sousedé aneb po stopách hořických Židů" je nenáročná 2 kilometry dlouhá procházka se začátkem u Městského muzea, kterou si můžete projít kdykoliv. Dozvíte se mnoho zajímavého ze života této komunity, navštívíte židovské památky a možná najdete i poklad.


Více informací
Organizované skupiny se nově dostanou do synagogy
Skiareál buduje novou lanovku a rozšíří oblíbenou sjezdovku

Skiareál buduje novou lanovku a rozšíří oblíbenou sjezdovku

Na novou čtyřsedačkovou lanovku vedoucí z Horních Míseček na Medvědín se už v nadcházející lyžařské sezóně mohou těšit návštěvníci Špindlerova Mlýna. Skiareál Špindlerův Mlýn v této lokalitě také rozšiřuje oblíbenou sjezdovku Machytku. Ta se navýší o 1,5 hektaru, rozšíří se její horní i dolní část, čímž vznikne vhodný lyžařský prostor pro začátečníky a rodiny s dětmi. Původní lyžařské vleky M, M1 a M2 zde zůstanou, zmizí pouze vlek Machytka.


Více informací

Podzimní členské fórum ATIC ČR ve Vrchlabí

Podzimní profesní setkání přibližně 150 pracovníků informačních center se ve Vrchlabí odehrálo ve dnech 5. - 6. října 2017. Pro členské fórum Asociace turistických informačních center byl připraven bohatý a zajímavý program, také s poznáním města a jeho okolí.


Více informací
Podzimní členské fórum ATIC ČR ve Vrchlabí
Ocenění Národního památkového ústavu pro Horní Maršov

Ocenění Národního památkového ústavu pro Horní Maršov

Snaha místních o záchranu kostela Nanebevzetí Panny Marie byla oceněna Národním památkovým ústavem. Cenu Patrimonium převzal starosta Pavel Mrázek. Díky iniciativě občanského sdružení Aichelburg a obce Horní Maršov je nyní kostel zase funkční a otevřený veřejnosti. Osud renesančního kostela Nanebevzetí Panny Marie dokládá obtížnou situaci mnoha sakrálních staveb v bývalých Sudetech, které po roce 1945 ztratily v souvislosti s odsunem německého obyvatelstva a následnými společenskými změnami využití. Řadě z nich dodnes hrozí zánik. V případě Horního Maršova se však památku podařilo zachránit a najít pro ni nové kvalitní využití.


Více informací

Nová kniha o Krakonošovi je k mání

Autoři knihy Krakonoš a pohádky z hor díky jejich dobré znalosti prostředí popisují barvitě a velmi přesvědčivě tamní přírodu a postavy místních horalů. Svým poetickým stylem vyprávění volně navazují na odkaz spisovatelky Marie Kubátové. Podobně jako ona vycházejí nejen z krkonošského folklóru, ale i ze současného života. Kniha je nádherně a bohatě ilustrovaná akademickým malířem Jiřím Bernardem a obsahuje kromě úvodu šestnáct krkonošských pohádek o pánu hor Krakonošovi. Získat ji můžete v krkonošských informačních centrech.


Více informací
Nová kniha o Krakonošovi je k mání
Krkonoše a podkrkonoší

Tipy na zajímavé akce v regionu


Příroda pohledem mladých umělců

10.10.2017

Příroda pohledem mladých umělců

Městské muzeum Žacléř vás srdečně zve na výstavu obrazů a fotografií žacléřských výtvarníků Ondřeje Pavelky a Martina Ertnera. Slavnostní zahájení se uskutečnilo v sobotu 9. září 2017 v Městském muzeu v Žacléři v rámci Dnů evropského dědictví. Výstava potrvá do 29. října 2017.


Více informací



Trutnovský podzim

10.10.2017

Trutnovský podzim

37. ročník mezinárodního hudebního festivalu 10.-31. října 2017 přináší jak hvězdy mezinárodního hudebního nebe, tak se opět obrací k trutnovskému hudebnímu životu a jeho historii. Prvně zmíněné reprezentuje světově proslulý basbarytonista Adam Plachetka. Kvarteto zahraničních muzikantů potom přednese skladby trutnovského skladatele Michaela Čakrta. Zde uvedený výčet samozřejmě není to jediné, co lze v Trutnově vidět a slyšet, podrobný program a více informací najdete na www.uffo.cz.


Více informací



Krakonošův divadelní podzim

13.10.2017

Krakonošův divadelní podzim

48. Národní přehlídka venkovských divadelních souborů Krakonošův Divadelní podzim 13.-21. října 2017. V letošním ročníku se můžete těšit na spoustu krásných představení, např. Opačné pohlaví (Pod zámkem při TJ Sokol Kyjovice), Turecká kavárna (DS Zdobničan Vamberk), Krysí dům (Voživot z.s., Mladá Vožice), Zahrej ty Ejsíky (Broukovcovo kamdivadlo), Ženské nebe (Ženský Amatérský Spolek - ŽAS Homole), Čert a Káča (Divadlo Malvína při DS Zmatkaři z.s. Dobronín), Vzpomínky na vodě (DS Zmatkaři Dobronín), a řada dalších.


Více informací



Rubenczal 2017

14.10.2017

Rubenczal 2017

Již 7. ročník horského běžeckého závodu RUBENCZAL. Start i cíl je jako vždy na Portáškách (1500 m n. m.). Závod pokračuje do údolí obce Velké Úpy (710 m n. m.), přes řeku Úpu až na vrchol Černé hory (1299 m n. m.). U vysílače proběhne rychlý zápis pověřeným týmovým kolegou a trať pokračuje zpět přes Sedlo pod Kolínskou boudou, Slatinou stráň do údolí Javořího potoka. Z něho do Velké Úpy a stejnou trasou nahoru na Portášky.


Více informací



Manuál zralé ženy

19.10.2017

Manuál zralé ženy

Chcete být obletovaná, krásná, věčně mladá? Poslechněte si milostné příběhy, které vás inspirují, zasmějte se erotickým zkušenostem ostatních, samy se zeptejte na všechno, co vás zajímá a nechte si poradit! A hlavně se přijďte zasmát! Manuál zralé ženy je určen ženám od dvanácti do sta let, je ale i pro muže, protože právě díky manuálu budou lépe rozumět svým partnerkám a možná i sami sobě. Hraje: Halina Pawlowská.


Více informací



Medové slavnosti

28.10.2017

Medové slavnosti

Babí léto přináší III. ročník Medových slavností aneb lidový řemeslný jarmark ve Špindlerově Mlýně. Krásný den zpestří barevné podzimní listí, vůně medoviny a sladkého medu, přehlídka tradičních řemesel a umění našich babiček, kulturně zábavným programem pro děti i dospělé mistr moderní magie, pohádka o Včelích medvídcích, podzimní dílnička pro děti, hudba k poslechu i tanci. Přijďte si společně s námi užít jeden z posledních krásných podzimních dnů.


Více informací


Fotosoutěž Na vrcholu v Krkonoších zná svého vítěze

Po dobu dvou měsíců - srpna a září - mohli všichni zájemci posílat své foto úlovky z krkonošských vrcholů do naší fotosoutěže. Sešlo se nám nádherných 31 snímků krkonošských panoramat, údolí a hřebenů. 

O vítězi rozhodovali fanoušci profilu Krkonoše.eu svými lajky. Ve velké konkurenci nakonec zvítězil záběr z hory nejvyšší. Od ostatních se liší tím, že nezachycuje krkonošskou krajinu, ale oblohu. Východ Slunce naší spravedlivé porotě očividně učaroval. Jak se líbí vám?

Gratulujeme vítězi, kterému zasíláme knihu fotografií Radka Drahného - Krkonoše. A děkujeme všem účastníkům soutěže, vaše fotky potěšili naše oko i ducha - je na nich totiž vidět, že máte Krkonoše opravdu rádi.

Více informací získáte na: http://www.krkonose.eu/cs/aktuality/1928



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE