Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší
Miloš Šálek

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonošské cyklobusy zahájí svůj provoz

Startujeme! V koordinaci Svazku Krkonoše zahájí v sobotu 30. května 2020 svůj provoz Krkonošské cyklobusy. V letošní sezoně budou přepravovat cyklisty s koly i turisty do 28. 9. 2020. Pokud vás zajímají informace ohledně provozu cyklobusů, klikněte na "více informací". Tištěné jízdní řády si budete moci již brzy vyzvednout v informačních centrech po celých Krkonoších. Tak šlápněte do pedálů, nebo nazujte pohorky, a vychutnejte si krásu našich hor!


Více informací
Krkonošské cyklobusy zahájí svůj provoz
Vydejte se s námi na neznámá místa!

Vydejte se s námi na neznámá místa!

Poznejte naše hory trochu jinak! Díky brožurce "Neznámé Krkonoše" zjistíte, kolik krásných a neprobádaných míst v Krkonoších je. Jsou to místa, kde nepotkáte davy turistů a ze kterých se vám ani nebude chtít vracet. Inspirujte se našimi patnácti tipy na výlet a když budete mít chuť, pochlubte se nějakým hezkým snímkem třeba na našem Instagramu.


Více informací

Váš společník doma i na horách? Letní Krkonošská sezona!

Turistické noviny Krkonošská sezona, které vydává Krkonoše – Svazek měst a obcí, budou k dostání v průběhu června v každém krkonošském informačním centru. V elektronické podobě si je ale můžete na našich webových stránkách stáhnout již nyní. Dozvíte se novinky, zajímavosti z regionu a mnoho informací, které se vám budou hodit při výletování.


Více informací
Váš společník doma i na horách? Letní Krkonošská sezona!
Poznávejte a prožívejte!

Poznávejte a prožívejte!

Nahlédněte díky projektu "Po stopách regionální výroby a tradice v polsko-českém regionu Jelenohorské kotliny, Jizerských hor a Krkonoš" pod ruce mistrů různých oborů, navštivte často i neznámá místa s tradiční řemeslnou výrobou a poznejte pracovní zápal a nadšení lidí, kteří své řemeslo, technické památky, kulturní a sportovní zařízení provozují s láskou. Na mnoha místech si budete moci sami vyzkoušet, jak velká zručnost je potřeba. Tak neváhejte, jste srdečně zváni k návštěvě za řemeslem!


Více informací

Krkonošská pivní stezka se otevírá

Vydejte se po trasách místních pivovarů, získejte milou pozornost, zúčastněte se slosování o hodnotné ceny a hlavně – bavte se! Protože především o tom to je. Už po sedmé se všem milovníkům nejhezčích partií Krkonoš a lahodného moku otevírá Krkonošská pivní stezka. Nenechte se dlouho přemlouvat, hory volají a ta nejlepší krkonošská piva čekají!


Více informací
Krkonošská pivní stezka se otevírá
Vrchlabí láká k zábavě

Vrchlabí láká k zábavě

Vydejte se objevovat krásy Vrchlabí s jednou z nejvýznamnějších osobností historie města, Kryštofem z Gendorfu. Tři questy vás zavedou na poznávací trasy po kulturních i přírodních atraktivitách města a zcela nová, čtvrtá hledačka vás seznámí s méně známou částí Vrchlabí, která se nazývá Harta.


Více informací

Cestování vlakem je super!

Vydejte se na výlet "Pojizerským Pacifikem"! Naplánujte si projížďku krkonošskou lokálkou z Martinic v Krkonoších do Rokytnice nad Jizerou a nebudete litovat. Věříme, že vám k vaší cestě pomůže trhací mapa, která nabízí turistům i milovníkům železnice užitečné a zajímavé informace o této regionální železniční trati. Tuto mapu si můžete stáhnout na našich stránkách, v tištěné formě je k dostání ve vybraných krkonošských informačních centrech.


Více informací
Cestování vlakem je super!
Křišťálové údolí se znovu probouzí

Křišťálové údolí se znovu probouzí

Vítejte v Křišťálovém údolí, které spojuje sklářské, bižuterní a šperkařské firmy v Libereckém kraji. Obdivujte tradiční výrobu od lustrů, přes vánoční ozdoby, skleničky, šperky až po tavené plastiky v muzeích, živých dílnách, ateliérech i školách. Vítejte v Křišťálovém údolí  výjimečném sklářském a šperkařském kraji na severu Čech. Schválně, víte, které dvě firmy z Krkonoš jsou součástí Křišťálového údolí? Napište na svazek@krkonose.eu, nejrychlejší z vás získá drobnou pozornost.


Více informací

Navštivte nové naučné stezky a začtěte se do právě vydané brožury

Naučná stezka Svobodský krasJeleníVřetenovčí hravé naučné stezky  Správa KRNAP zkrátka nezahálí a srdečně vás zve za zábavou a poznáním. A to není všechno! Další novinkou, na kterou se můžete těšit, je brožura Hrady a sídla Krkonoš, kterou si můžete zdarma stáhnout na tomto odkazu. K dostání je například na informačních centrech Správy KRNAP nebo v KCEV Krtek.


Více informací
Navštivte nové naučné stezky a začtěte se do právě vydané brožury
TOP akce v Krkonoších  – červen 2020

TOP akce v Krkonoších – červen 2020

Po vynucené pauze jsme pro vás posbírali napříč Krkonošemi a Podkrkonoším rozmanité akce, které jsou po dlouhém kulturním i sportovním půstu již netrpělivě očekávány. Přejeme vám příjemně strávené následující dny.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

Provoz lanovek v Krkonoších

Chcete ušetřit čas, bolí vaše děti nožky, nebo prostě jen nechcete šlapat do kopců? V tom případě je lanovka ideálním přibližovadlem na vašich túrách.

Přinášíme přehled provozu lanovek v Krkonoších v letní turistické sezoně 2020.

 Najdete jej přímo tady.

 



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE