Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší
Marcel Binder

Krkonoše – jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše a podkrkonoší

Děti, těšte se na razítkovací hru v novém kabátku

Oblíbená razítkovací hra o ceny, kterou pro děti připravil sám Krakonoš, bude v tomto roce ještě zábavnější! Na červen plánujeme vydání nové brožurky, která bude nejen praktickým průvodcem pro rodiče, ale také prima hravým parťákem pro děti. Vylepšili jsme i odměny a věříme, že se na ně budou děti s každým získaným razítkem těšit.


Více informací
Děti, těšte se na razítkovací hru v novém kabátku
Krakonoš, jak ho možná neznáte

Krakonoš, jak ho možná neznáte

Současného Krakonoše vnímáme jako vlídného vládce hor, zastánce chudých a dobrých proti chamtivcům a darebákům. Straní ukřivděným, hájí spravedlnost, pomáhá ubožákům a zahání zlé nemoci. Bylo tomu tak ale vždy? Kdepak, měl i jiné charakterové vlastnosti. Uměl se pěkně rozzlobit a tvrdě trestat. Býval náladový, tropil si z lidí šprýmy, neprávem je trestal, ba i připravil o život. Nevěříte? Přečtěte si náš článek a zjistíte, že to nebyl vždy dobrotivý pán hor s všudypřítomnou sojkou a fajfkou v ruce.


Více informací

Správa KRNAP dočasně uzavírá některé cesty v horách

Správa Krkonošského národního parku dočasně uzavírá v termínu od 15. března do 31. května některé cesty nebo jejich úseky. Důvodem sezónní uzavírky konkrétních turistických tras či jejich úseků je skutečnost, že vedou přes místa pravidelného výskytu citlivých druhů, především pak tetřívka obecného, který je předmětem ochrany KRNAP a zároveň i Ptačí oblasti Krkonoše. Většinu sezónně uzavřených tras je možné obejít po sousedních turisticky značených cestách.


Více informací
Správa KRNAP dočasně uzavírá některé cesty v horách
Velikonoce v Ekocentru DOTEK

Velikonoce v Ekocentru DOTEK

Ekocentrum DOTEK zve srdečně všechny návštěvníky z trutnovského okresu k velikonoční návštěvě venkovní expozice, ve které naleznete dětské hřiště, herní prvky, jarní přírodní zahradu a domácí zvířata. Můžete také využít výdejní okénko Infokoloniálu. Zakoupíte si zde ručně vyráběné kraslice a pomlázky z Podkrkonoší, velikonoční dárky z regionu a drobné občerstvení. Oslavte svátky jara, udělejte si na Velikonoce radost, pohodu a přijďte pobejt!


Více informací

Nevšední akvárium v Jilemnici

Jilemnice se pyšní krásným unikátem – akváriem, které je vydlabané do jednoho, 200 kilogramů těžkého kusu lípy. Lípa rostla nejméně 250 let v místním zámeckém parku, v loňském roce jí ale zlomila větrná bouře Sabina. Zajímá vás, jak takové akvárium vypadá? Navštivte vstupní halu společenského domu Jilm v Jilemnici, akvárium zde bude vystavené nejméně dva měsíce.


Více informací
Nevšední akvárium v Jilemnici
Hory na vás počkají, inspirujte se, plánujte a těšte se!

Hory na vás počkají, inspirujte se, plánujte a těšte se!

Jaro je tady, láká nás do hor a i my jsme náš web převlékli ze zimního hávu. Přinášíme vám nejen tipy na výlety, ale i mnoho dalších informací, rad a zajímavostí. Věříme, že už brzy budete moci přijet, aktivně prožít čas strávený v našich nejvyšších českých horách a na maximum si užijete chvíle tady strávené.


Více informací

Žabí námluvy jsou v plném proudu

Jedním z nejvýraznějších hudebních doprovodů přicházejícího jara je kromě ptačího zpěvu i kvákání žab. Tito obojživelníci položí v blízkých i dalekých rybnících základ nové generaci svého rodu. Protože mnoho z nich čeká přechod přes nejednu frekventovanou komunikaci, prosíme řidiče, aby v následujích dnech jezdili opatrně a ohleduplně k těmto krásným živočichům.


Více informací
Žabí námluvy jsou v plném proudu
Krkonoše a podkrkonoší

Byl to příběh ryzího kamarádství, odvahy a statečnosti. I když to Bohumil Hanč ani Václav Vrbata onoho osudného dne na Velikonoce 1913 nevěděli, stali se tím hlavním impulsem k založení Horské služby.

I proto si výročí tragédie, která se odehrála při závodu na 50 km v Krkonoších dne 24. března 1913, připomínáme jako Den Horské služby. Kvůli pandemickým omezením se nemohla každoroční tichá vzpomínka u Mohyly Hanče a Vrbaty uskutečnit organizovaně, nejen horští záchranáři si cestu na vrchol Zlatého návrší individuálně našli.

Děkujeme všem členům Horské služby za jejich práci, které si velmi vážíme!

Více o historii Horské služby.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE