Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší
Foto: Pavel Musil

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše a podkrkonoší

Nevstupujte běžkařům do upravených tras

V každé zimní sezoně je péčí prakticky všech lyžařských areálů a klubů, některých měst a obcí připraveno pro návštěvníky Krkonoš několik set kilometrů vyznačených a pravidelně upravovaných lyžařských běžeckých tras. Běžecké trasy s mimořádnými výhledy na panorama Krkonoš v zimě často následují pěší turisté. A na ně bychom rádi apelovali, aby zaměřili svou pozornost na cestu, kterou kráčí, a neničili upravené běžecké tratě. Děkujeme vám!


Více informací
Nevstupujte běžkařům do upravených tras
Buďte na horách připraveni přivolat si pomoc v nouzi

Buďte na horách připraveni přivolat si pomoc v nouzi

Při záchraně života jde o minuty. Pro rychlý příjezd záchranné služby, nebo přílet vrtulníku je důležitá přesná znalost místa zásahu. Stáhněte si do svého mobilního telefonu aplikaci Záchranka. Jednoduchým přidržením nouzového tlačítka kontaktujete linku 155. Současně záchranářům odešlete vaši přesnou polohu. Pomoc je na cestě...Aplikace vám také pomůže zjistit vaši přesnou GPS polohu nebo zde najdete interaktivní návod první pomoci.


Více informací

Skibusy v Krkonoších

Do skiareálů v Krkonoších se můžete z nejrůznějších míst naší republiky pohodlně dostat skibusem. Skibusy fungují v rámci jednotlivých středisek i mezi nimi. Ušetří vám tak potíže s parkováním, umožní lyžovat na více sjezdovkách v jednom dni a užít si tak vaši dovolenou na maximum.


Více informací
Skibusy v Krkonoších
Uzavřené krkonošské boudy

Uzavřené krkonošské boudy

Než se vydáte do hor, zjistěte si všechny aktuální informace z trasy, na kterou se chcete vypravit. Oblíbená „zastávka“ turistů Labská bouda je pro letošní zimní sezonu uzavřena z důvodu rekonstrukce. A také Richtrovy boudy ukončily svou činnost. Proto, než se vypravíte na zimní túru do hor, mějte na paměti, že si s sebou musíte přibalit svačinu, teplý čaj, vybavit se teplým oblečením, a hlavně si předem zjistit předpověď počasí a aktuální sněhové podmínky. Ať se z výletu vrátíte plní pozitivních zážitků a v pořádku.


Více informací

Večerní prohlídky na Stezce

Tajemná atmosféra večerního lesa, dobrodružství pro celou rodinu včetně dětí a bezpečná noční zábava na Stezce korunami stromů Krkonoše. Doprovod vám na noční Stezce bude dělat zkušený průvodce ze Správy KRNAP, který se s vámi podělí o zajímavý a hravý výklad nejenom o nočním lese. Vybrat si můžete z těchto termínů: 6.2., 13.2., 20.2., 27.2., 6.3. nebo 13.3 a objednat si večerní prohlídku můžete přímo na webu www.stezkakrkonose.cz.


Více informací
Večerní prohlídky na Stezce
Nové útulny pro turisty v Krkonoších

Nové útulny pro turisty v Krkonoších

Vánice nebo náhlý déšť už návštěvníky Krkonoš nezaskočí, skrýš najdou v nových útulnách, které navrhli a sami také vyrobili studenti Fakulty architektury ČVUT v Praze. Celkem šest originálních staveb se přemístí do Krkonoš na jaře, do té doby budou vystavené před budovou Fakulty architektury ČVUT v Dejvicích.


Více informací

Mistrovství světa v Paraski v Krkonoších

Vrtulník, padák, hory, lyže – to jsou pojmy, které pro český reprezentační tým v paraski znamenají vše! Disciplína spojuje dva krásné sporty, a to seskok s padákem na přesnost přistání a obří slalom na lyžích. V závodech soutěží v obou disciplínách odděleně a vítězí ten, kdo v součtu obou byl nejpřesnější a nejrychlejší zároveň. Již 17. ročník FAI MS v Paraski se bude konat od 26.2. do 3.3. 2019 ve Vrchlabí.


Více informací
Mistrovství světa v Paraski v Krkonoších
Nejvýše položené venkovní kluziště v České republice

Nejvýše položené venkovní kluziště v České republice

V nadmořské výšce 1050 m najdete kluziště v Krkonoších v Horní Malé Úpě. Zabruslit si tu můžete v pondělí, čtvrtek a sobotu od 14 do 17 hodin, a také v úterý a pátek od 18 do 20 hodin. A pokud nemáte brusle, nezoufejte, můžete si je vypůjčit v nově otevřené půjčovně.


Více informací

Unikátní sbírka porcelánu Václava Petiry

V Městském muzeu Žacléř máte tu jedinečnou možnost shlédnout sbírku žacléřské porcelánky, která byla založena před více než 140 lety. Díky sběratelské vášni Václava Petiry dnes můžeme znovu obdivovat obrovskou šíři druhů, velikostí a barev figur z produkce žacléřské porcelánky. Jeho sbírka čítá přes neuvěřitelných 1600 exemplářů sošek svatých, kropenek na svěcenou vodu, světských sošek i vzácných porcelánových plastik od Emila Schwantera. 


Více informací
Unikátní sbírka porcelánu Václava Petiry
TOP akce v Krkonoších – únor 2019

TOP akce v Krkonoších – únor 2019

Krajina se zachumlala do sněhového kožíšku, nastává doba zimních prázdnin a radovánek na sněhu. A my vás tento měsíc zveme do Malé Úpy, Žacléře, Mladých Buků, Jilemnice, Hostinného, Pece pod Sněžkou, Janských Lázní, Rokytnice nad Jizerou, Špindlerova Mýna, Vrchlabí, Trutnova, Horního Maršova anebo na Benecko.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

Fotosoutěž „Lidé a Krkonoše“

Vyhlašujeme zimní fotosoutěž o voucher na Stezku korunami stromů Krkonoše v Janských Lázních. Posílejte do konce února vaše úlovky z Krkonoš. Ať už si zimu užíváte sami, s přítelem, s celou rodinou, s partou přátel anebo s kolegy z práce. Každý na fotografii se počítá. Vyfotit můžete sami sebe, své ratolesti nebo kamarády a výhled na krkonošské hřebeny, který vás uchvátí, fantazii se meze nekladou. Jedinou podmínku máme – fotka musí být pořízena v Krkonoších, ideálně na sněhu. Těšíme se na vaše snímky!

Informace o fotosoutěži získáte na našich webových stránkách www.krkonose.eu



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE