Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

Nechte se inspirovat 30-ti tipy na výlet v Krkonoších

Chystáte se na dovolenou do Krkonoš? Přemýšlíte, kam na výlet? Připravili jsme pro vás výběr těch nejlepších tipů, kam vyrazit v létě i v zimě, pěšky, na kole, běžkách, s dětmi a kočárky nebo na vozíčku. Vše jednoduchou formou - snadno stáhnete či vytisknete. Pak už stačí jen šikovná mapa do ruky a můžete vyrazit! Výlety také najdete ke stažení mezi našimi Propagačními materiály.


Více informací
Nechte se inspirovat 30-ti tipy na výlet v Krkonoších
Fotosoutěž Lyže, boby, saně, hurá na ně

Fotosoutěž Lyže, boby, saně, hurá na ně

Vyhlašujeme zimní fotosoutěž o ubytování pro 2 osoby na dvě noci ve Špindlerově Mlýně! Do konce února posílejte vaše úlovky z Krkonoš. Ať už si zimu užíváte na bobech, lyžích, běžkách, snowboardu, skialpech, saních nebo jiných "vozítkách". Vše se počítá. Vyfotit můžete sami sebe, své ratolesti nebo kamarády, výhled, který vás při projížďce na běžkách uchvátí, fantazii se meze nekladou. Jedinou podmínku máme – fotka musí být pořízena v Krkonoších, ideálně na sněhu. Jarní prázdniny jsou před námi, příležitostí bude jistě dost… těšíme se na vaše snímky!


Více informací

Jak být zodpovědným skialpinistou?

Popularita skialpinismu v Krkonoších roste. Patříte mezi fanoušky tohoto sportu i vy? A myslíte si o sobě, že jste odpovědným skialpinistou? Pokud váháte s odpovědí, nebo pokud se na svou první výpravu teprve chystáte, podívejte se na zbrusu nové plakáty. Je na nich vše důležité! Vydala je Správa KRNAP ve spolupráci s prodejnou sportovních potřeb Hudy Vrchlabí a Horskou službou Krkonoše. A nezapomeňte, že v Krkonoších platí určitá omezení spojená s národním parkem a ochranou přírody...


Více informací
Jak být zodpovědným skialpinistou?
Kalendář událostí Krkonoš 2018

Kalendář událostí Krkonoš 2018

Vydejte se s námi přivonět si k rozkvetlým loukám, zaposlouchat se do zvuků jedinečné fauny, protáhnout si tělo a vyčistit mysl v nejvyšších horách anebo se pobavit na tradičních krkonošských akcích.
Celý kalendář akcí na rok 2018 naleznete pod odkazem.


Více informací

Aplikace Záchranka a Horská služba ČR spojily své síly při záchraně raněných na horách

Aplikace Záchranka funguje téměř dva roky, ve svých chytrých telefonech ji má již více než půl milionu uživatelů. Na základě volání z aplikace vyjížděla ZZS k 1500 případům a přes aplikaci volá o pomoc zhruba 40 lidí každý den. K druhým narozeninám aplikace došlo k významné spolupráci s Horskou službou. Nyní při stisknutí nouzového tlačítka v případě, že se člověk nachází na horách, dochází k odeslání nouzové zprávy s přesnou GPS polohou, stavem baterie a zdravotními informacemi, kontakty na osoby blízké a dalšími údaji, jak na ZZS příslušného kraje, tak všem členům HS v dané oblasti.


Více informací
Aplikace Záchranka a Horská služba ČR spojily své síly při záchraně raněných na horách
Padesát let časopisu Krkonoše – Jizerské hory

Padesát let časopisu Krkonoše – Jizerské hory

Už celou polovinu století má za sebou časopis Krkonoše – Jizerské hory, regionální měsíčník o přírodě a lidech, který vydává po celou dobu jeho existence Správa Krkonošského národního parku. Historicky první číslo mělo svou uzávěrku 10. února roku 1968. Tradiční populárně naučný časopis se širokým záběrem zpřístupňuje vědecké poznatky o přírodě hor a informuje nejen o činnosti Správy KRNAP, ale i o historii, kultuře a osobnostech regionu. Pravidelnou součástí jsou rozhovory, čtenářské soutěže, zajímavosti a tipy na výlety.


Více informací

Na jaře se v Krkonoších objeví 5 nových lávek

Navrhli a vlastními silami je postavili studenti Fakulty architektury ČVUT v Praze. Na stavbě lávek pracovali studenti před budovou Fakulty architektury, kde je ve čtvrtek 18. ledna za účasti vedení fakulty, rektora ČVUT a zástupců Správy Krkonošského národního parku představili veřejnosti. Než na horách roztaje sníh, budou lávky k vidění v dejvickém kampusu ČVUT. Návrh lávky jako zadání semestrálního projektu nabídlo studentům 5 ateliérů Ústavu navrhování II. FA ČVUT a zapojilo se do něj celkem 30 studentů. Každý tým vybral z několika úvodních návrhů jeden, který dopracoval do prováděcí a výrobní dokumentace a za asistence profesionálů – inženýrů i řemeslníků postavil.


Více informací
Na jaře se v Krkonoších objeví 5 nových lávek
Běžkotoulky v Dolním Dvoře

Běžkotoulky v Dolním Dvoře

Nechte se pořadem Běžkotoulky nalákat do Krkonoš, tentokrát konkrétně do Dolního Dvora. Věříme, že po shlédnutí povedeného videa začnete plánovat minimálně víkend v této malebné krkonošské obci.


Více informací

Večerní prohlídky a hry s překvapením na Stezce

Chcete zažít tajemnou atmosféru večerního lesa, užít si dobrodružství a pobavit se? Na období jarních prázdnin na Stezce v korunách stromů v Janských Lázních pro vás připravili sérii originálních večerních prohlídek, které se ponesou v duchu hry s překvapením. Těšit se tak můžete nejen na kouzlo večerních lesů ale také zábavné hry, během kterých si například vyzkoušíte, zda dokážete poznat zvířata podle zvuků nebo očí. Během akce vás budou provázet ti nejpovolanější, a sice zástupci Správy Krkonošského národního parku.


Více informací
Večerní prohlídky a hry s překvapením na Stezce
Top akce v Krkonoších - únor 2018

Top akce v Krkonoších - únor 2018

Chcete vědět, co se v únoru zajímavého děje v Krkonoších? Pod odkazem najdete výběr toho nejlepšího, co můžete v Krkonoších v tomto měsíci zažít. Doufáme, že si vyberete a těšíme se na setkání v Krkonoších.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

Kvalitní ubytování v Krkonoších snadno a výhodně

Už plánujete letní dovolenou? Najít kvalitní ubytování odpovídající našim představám, potřebám a také finančním možnostem není vždy snadné. Zkuste nový rezervační a ubytovací systém, který vám při plánování pobytu v našich nejvyšších horách ušetří spousty starostí, hodin vysedávání nad počítačem, a hlavně také peněz. Snadno si ubytování vyhledáte a porovnáte, následně oslovíte se svou poptávkou všechny vhodné objekty najednou!

Jedná se o velmi jednoduchý systém nabízející kvalitní fotografie a plné kontakty na ubytovatele. Žádný prostředník rovná se žádná provize, rovná se nižší výsledná cena ubytování. Snadno, pomocí zadaných filtrů, se dostanete k ubytovacím zařízením odpovídajícím vašim potřebám, porovnáte jejich ceny a necháte si nabídnout třeba ještě výhodnější…

www.krkonose.eu/UBYTOVÁNÍ



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE