Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše a podkrkonoší

Krajem zapadlých vlastenců a pašeráků s Výleťákem

Krkonoše - svazek měst a obcí vás pomocí nového dílu Výleťáku - pořadu na stream.cz zve do části západních Krkonoš pod titulem „Krajina zapadlých vlastenců a pašeráků“. Romantická procházka vás zavede do malebné obce Paseky nad Jizerou od budovy Krkonošského muzea se sbírkami od poloviny 19. století, kolem kostela sv. Václava, do barevného podzimního údolí řeky Jizery a stoupáním zpět do kopců, až na skalní výběžek Strážník. Výleťák vás seznámí s „Pašeráckou naučnou stezkou“ i roubenými chalupami v Rokytnici nad Jizerou, s kostelem sv. Michaela či stezkou „Dřevosochání ve Františkově“.


Více informací
Krajem zapadlých vlastenců a pašeráků s Výleťákem
Trautenberk hasí žízeň horalů

Trautenberk hasí žízeň horalů

Pivovar Trautenberk v Malé Úpě, nejmladší z rodiny krkonošských minipivovarů, již úspěšně hasí žízeň turistů, cyklistů i lyžařů. V sobotu 10. prosince se otevře i stylová pivovarská restaurace Trautenberk, která pojme až 150 hostů. Maloúpský pivovar vyrostl ve známé Tippeltově boudě s číslem popisným 87, která byla později známá spíše jako hotel Družba. V prvním poschodí je nově vybudovaný hotel stejného jména. Zdejší lahodné pivo je nefiltrované a nepasterizované a voda, ze které se vaří, se bere přímo ze spodních pramenů svahů Sněžky. 


Více informací

Advent a vánoční svátky nejen v Krkonoších

Vánoce se pomalu blíží, přijďte se naladit na jejich nezaměnitelnou atmosféru k nám do Krkonoš! Nakupte vánoční dárky pro své blízké, nechte se inspirovat tipy na originální vánoční dekoraci, rozsviťte vánoční stromy po krkonošských městech, nebo se v nevyhnutelném předvánočním shonu jen na chvilku zastavte a vyslechněte koledy. Z pestré nabídky pořádaných akcí si jistě vybere každý.

Tak přijďte pobejt!


Více informací
Advent a vánoční svátky nejen v Krkonoších
Prodejchej si Krkonoše

Prodejchej si Krkonoše

Východní Krkonoše lákají k návštěvě novou svižnou videoprezentací „Prodejchej si Krkonoše.“ Představují ve svém spotu neodolatelná i tajemná místa krkonošské přírody a jednotlivých obcí, a ukazují kouzlo zdejší krajiny, kde si každý návštěvník najde to své, ať už touží po sportování, turistice, kvalitním trávení volného času s rodinou či relaxu a odpočinku. Netradiční pojetí videa ukazuje příběh běžce od jeho časného ranního vyběhnutí z rozespalého náměstí v Trutnově až po zdolání nejvyššího vrcholu Sněžky.


Více informací

Nový rezervační a ubytovací systém

Kvalitní služby a ubytování jsou důležitou součástí turismu a zaslouží si ucelenou prezentaci a jednotný rezervační a ubytovací systém. Proto v úzké vazbě na Svazek Krkonoše vzniká rezervační ubytovací systém, který bude fungovat jako nabídkový - plné kontakty na ubytovatele a současně poptávkový. Po vyplnění poptávkového formuláře obdrží ubytovatelé splňující kritéria konkrétní poptávku do svého emailu. Pokud rychle zareagují, mohou nabídnout své služby. Počet nabídek ubytovatelů bude limitován. Je kladen důraz na kvalitní fotografie. Řazení nabídky ubytování při prezentaci bude náhodné, tudíž spravedlivé. Systém cílí na volné ubytovací kapacity. Mezi ubytovatelem a zájemcem nebude žádný mezičlánek. Žádné provize z ubytování. Systém bude spuštěn od 1. května 2017.


Více informací
Nový rezervační a ubytovací systém
Krkonošský fotograf Petr Toman představuje českou krajinu

Krkonošský fotograf Petr Toman představuje českou krajinu

V nové knize Jedinečné krajiny České republiky z letadla představuje fotograf Petr Toman českou krajinu tak, jak ji mohl vidět jen málokdo. Na více než čtyřstech leteckých fotografiích je zachycena neuvěřitelná rozmanitost unikátních krajin, které se na první pohled od sebe zcela odlišují a předvádí svou krásu v různých náladách i ročních obdobích. Vedle sebe tu jsou naše nejvyšší hory Krkonoše, sopečná krajina Českého středohoří, Český ráj s hradem Trosky, Broumovsko a Náchodsko se skalními městy, Jizerské hory, Podyjí a Pálava, zádumčivá Vysočina i Třeboňsko. 


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

Tipy na zajímavé akce v regionu


Staročeské vánoce v muzeu

03.12.2016

Staročeské vánoce v muzeu

Tradiční předvánoční setkání v Domě pod jasanem v Trutnově Voletinách, při kterém tvořivou práci rukou účastníků doprovodí koledy, vánoční vůně, tradice i dobroty. Letos si lektoři připravili dílny: foukané skleněné vánoční ozdoby a skleněné dekorace, drátěné vánoční jmenovky, keramické jmenovky na dárky, zajímavé svícny, floristické vánoční aranžmá, zvonky z pedigu a vánoční přání. Samozřejmě nebudou chybět ani oblíbené a velmi často ihned snědené nazdobené perníčky.


Více informací



10. Andělská projížďka

03.12.2016

10. Andělská projížďka

Chcete si děti užít pekla trochu jinak? Andělská projížďka, to jsou mikulášské jízdy zvláštním historickým parním vlakem na trati Martinice v Krkonoších - Jilemnice - Jablonec nad Jizerou - Rokytnice nad Jizerou. Při dopoledních a odpoledních jízdách vás ve vlaku čeká mikulášská nadílka a program Čertovské kapely! Jízdné 30 - 150 Kč (dle vzdálenosti). Děti do 3 let zdarma. Děti 3 - 13 let a držitelé ZTP a ZTP/P zvýhodněné jízdné.


Více informací



Vánoční trhy v Rokytnici nad Jizerou

03.12.2016

Vánoční trhy v Rokytnici nad Jizerou

Vánoční trhy na Dolním náměstí v Rokytnici nad Jizerou všem návštěvníkům nabídnou rukodělné a regionální výrobky, a také je připraven i pestrý kulturní program, který bude zakončen slavnostním rozsvícením vánočního stromu.


Více informací



Podkrkonošský symfonický orchestr ve Vrchlabí

09.12.2016

Podkrkonošský symfonický orchestr ve Vrchlabí

Podkrkonošský symfonický orchestr s dirigentem Grazianem Sanvitem a sólisty opery Národního divadla v Praze Alešem Hendrychem a Marií Fajtovou. Řada krásných známých děl A. Dvořáka, B. Smetany, W. A. Mozarta, G. Verdiho, G. Pucciniho. Vstupné: 150 Kč, senioři a studenti 100 Kč, děti do 15 let vstup zdarma.


Více informací



Vánoční jarmark

10.12.2016

Vánoční jarmark

Trhy mají v Jilemnici tradici trvající přes 500 let. Novodobě byla tradice jarmarků v Jilemnici obnovena v roce 1996. Neopakovatelná atmosféra jarmarků je patrna i v současnosti. Namísto někdejších "frejunků", tedy zábavy a tance, organizuje dnes Společenský dům JILM bohatý celodenní kulturní program. V průběhu jilemnických jarmarků můžete také ochutnat místní speciality jako jsou sejkory, medovina, a další.


Více informací



Špindl SkiOpening

10.12.2016

Špindl SkiOpening

Zahájení zimní sezóny ve Skiareálu Špindlerův Mlýn. Ve Skiareálu Svatý Petr na vás čeká bohatý doprovodný program, večerní koncert na sněhu, unikátní tanec roleb - Käsbohrer show a hlavně příjemná atmosféra spojená s příchodem nové sezóny.


Více informací



Adventní koncert v Galerii antického umění

11.12.2016

Adventní koncert v Galerii antického umění

Zveme všechny příznivce Františkánského kláštera v Hostinném na tradiční adventní koncert v podání Krkonošského Collegia Musica, který se uskuteční v Galerii antického umění.


Více informací



Česko zpívá koledy v Janských Lázních

14.12.2016

Česko zpívá koledy v Janských Lázních

Známé koledy v předem daném pořadí se rozezní ve stejný čas v mnoha městech České republiky a také na kolonádě v Janských Lázních. Zpívající návštěvníky hudebně doprovodí Duo Vosa z Trutnova a na zahájení zatroubí slavnostní fanfáry trubači z Lesnické školy. Přijďte si zazpívat s Deníkem, tradiční lázeňský horký punč i dobrý čaj bude v Kolonádě připraven.


Více informací



50. let fotografie Ctibora Košťála

17.12.2016

50. let fotografie Ctibora Košťála

Výstava oslavuje 60. narozeniny Ctibora a zároveň 50 let od okamžiku, kdy poprvé stiskl spoušť svého fotoaparátu. Výstavu zahajuje vernisáž v sobotu 17. prosince v 16:00, včetně autorského promítání. Fotografie budou po celou zimu až do konce března 2017 vystavené v Galerii Celnice na Malé Úpě.


Více informací



Skiopening v Harrachově

17.12.2016

Skiopening v Harrachově

Slavnostní zahájení lyžařské sezony – Skiopening se bude konat v sobotu 17. prosince v prostoru dolní stanice lanové dráhy Delta. A co pro vás bude kromě perfektní lyžovačky nachystáno? Doprovodný program v podobě koncertu, zábavy na sněhu pro děti, testování lyží, občerstvení a mnoho dalšího.


Více informací



Vánoční stan v Černém Dole

25.12.2016

Vánoční stan v Černém Dole

Tradiční poslední týden roku v Černém Dole. Od 25. do 31. prosince se můžete těšit na vánoční koledy, taneční zábavu, koncerty, dětské odpoledne plné her a soutěží a Silvestrovskou diskotéku na náměstí.


Více informací



Koncert kapely Davida Krause

30.12.2016

Koncert kapely Davida Krause

Přijďte si poslechnout Davida Krause, talentovaného zpěváka, textaře, skladatele a herce, který vystoupí spolu se svou kapelou ve Špindlerově Mlýně na hotelu Windsor. Vášeň, láska a velké emoce na straně jedné, civilní projev, inteligence, hudebnost na straně druhé – to vše najdete v jeho hitech.


Více informací


Jak v horských obcích, lyžařských, sportovních a turistických zařízeních v Krkonoších po roce 2020, když skončí platnost Plánu péče o KRNAP z roku 2010?

Krkonoše – svazek měst a obcí je koordinátorem iniciativy, která postupnými kroky povede ke vzniku podkladů pro konzultaci se Správou Krkonošského národního parku při tvorbě Plánu péče o Krkonošský národní park po roce 2020. V těch intencích nedávno jednala pracovní skupina představitelů obcí, lyžařských a sportovních areálů k tomuto tématu.

Rokem 2016 se začíná naplňovat druhá polovina Plánu péče o Krkonošský národní park 2010 – 2020. Proto, pokud má i nadále fungovat dobrá spolupráce a vzájemný respekt krkonošských obcí, lyžařských a sportovních areálů na straně jedné a Správy KRNAP na straně druhé, je čas zahájit vzájemnou diskusi o tom, jakými směry se bude dál rozvíjet toto území jak z hlediska potřeb lidí, kteří tady trvale bydlí, návštěvníků i potřeb ochrany přírody a životního prostředí. Výsledkem dialogu, stejně jako tomu bylo před schválením Plánu péče v roce 2010, by měla být jednoznačná dlouhodobá koncepce, nový Plán péče (2020 – 2030), který bude respektován všemi zúčastněnými, bez ohledu na změny ve vedení samospráv, orgánů ochrany přírody, či podnikatelů ve všech oblastech, především pak v cestovním ruchu.

Více informací se dozvíte ZDE nebo na www.svazek.krkonose.eu



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE