Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

FOTOSOUTĚŽ „ZIMNÍ BÍLÁ“

Vypisujeme fotografickou soutěž o hodnotné ceny (víkendový pobyt, vstupné do aquaparku, lyžařská permanentka,...).

Bílá barva je barvou čistoty. Příroda je jako v pohádce. Podělte se s námi o své dojmy a „fotoúlovky“ ze zimních Krkonoš. Přihlásit se může kdokoli, věk ani profese není omezena. Uzávěrka soutěžních materiálů je 31. 3. 2015. Fotografie musí být pořízena na území regionu Krkonoše a Podkrkonoší, musí být popsána (název místa, popř. název fotografie, jméno autora) a odevzdána v elektronické podobě.


Více informací
FOTOSOUTĚŽ „ZIMNÍ BÍLÁ“
Barokní Hospital Kuks se otevře veřejnosti!

Barokní Hospital Kuks se otevře veřejnosti!

Po dvacetiměsíční rekonstrukci budou moci návštěvníci znovu obdivovat krásy jedné z nejvýznamnějších barokních památek, Hospitalu Kuks. Poprvé otevře své brány veřejnosti o víkendu 28. – 29. března. Slavnostní přestřižení pásky se odehraje ve čtvrtek 26. března 2015.

Památka bude otevřena po celý víkend od 9 do 17 hod. Sezóna začne naplno 1. dubna 2015. Hospital pak bude otevřen každý den mimo pondělí od 9 do 17 hod.


Více informací

Jarní lyžování, mimosezonní slevy a dětské parky

Využijte mimosezonní slevy na celodenní skipasy. O jarním lyžování jsou sjezdovky vždy upravené a téměř prázdné. Dny jsou plné slunečních paprsků.

Téměř v každém skiareálu v Krkonoších najdete zázemí pro dětské návštěvníky, mírné svahy, ochotnou obsluhu, provázkové vleky i pojezdové pásy, podjezdy, slalom, lyžařskou školičku i dětský koutek. Vezměte děti na hory s sebou!


Více informací
Jarní lyžování, mimosezonní slevy a dětské parky
Nový videospot láká k zážitkům

Nový videospot láká k zážitkům

Neposkvrněná sněhová „peřina“ láká do své náruče. Třpytící se odlesky stříbrných hvězdiček odrážejí své tvary v záři slunce, v kontrastu s azurovým nebem... Jak všechna zajímavá témata představit v omezeném čase? To nebyl jednoduchý úkol. V rámci třicetivteřinového sportu bylo třeba široký rozsah nabídky „spoutat“ a zpracovat jako nabídku divákovi, který Krkonoše zatím nezná. Ten by se měl po zhlédnutí rozhodnout, že právě Krkonoše jsou tím pravým cílem k návštěvě...


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší

V březnu se můžete těšit na jedinečné hudební zážitky na Jazzinci v Trutnově. Soutěžní slalom na lyžích si pro vás připravili ve Vrchlabí v rámci akce Karnevalový sjezd z Kněžického vrchu. V Rokytnici nad Jizerou na vás čekají hned dva sportovní zážitky, Český pohár ve skialpinismu 2015 – O dřevěného Krakonoše a 5. historický lyžařský závod Vo zlámanou Grešli. V Harrachově se můžete zúčastnit vítaní Příjezdu Krakonoše s jeho početnou družinou. Celodenní oslavy a závody na dobových lyžích a v dobových maskách jsou nachystány V Horní Malé Úpě pod názvem Krakonoš a lyžníci. Milovníky tance a dobré zábavy jistě potěší Špindlerovský ples ve Špindlerově Mlýně. Pestrou přehlídku ručně vyráběných výrobků vám nabídne Velikonoční jarmark v Hostinném. Dobrodružné filmové snímky vám promítnou na filmovém festivalu Expediční kamera v Žacléři. A o tom, jak být dobrým vypravěčem, se dozvíte na semináři Jak vychovávat příběhem – Storytelling v Krkonoších v Horním Maršově. 


Jarní prázdniny v ZOO Dvůr Králové

01.03.2015

Jarní prázdniny v ZOO Dvůr Králové

Nevíte, jak strávit jarní prázdniny? Navštivte ZOO.

Každou středu a pátek ve 13:00 hodin bude pro návštěvníky k dispozici u hlavního vchodu odborný průvodce. Skupinu, maximálně 25 zájemců, čeká přibližně hodinová procházka se zajímavým výkladem. V případě většího zájmu bude připraveno i více průvodců. Pro všechny, kteří se chtějí na chvíli stát „detektivy v říši zvířat“, bude po celé období jarních prázdnin připraven napínavý pátrací kvíz po zoo. 


Více informací



JAZZINEC v Trutnově

05.03.2015

JAZZINEC v Trutnově

I v březnu se můžete těšit na skvělé hudební zážitky již 17. ročníku mezinárodního festivalu jazzové hudby. Festival slibuje doslova hromadu hvězdných osobností. 5.3. Levíček, Weiss Jazz Project (USA-CZ-SK), 12.3. Beata Hlavenková, Theodors Points Septet (CZ), 18.3. Ondřej Štveráček Trio feat. Gene Jackson (USA-CZ), Jazz Generation (CZ), 25.3. Bratři Ebenové a 28.3. Lukáš Oravec Quartet feat. Vincent Herring (USA-SK), Amparo Sánchez (ES), Ostrich Quartet (CZ), Richard Bona (CAMERUN-USA), Speciál Concert With CZ-SK Band.


Více informací



Dny R. A. Dvorského, Dvůr Králové nad Labem

12.03.2015

Dny R. A. Dvorského, Dvůr Králové nad Labem

Ve čtvrtek 12. března se představí PILSNER JAZZ BAND, devítičlenný orchestr z Plzně, který se soustřeďuje především na „zlatou éru jazzu“. Nejen filmové a swingové melodie, ale v každém ohledu hity! Druhý festivalový večer 24. března bude patřit dvěma bandům z Východních Čech. Tím prvním bude swingový a jazzový orchestr JK BAND PARDUBICE. Jako druhý zahraje Big Band Chrudim, který vznikl v roce 1997 z řad chrudimských nadšenců taneční a swingové hudby. 


Více informací



Vo zlámanou grešli 2015

14.03.2015

Vo zlámanou grešli 2015

5. historický lyžařský závod – Memoriál Borka Nechanického se uskuteční u lyžařského vleku Horského hotelu Stráž v Rokytnici nad Jizerou – Končiny. Akce se uskuteční za každého počasí i za každého množství či nemnožství sněhu!

Závod pro ženy a muže, bez rozdílu věku, bude probíhat od 10 hodin v těchto disciplínách – vyřazovací slalom, slalom se startem hromadným, závod ve skoku dalekém. Každý účastník závodu může změřit své síly ve všech třech disciplínách. Soutěž také o nejlepší dobový oděv.


Více informací



Příjezd Krakonoše

14.03.2015

Příjezd Krakonoše

Tento den přijede se svou početnou družinou opět přivítat do Harrachova jaro sám pán hor Krakonoš. Akce Příjezd Krakonoše má v Harrachově dlouholetou tradici a v roce 2015 oslaví již neuvěřitelných 69 let od svého vzniku. Návštěvníci uvidí nejen samotného jemnostpána Krakonoše, ale i jeho policii, čertiska, která nenechají bez povšimnutí žádného hříšníka a mnoho dalších roztodivných bytostí. V cíli Krakonošova příjezdu, za pensionem Tesla u dolní stanice lanové dráhy Delta, čeká na všechny bohatý celoodpolední kulturně - zábavný program.


Více informací



Jak vychovávat příběhem – Storytelling v Krkonoších

27.03.2015

Jak vychovávat příběhem – Storytelling v Krkonoších

Vypravěč předává tou nejpřirozenější formou, bez nátlaku, důležité poznatky, hodnoty a pravidla, rozmanité úhly pohledu, své zkušenosti. Především však zážitek. Zážitek, při kterém se vypravěčův příběh odehrává v každém z nás. Storytelling se navrací k hluboce zakořeněné tradici vyprávění. Vypravěč a jeho příběh mají společně obrovskou moc získat si vaše děti! Rozesmát je nebo dojmout, pobavit anebo inspirovat k úvahám. Seminář (27.-29.3.2015) v Ekocentru Dotek v Horním Maršově.


Více informací


Vyzkoušejte mobilní aplikaci - průvodce po Krkonoších

Stáhněte si novou mobilní aplikaci Krkonoš do svého mobilního telefonu a získejte tak spolehlivého průvodce po Krkonoších.

Stále po ruce tak budete mít tipy na výlet, turistické atraktivity, naučné stezky, turistické trasy a dlouhé cyklosjezdy. Lyžařské běžecké trasy, aktuální sněhové zpravodajství a upravenost běžeckých tras. Cyklobusy, ubytování v regionu, kalendář událostí, kontakty na informační centra a mnoho dalších praktických informací.

Ke stažení ZDE.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE