Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

Kam na běžky? Kde je upraveno?

Projekt Bilestopy.cz zobrazuje informace o aktuálním stavu běžeckých a turistických lyžařských stop v reálném čase. Získává je z GPS zařízení instalovaných v rolbách, které tratě pravidelně upravují. Díky tomu můžete v jednom okamžiku vidět, které tratě jsou upraveny a také kdy úprava proběhla (stáří do 1, 2, 3, 7 dnů). Další aktuální informace, kde a kolik tratí je upraveno, zjistíte na našich webových stránkách www.krkonose.eu/cs/bezky.


Více informací
Kam na běžky? Kde je upraveno?
Osvětlený a uměle zasněžovaný běžecký okruh

Osvětlený a uměle zasněžovaný běžecký okruh

Ve Vejsplaších ve Vrchlabí, nedaleko centra města, je pravidelně upravován 3,5 km dlouhý okruh, který je v případě potřeby uměle zasněžován a je denně do 20 hodin osvětlený. Lyžování zde se západem slunce nekončí!

I v Harrachově je nově dostupný osvětlený běžecký stadion u hotelu Skicentrum. Stadion je k dispozici celodenně. Ve večerních hodinách od 17 do 21 hodin je pak uměle osvětlen. Stadion má upravovanou běžeckou stopu.


Více informací

Akademická malířka R.Oppeltová vdechla život imaginárním postavičkám

V rámci projektu Pohádkové Krkonoše a Podkrkonoší s důrazem na dětské vnímání malby byly vybrány malované postavičky ak. mal. Renaty Oppeltové z Vrchlabí. Její jednoduché a přitom čisté linie malby, sladěné barevné provedení obleků postav a drobných doplňků, ale i pohyb těla či výraz ve tváři Krakonoše, Hanče a Pana lesního, dávají už dopředu tušit, že se budou líbit dětem i dospělým. Jejich podoby budou použity na samolepkách, v nově tištěných propagačních materiálech nebo plakátech, na webových stránkách, v mobilní aplikaci, na mapách, na facebooku a v dalších mediálních nosičích v souvislosti s projektem ROP „Pohádkové Krkonoše a Podkrkonoší“.


Více informací
Akademická malířka R.Oppeltová vdechla život imaginárním postavičkám
Nabídku zimních sportů zobrazuje nový propagační materiál Krkonoš

Nabídku zimních sportů zobrazuje nový propagační materiál Krkonoš

Svazek Krkonoše právě vydal propagační materiál o zimních sportech v Krkonoších. Je vydán v česko-polské jazykové mutaci v nákladu 30 tisíc kusů a v německo-anglické mutaci v nákladu 10 tisíc kusů. Mapka obsahuje vyznačenou Krkonošskou lyžařskou magistrálu a další lyžařské běžecké tratě. Vyznačeny jsou také jednotlivé sjezdové skiareály v regionu, skialpinistické trasy na území KRNAP. Dále jsou v legendě odkazy na možnosti vyjížděk na saních či jízdy se psím spřežením, půjčovny skútrů, sáňkařské dráhy, ledopády určené k ledolezení a kluziště. Získáte jej v krkonošských informačních centrech.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší

Mrazivý měsíc únor vás láká na akce do Krkonoš a Podkrkonoší, kde je připravena spousta kulturních akcí sportovně či zábavně zaměřených. Fandit či závodit si přijeďte na běžecké závody na lyžích na Jilemnickou 50 nebo Krkonošskou 70. Oba závody jsou součástí běžeckého seriálu Stopa pro život. V Dolním Dvoře proběhne závod psích spřežení a jejich musherů - Memoriál Dr. Václava Vojtěcha - Ledová Jízda. Přijďte se pozdravit s pašeráky a lyžníky a vrátit se tak do dávných dob provoněných zabíjačkou v Rokytnici, kde proběhne Pašeráckej vejkend. Tradiční rej maškar – Masopust propukne v Trutnově, v Rudníku, v Poniklé, ve Vrchlabí, na Pecce, ve Dvoře Králové a na dalších místech.


Jilemnická 50

07.02.2015

Jilemnická 50

8. ročník Jilemnické 50 - se bude konat 7.-8.2.2015 v rámci 5. ročníku seriálu „Stopa pro život“. Jak většina běžkařů určitě ví, Jilemnická 50 není mezi českými závody žádný nováček, patří mezi největší a nejoblíbenější české laufy s velmi bohatou minulostí. Kořeny jilemnického závodního běhu na lyžích se vztahují k Českému krkonošskému spolku SKI Jilemnice, který je nejstarším klubem v Čechách a patří mezi 3 oddíly, které v roce 1903 založily Svaz lyžařů.


Více informací



Královédvorský masopust

13.02.2015

Královédvorský masopust

Hankův dům vás zve na maskovaný masopustní průvod dětí mateřských a základních škol ve Dvoře Králové nad Labem. Masopustní zvyky, taškařice a obří masky představí herci Divadla Kvelb. V programu vystoupí žáci ZUŠ R. A. Dvorského. Hry a soutěže zajistí DDM Jednička. K poslechu i tanci zahraje Podzvičinka.

Začátek akce je v 10 hodin na náměstí T. G. Masaryka.


Více informací



Masopust aneb o té naší tlačence!

14.02.2015

Masopust aneb o té naší tlačence!

Tradiční rej maškar a k tomu nejrůznější zabijačkové pochutiny, soutěže pro děti, podivuhodné kousky otužilce a mnohé jiného se odehraje od 10 hodin v Trutnově na Krakonošově náměstí. Trutnovská i přespolní cháska se opět promění v rozpustilou maškaru a budou se dít věci nevídané. Již od osmé hodiny ráno se budou pod bedlivým dohledem spolku BEZINKY vyrábět rachtadla, vřískadla, vozembouchy a další nástroje hudební k posílení ryku maškarního.


Více informací



Charitativní Valentýnský ples

14.02.2015

Charitativní Valentýnský ples

Svátek svatého Valentýna přeje nejenom všem zamilovaným, ale také dobrým skutkům ve Vrchlabí. Veškerý finanční výtěžek z druhého ročníku charitativního plesu v KD Střelnice poputuje na podporu neziskové organizace Mateřské centrum Kopretina. K tanci a poslechu zahraje vrchlabská kapela Vacancy, nejen zamilované páry rozpálí výuka latinskoamerických tanců a nechybí bohatá tombola, jejíž výtěžek také poletí na podporu mateřské školky Makovičky.


Více informací



Pašeráckej vejkend

20.02.2015

Pašeráckej vejkend

Přijďte se vrátit do dávných dob a pozdravte se s přáteli u pravé Krkonošské zabíjačky, jitrničky či voňavého ovárku do Rokytnice nad Jizerou od 20. do 22.2.2015. Přijdou nás pozdravit pašeráci s lyžníky, zavítá k nám Krakonoš, prohlídneme si tradiční řemesla, doprovodný program zpestří živá hudba, divadélko pro děti a poudačka. Po příchodu pána hor bude následovat poutavý sjezd pašeráků a lyžníků se zapálenými loučemi a následnými skoky z můstku na Studenov.


Více informací



Peckovský masopust

21.02.2015

Peckovský masopust

Všeliké roztodivné masky vyrazí do peckovských uliček po odbití 15. hodiny od kostela sv. Bartoloměje v Pecce. Starostka předá klaunovi symbolický klíč od bran městečka, čímž zahájí masopustní rej. Průvod, v němž nechybí žádná z důležitých masek, prochází náměstím a živá muzika bělohradského souboru Hořeňák po celou dobu vyhrává k radosti všech účastníků. Večer po průvodu následuje oslava v peckovské hasičárně. Masopustní průvod pořádá již počtvrté občanské sdružení Bezdružic.


Více informací



Memoriál Dr. Václava Vojtěcha - Ledová Jízda

28.02.2015

Memoriál Dr. Václava Vojtěcha - Ledová Jízda

24. ročník závodu psích spřežení se koná 28. 2. - 2. 3. 2015 v Dolním Dvoře. Závod začíná v sobotu 28.2.2015 v 18 hodin hromadným startem. Závodu se účastní 25 nejlepších závodníků, přední musheři z Čech i zahraničí a celkem 240 psů. Celková trasa je dlouhá 161 km. V neděli je start ve 12 hodin a závodníky je možné vidět mezi 13 a 16 hod. v okolí mezi Pražskou a Kolínskou boudou (a zde také ještě v pondělí mezi 11 a 13 hod.).


Více informací



Krkonošská 70

28.02.2015

Krkonošská 70

60. ročník „Krkonošské 70" – veřejný závod v běhu na lyžích 5-ti členných družstev a jednotlivců startuje ve Svatém Petru ve Špindlerově Mlýně. Jeden z nejtěžších a nejstarších závodů se koná na Krkonošských hřebenech.

I letos je zde připraven závod individuální zařazený do seriálu závodů STOPA PRO ŽIVOT na 25 a 50 km. Prezence: pátek 27. 2. 2015 14 – 21 hod., sobota 28. 2. 2015 6 – 7 hod.


Více informací


Únorové novinky v ZOO Dvůr Králové

Konec prvního pololetí školního roku se blíží a ZOO Dvůr Králové připravila pro pilné školáky a studenty zajímavou nabídku. Od pátku 29. 1. do neděle 1. 2. 2015 mohou žáci a studenti za vysvědčení s jedničkami a nejhůře dvojkami přijít do ZOO jen za deset korun. Jenom si nesmí zapomenout své hezké vysvědčení doma a ukázat ho, nebo jeho kopii, na pokladně zoo.

Ve středu 11. února 2015 uplyne 110 let od narození významného českého malíře a ilustrátora Zdeňka Buriana. Při slavnostním setkání k uctění památky Mistra Zdeňka Buriana (11. 2. 1905 – 1. 7. 1981) bude poprvé veřejně vystaven portrét Josefa a Zdeny Vágnerových namalovaný Zdeňkem Burianem. Vstup na akci zoo přes recepci hotelu Safari po 17:30 h bude zdarma.

V sobotu 28. února 2015 bude slavnostně otevřena expozice pro zcela nový druh v historii ZOO – hrabáče kapského. Rodiče z Afriky putovali až do ZOO v ruském Jekatěringburgu, kde se jim 28. února 2013 narodila dvojčata. Při otevření expozice se budou tedy slavit i druhé narozeniny samičky Eky.

www.zoodvurkralove.cz



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE