Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonošské TOP akce v srpnu 2017

Krásný letní měsíc srpen láká svou širokou nabídkou letních hudebních festivalů, jedním z nich je již tradiční Keltská noc v Harrachově. V Hostinném si nenechte ujít Porciunkuli - pouť s bohatou hudební produkcí. I vážná hudba je na letní nabídce a to např. v Pasekách nad Jizerou na Paseckých hudebních slavnostech, jazzu si užijete na Jazzovém festivalu v Jilemnici. Milovníci koní si přijdou na své při lánovské akci Krkonošské klání, kde shlédnou parkur, westernové disciplíny malých i velkých plemen koní. O tradiční Svatovavřinecké pouti si vyšlápnete z Pece pod Sněžkou na nejvyšší horu Čech, veselí si užijte třeba na Pouti v Horním Maršově. Do Vrchlabí přijďte ochutnat zlatavé moky různých značek na Krkonošské pivní slavnosti. Týden plný tanců nabízí Dance festival v Trutnově. Na Benecku u kapličky proběhne Dřevosochání, akce plná vůně lesa.


Více informací
Krkonošské TOP akce v srpnu 2017
Krkonošský FLYBUS (Harrachov - Zlaté návrší)

Krkonošský FLYBUS (Harrachov - Zlaté návrší)

Celé léto o víkendech bude jezdit turistický autobus "Krkonošský FLYBUS" z Harrachova cestující údolím Jizery, Rokytnicí nad Jizerou, po vršcích přes Rezek do Vítkovic a odtud až na nejvyšší autobusovou zastávku v Česku na Zlaté návrší v nadmořské výšce 1398 m n. m. Cesta nabídne neopakovatelné výhledy z vršků Krkonoš. Součástí linky je i ranní víkendové spojení z Jilemnice do západních Krkonoš a odpoledne zpět do Jilemnice. Linka navazuje na vlaky od/do Liberce i ze/do stanice Sklarzska Poręba Górna.


Více informací

Nový díl Výleťáku zve na cyklovýlet do Krkonoš

Podívejte se na nejnovějšího Výleťáka z Krkonoš! Povedené video vás pozve na pohodový cyklovýlet z Vrchlabí. Využijete Krkonošské cyklobusy, vyvezete se lanovkou na Černou horu a sjedete šupem zpět do Vrchlabí. Cestou máte možnost mnoha zajímavých zastávek. Pokud bude Krakonoš přát a počasí se vám vydaří, slibujeme super zážitek! A třeba si i přivezete něco k večeři :-).


Více informací
Nový díl Výleťáku zve na cyklovýlet do Krkonoš
70 let lanovky Svatý Petr - Pláň aneb Špindl na lyžích

70 let lanovky Svatý Petr - Pláň aneb Špindl na lyžích

U příležitosti 70. výroční první lanovky Svatý Petr - Pláň si vás spolek Špindlerovských lyžníků a Skiareál Špindlerův Mlýn dovolují pozvat na výstavu fotografií z bohaté lyžařské historie “Špindl na lyžích”, která bude otevřena od 21. 7. 2017 do 3. 9. 2017, každý den 8.00 - 12:00 a 13:00 - 18:00 v dolní stanici šestisedačkové lanovky ve Svatém Petru. Přijďte pobejt!


Více informací

Fotosoutěž "Na vrcholu v Krkonoších"

Léto v Krkonoších je kouzelné. Na jejich hřebenech se schováte před horkem nížin, ovane vás čerstvý horský vzduch a dodá sílu vystoupat až na vrchol. Těch můžete v Krkonoších zdolat opravdu mnoho. Ať už je to vrchol hory, rozhledny, blaha, nebo nějaký úplně jiný... A právě tyto vrcholy jsou tématem naší letní fotosoutěže. Podělte se s námi o fotky, které jste na vrcholech pořídili, přihlaste je do naší fotosoutěže a získejte možnost vyhrát zajímavou cenu.


Více informací
Fotosoutěž
Pašerácká pivní hřebenovka

Pašerácká pivní hřebenovka

Dobrodružství, výzva a zábava. Projděte si krkonošskou hřebenovku, cestou můžete ochutnat dobroty uvařené z horských vod. Hřebenová pivní stezka spojuje spřátelené pivovary. Ochutnejte skvělá krkonošská piva na hřebenové trase spojující Harrachov a Malou Úpu. Sbírejte razítka do pašeráckého pasu a na konci putování dostanete jedno malé pivo zdarma. Zpáteční cestu si můžete ulehčit Pašerákem - cyklobusem, který jezdí v červenci a srpnu každý čtvrtek, pátek a sobotu přes polské území (Trutnov, Horní Maršov, Malá Úpa, Kowary, Karpacz a Szklarska Poreba, Harrachov a zpět.


Více informací

Letní koulovačka a stavění sněhuláků na Černé hoře

SkiResort ČERNÁ HORA – PEC připravil na letní prázdniny hned několik novinek na Černé hoře. Za těmi se návštěvníci vyvezou jedinou osmimístnou kabinkovou lanovkou z Janských Lázní. Černá hora v Krkonoších je jediné místo v Česku, kde si můžete v červenci a srpnu postavit sněhuláka. V těsné blízkosti horní stanice kabinkové lanovky na Černé hoře totiž vznikla unikátní Výstava zimní techniky. Součástí výstavy je i hromada technického sněhu, na které se mohou děti „vyřádit“. Zblízka si lidé mohou prohlédnout taky nejmodernější rolby s navijákem a sněžná děla, která se během zimy starají o vysněžení a úpravu sjezdovek.


Více informací
Letní koulovačka a stavění sněhuláků na Černé hoře
Toulavá kamera v Krkonoších

Toulavá kamera v Krkonoších

Pokud vám v pátek 14. 7. 2017 utekl druhý díl Toulavé kamery na venkově, určitě si ho pusťte teď! Zavede vás totiž na Trutnovsko, do Horní Kalné a Mladých Buků. A docela možná se dozvíte, co jste ještě nevěděli...


Více informací

Řemeslnické léto ve Vrchlabí

Zveme Vás na 20. ročník Řemeslnického léta ve Vrchlabí. Celé léto je možnost v podloubí historických domků nakouknout pod ruce mnohým řemeslníkům. Uvidíte pletení, vyšívání, paličkování, výrobu loutek, keramiky, šperků a nejrůznějších dekorací, malování na textil i sklo, drátování, broušení kamenů a mnoho dalších činností. To vše do 26. srpna 2017 vždy od úterý do neděle od 9 do 17 hodin.


Více informací
Řemeslnické léto ve Vrchlabí
Naučná stezka sv. Barbory v Černém Dole

Naučná stezka sv. Barbory v Černém Dole

Projděte si novou trasu Naučné stezky svaté Barbory se šesti zastaveními, enviromentálními atrakcemi a panorama vyhlídkami po krásném horském okolí vycházkové trasy Černého Dolu, kterou v roce 2017 uvedl do provozu Městys Černý Důl. Okruh je 5 km dlouhý značený místním červenobílým značením, vhodný pro pěší, část stezky vede po cyklotrase, silnici, pěšinách i horském terénu. Stezka je schůdná celoročně s převýšením 188 metrů, vyhraďte si pro ni 2,5 hodiny. Mapku si můžete vyzvednout v infocentru na náměstí v Černém Dole.


Více informací

125. výročí rozhledny Štěpánka u Kořenova

Při oslavách na Štěpánce, nejkrásnější horské rozhledně na pomezí Jizerských hor a Krkonoš, se letos při 125. výročí přenesete do časů renezance a raného baroka. Bohatý rod Smiřických ze Smiřic zde tehdy zakládal nejstarší sklářské hutě. Nepropustné lesy zároveň skýtaly úkryty loupežníkům, kteří přepadávali pocestné na zemských stezkách do Slezska a zeměpáni s nimi vedli nekonečné boje o právo. Na Štěpánce se v sobotu 19. 8. 2017, kromě obávaných loupežníků, setkáte v rámci akce Štěpánův jarmark i s historickými řemesly a hudbou, z ochozu rozhledny se do kraje ponesou lesklé tóny trumpet.


Více informací
125. výročí rozhledny Štěpánka u Kořenova
Krkonoše a podkrkonoší

Omezení vstupu v souvislosti s masivním sběrem borůvek

Správa Krkonošského národního parku - letos již posedmnácté - omezila z důvodu ochrany přírody vstup do některých oblastí v Krkonošském národním parku. Hlavním důvodem tohoto opatření je snaha Správy KRNAP zamezit devastaci krkonošské přírody v souvislosti s masivním sběrem borůvek. Turistů procházejících po turistických cestách se prakticky nedotkne. Pracovníci Správy KRNAP označí dotčené lokality přímo v terénu. Opatření obecné povahy začne platit 20. července.

Účelem opatření obecné povahy č. 1/2015 je omezení přístupu veřejnosti do některých lokalit Krkonošského národního parkus výjimkou veškerých cest pro pěší a cyklotras vyhrazených se souhlasem Správy KRNAP. Vydané opatření v žádném případě neomezí běžné návštěvníky, kteří nadále budou moci po turistických cestách a cyklotrasách procházet, resp. projíždět bez omezení.

Důvodem, který Správu KRNAP k tomuto kroku vede, je intenzivní sběr borůvek v cenných lokalitách. Porosty brusnice borůvky jsou devastovány nešetrným sběrem. Tím se zmenšuje potravní základna pro semenožravé ptáky a savce. V důsledku nadměrné návštěvnosti přírodovědně hodnotného území jsou poškozovány lokality výskytu zvláště chráněných druhů rostlin. Dalším důvodem je rušení klidu zvěře, zejména v době přivykání na lokality poblíž přezimovacích obůrek a v době říje. Část území se nachází v I. zóně KRNAP, ve které platí od 1. 6. 2017 režim klidového území, tzn. zákaz vstupu mimo vyznačené cesty a cyklotrasy.

Více zde: http://www.krnap.cz/aktuality/tz-omezeni-vstupu-zacina-platit/



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE