Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše a podkrkonoší

Památník obětem hor má nový interiér

Za krásného slunečného dne málokoho z turistů procházejících kolem Památníku obětem hor v sedle mezi Luční a Studniční horou napadne, že toto místo je jedním z nejdrsnějších v celých Krkonoších a zdejší kaplička zde nebyla postavena náhodou. Připomíná tragické osudy mnoha lidí, kteří v horách přišli o život. Kaplička se nachází v nadmořské výšce 1 509 m n. m., spravuje ji Správa KRNAP a po krátkodobé opravě ji opět otevírá s novým interiérem.


Více informací
Památník obětem hor má nový interiér
Víkend, kdy jsou hory za půlku...

Víkend, kdy jsou hory za půlku...

O víkendu 17. a 18. září se koná tradiční akce Víkend SkiResortu, kdy jsou hlavní atrakce v regionu za polovinu. O tomto víkendu mají děti do 12 let lanovky SkiResortu zdarma a ostatní jízdné s 50% slevou. Na Černé hoře bude připravena řada atrakcí pro malé i velké. „Vyzkoušet si můžete Bumper ball – sumo zápasy v obřích nafukovacích koulích, závody dvojic a trojic na lyžích, nebo dětské čtyřkolky. Do akce se zapojí i Hospůdka na Formánkách v Janských Lázních, kde bude letní kino pro děti, nebo malování na obličej. V regionu budou s 50% slevou i další atrakce. V Janských Lázních koloběžky, na Černé hoře rozhledna, v Peci pod Sněžkou dětský lanový Monkey park a ve Svobodě nad Úpou pohádková výstava. Další zajímavé nabídky a zvýhodněné ceny najdete na plakátu.


Více informací

Aplikace Horská služba může pomoci i v létě

Hlavní funkcí aplikace pro všechny operační systémy chytrých telefonů je právě rychlé a snadné přivolání pomoci nejbližší hlídky Horské služby v případě nouze. Tato funkce navíc není závislá na dostupnosti datového signálu, ale pracuje s lokalizací pomocí GPS. Aplikace dokáže rovněž odeslat Horské službě nouzovou SMS zprávu s přesnou polohou uživatele telefonu. Mobilní "Horská služba" poskytne základní aktuální informace o sněhových podmínkách, lavinovém nebezpečí a počasí na daném místě. Součástí aplikace je také desatero Horské služby, návod, jak poskytnout první pomoc, pravidla jízdy na sjezdovkách a instrukce, jak předcházet nebezpečí v lavinových oblastech.


Více informací
Aplikace Horská služba může pomoci i v létě
Na závěr letošního ročníku Krkonošských cyklobusů pojede historický autobus

Na závěr letošního ročníku Krkonošských cyklobusů pojede historický autobus

Využijte sváteční den - středu 28. 9. 2016 k aktivnímu odpočinku. Nabízíme jedinečnou možnost jízdy historickým autobusem ŠKODA 706 RTO, který pojede po trase páteřní linky cyklobusů (v jízdním řádu označen červeně, trasa číslo 1) z Harrachova v 7:00 hodin na Horní Malou Úpu, Pomezní Boudy a zpět po stejné trase v 16:50 hodin. Kola budou přepravována v doprovodném vozidle. Těšíme se, že využijete tuto jedinečnou příležitost a navštívíte Krkonoše.


Více informací

Úsilí o získání peněz z fondů EU pokračuje

Krkonoše svazek měst a obcí vymyslel a připravil nové projekty v souladu s granty vyhlášenými Evropskou unií. Žádosti byly odevzdány. Manažerky Svazku Krkonoše v průběhu uplynulého období roku 2016 zapracovaly na projektových žádostech Česko /Polská spolupráce - Mikroprojektu Euroregionu Glacensis: Krkonošské tradice a řemesla ožívají v hodnotě 15,8 tis. EUR s partnerem - Jeleniogorsky powiat Jelení Hora. V programu Interreg V-A Česká republika - Polsko, Krkonoše - region česko-polského přátelství, s partnerem Zwiazkem Gmin Karkonosze, v hodnotě 301 tis. EUR, s podílem SMOK 170,6 tis. EUR. V posledním případě v programu Interreg V-A Česká republika-Polsko, s názvem Síť hospodářského rozvoje česko-polského příhraničí, s partnery - hospodářskými komorami v celkové hodnotě 562 tis. EUR, s podílem SMOK 90,1 tis. EUR.


Více informací
Úsilí o získání peněz z fondů EU pokračuje
Hommage à Karel Halíř 2016

Hommage à Karel Halíř 2016

Poslední koncert klasické hudby v klášterním kostele sv. Augustina ve Vrchlabí je vyvrcholením festivalu Vrchlabské hudební léto. Houslové sonáty 3, 4 a 5 Ludwiga van Beethovena zahrají Kai Gleusteen (CAN) na housle a Catherine Ordronneau (FR) na klavír. Koncert, připomínající vrchlabského rodáka a houslového virtuóza Karla Halíře, pořádá v pátek 2. září 2016 od 19 hod. Společnost Karla Halíře ve spolupráci s festivalem Vrchlabské hudební léto.


Více informací

Rozhledna Kozinec je přístupna do konce září

Vyhlídková věž na vysílači Kozinec u Vidochova s nádhernými výhledy z výšky 33 metrů na Krkonoše a Český ráj je zpřístupněna od r. 2009. Rozhledna je přístupná od 20. května do konce září, každou SOBOTU 12.00 - 17.00. Na Vaši návštěvu se těší Klub přátel rozhleden, z.s. Přístup je možný po zelené značce ze zastávky ČD Nová Paka město nebo z nádraží Horka u Staré Paky. Parkování 1 km pod věží u silnice č.16.


Více informací
Rozhledna Kozinec je přístupna do konce září
Den architektury nabídne bohatý program, zpřístupní i jinak nedostupné stavby

Den architektury nabídne bohatý program, zpřístupní i jinak nedostupné stavby

Šestý ročník unikátní akce v mezinárodním meřítku nabídne o prvním říjnovém víkendu ve dnech 1. - 2. 10. 2016 komentované prohlídky, cyklovyjížďky, workshopy, přednášky, besedy a diskuze, happeningy i videoprojekce, které se uskuteční v šesti desítkách míst v českých a moravských městech i obcích. Vstup na téměř sto padesát akcí je zdarma a nabízí mimořádnou příležitost proniknout do tajů jedinečných staveb či historie celých míst, mnohdy běžné veřejnosti nepřístupných. Např. Trutnov - Industriální - Prohlídka areálů bývalého Texlenu s historikem Ondřejem Vašatou a architektem Janem Veisserem a Vrchlabí - Po Krkonošské ulici - Příběh hlavní vrchlabské ulice Krkonošské ulice s komentářem historika Jiřího Loudy.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší


Krakonošovy toulky

03.09.2016

Krakonošovy toulky

Tradiční akce u příležitosti otevření Pohádkové stezky na Horní Malé Úpě. Čeká Vás 6 km dlouhá trasa plná soutěží a her s oživlými postavičkami z pohádek Marie Kubátové. Děti získají různé odměny např. od lišky, čertíka, zajíčků… a samozřejmě hory zážitků. Start od 9:00 do 11:30 na parkovišti na Pomezních Boudách.


Více informací



Trutnovský jarmark

04.09.2016

Trutnovský jarmark

Trutnovský jarmark každoročně předznamenává, že je první zářijová neděle, skončily prázdniny, začíná škola, ale ještě je čas se pobavit. Centrum města se rozzáří pestrou škálou stánků s ukázkami řemesel, prodejem rukodělných výrobků a samozřejmě nebude chybět ani spousta pochutin. Celodenní program nabídne na hlavním pódiu na Krakonošově náměstí koncerty různých žánrů, např. Petra Janů s kapelou Amsterdam. Před Muzeem Podkrkonoší proběhne několik pohádkových představení pro děti.


Více informací



Křížlické podletí

10.09.2016

Křížlické podletí

V rámci 1. ročníku krkonošského minifestivalu v Křížlicích uzavřou letošní cyklus vystoupením od 14:00 divadlo Vlastík s hrou Polojasno (komedie: čemu dají přednost dva mazaní jezuité), v 16:15 Pavel Kavka & Jakseslezem, v 17:45 Tomáš Sedlák & Šlajchrti, v 19:15 Pepa Lábus a spol. Mimo kulturní program můžete využít i občerstvení, stánkové zajímavosti, bleší trh a další. Akce probíhá v Evangelickém kostele v Křížlicích a jeho okolí.


Více informací



41. ročník HETOS (Memoriál pana učitele Jana Macha)

10.09.2016

41. ročník HETOS (Memoriál pana učitele Jana Macha)

Hlídková etapová turistická orientační hra, kterou každoročně pořádá Klub českých turistů při TJ Spartak je turisticky - orientační soutěží pro družstva o 3 až 5 účastnících – bez rozdílu věku (i rodiny). Je připravena trať 14 km dlouhá s převýšením 390 m. Účastníci v jednotlivých etapách projdou zajímavá místa Krkonoš v okolí Rokytnice a Jablonce nad Jizerou a zároveň plní úkoly z různých dovedností, které mohou v přírodě někdy potřebovat. Startovné 30,- Kč za hlídku.


Více informací



Jablečná neděle

11.09.2016

Jablečná neděle

Přijďte strávit příjemné nedělní odpoledne do „zahradní kavárny“ v zahradě DOTEKu v Horním Maršově, pochutnat si na jablečných dobrotách jako je mošt, cider, štrůdl či výborné jablečné dezerty z rukou našich kuchařů! Čeká vás ruční moštování, hry a soutěže pro děti a v 16:00 celá zahrada ožije příběhy a pohádkami, ve kterých má důležitou roli jablko!


Více informací



Kaml cup

17.09.2016

Kaml cup

Skokanské závody v Harrachově začínají v 9:00, areál Kaml – skokanské můstky K8, K18 a K26. Start běhu pro severskou kombinaci v 14:00 za nájezdem můstku. Tradiční závod ve skoku na lyžích a severské kombinaci pro děti od 5 do 14 let. Kategorie předžáci, žáci a žačky 9–10 let, 11–12 let a 13–14 let. Pro kategorie 11–12 let a 13–14 let je závod vypsán jako Mistrovství ČR ve skoku na lyžích. Nebude chybět ani občerstvení, hudba nebo tombola.


Více informací



Drakiáda

24.09.2016

Drakiáda

Den skvělé zábavy s draky v oblacích – oblíbená špindlerovská drakiáda, během níž vzlétne na Medvědíně rej pestrobarevných draků. Program začíná v 13:00 a pro děti jsou připraveny „dračí soutěže“ o hodnotné ceny. Na Drakiádě se podílí společnost Melida, která poskytla pro účastníky akce speciální zlevněné jízdné na lanovku. Děti do 18 let s drakem mají jízdné zdarma, dospělá jednosměrná jízdenka za Kč 80,- a obousměrná za Kč 150,-. Pojďte s námi pouštět draka.


Více informací



Kulinářský den

28.09.2016

Kulinářský den

Prezentace místních restaurací, stánky s občerstvením a farmářskými produkty, krajové speciality, hudební doprovod, to vše v Janských Lázních na náměstí. Hvězdou celého dne bude: Andrea Andrei, italský zpěvák, producent a především odborník na italské regionální speciality. V rámci vystoupení zazpívá, ale také uvaří některou ze specialit. Návštěvníci uvidí zábavnou gastronomickou show. Doplňkem bude stánek s prodejem pravých italských potravin. Na venkovním podiu vystoupí i známý JH Big Band z Hradce Králové, pod vedením dirigenta Jiřího Hasala.


Více informací


Vyzkoušejte mobilní aplikaci - průvodce po Krkonoších

Stáhněte si novou mobilní aplikaci Krkonoš do svého mobilního telefonu a získejte tak spolehlivého průvodce po Krkonoších.

Stále po ruce tak budete mít tipy na výlet, turistické atraktivity, naučné stezky, turistické trasy a dlouhé cyklosjezdy. Lyžařské běžecké trasy, aktuální sněhové zpravodajství a upravenost běžeckých tras. Cyklobusy, ubytování v regionu, kalendář událostí, kontakty na informační centra a mnoho dalších praktických informací.

Ke stažení ZDE

App Store, Google PlayWindows Phone



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE