Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonošská muzea čeká velká proměna

Správa Krkonošského národního parku provozuje síť Krkonošských muzeí. Téměř všechna z nich projdou v příštích letech zásadními stavebními úpravami a promění se i jejich expozice. V paseckém Památníku zapadlých vlastenců proběhne rekonstrukce objektu bývalé fary a celá výstavní expozice bude modernizována. Drobné stavební úpravy interiéru čekají i muzeum v Jilemnickém zámku. Vznikne zde nová badatelna a v rámci projektu muzeum zdigitalizuje své sbírky. Ve Vrchlabí vznikne centrální depozitář sbírkových předmětů Krkonošského muzea. V dohledné budoucnosti také Správa Krnap připravuje rekonstrukci bývalého kláštera augustiniánů ve Vrchlabí a proměnu expozic tohoto muzea na hlavní návštěvnické centrum KRNAP.


Více informací
Krkonošská muzea čeká velká proměna
Nový impuls pro cestovní ruch v Trutnově

Nový impuls pro cestovní ruch v Trutnově

Při Centru inovací a podnikání (CIPTU), které v Trutnově vzniklo s podporou města koncem roku 2016, se ustanovila i pracovní skupina pro cestovní ruch. Účastníky jsou zástupci profesí souvisejících s cestovním ruchem, tedy hoteliéři, provozovatelé restaurací, zástupci spolků, které zajišťují chod "lákadel" pro návštěvníky města nebo je organizují, nechybí tisková mluvčí městského úřadu a TIC. Již první schůzka pracovní skupiny, která proběhla 15. března, přinesla nejenom spoustu nápadů a inspirací pro nové projekty a produkty cestovního ruchu, ale také první konkrétní kroky na posílení spolupráce mezi aktéry a na zvýšení propagace města v dané oblasti.


Více informací

Poznávací a studijní cesta do Polska

V rámci projektu "Síť hospodářského rozvoje česko-polského příhraničí" CZ.11.4.120/0.0/0.0/15_006/0000071 vás co nejsrdečněji zveme na Poznávací a studijní cestu do polských Krkonoš ve dnech 25. a 26. dubna 2017. Neváhejte a využijte příležitosti účastnit se této cesty. Budete mít možnost seznámit se s některými významnými objekty cestovního ruchu na polské straně Krkonoš, s jejich provozem, financováním, marketingovou podporou a navázat i nové kontakty. Získané zkušenosti a informace pak využít při vaší další práci. Proto se přihlaste co nejdříve, závazným vyplněním formuláře. 


Více informací
Poznávací a studijní cesta do Polska
Krása východních Krkonoš z ptačí perspektivy

Krása východních Krkonoš z ptačí perspektivy

Východní Krkonoše lákají turisty v letošním roce novým moderním způsobem propagace. Turisté se budou moci naladit na atmosféru jednotlivých míst ještě před jejich návštěvou díky nově pořízeným virtuálním prohlídkám. Panoramatické 3D záběry atraktivních míst budou k vidění na webových portálech jednotlivých obcí a kompletně na webu Svazku obcí Východní Krkonoše. Krásná scenérie letošní bohaté zimy se natáčela v únoru, na jaro je plánováno pořízení dalších záběrů. 


Více informací

Investičně atraktivní region? Na Královéhradecku zvítězilo Vrchlabí

Městem pro byznys Královéhradeckého kraje se stala ve středu 1. března 2017 Nová Paka. V nové kategorii Investičně atraktivní region, jež letos poprvé vyhlásila Agentura CzechInvest, uspělo město Vrchlabí.  Soutěžící obce, města i svazky obcí jsou v ní hodnoceny na základě přístupu místních samospráv vůči podnikům a připravenosti podnikatelského prostředí dané lokality pro nové soukromé investice. Město Vrchlabí se stalo živou laboratoří v unikátním projektu zavádění SMART GRIDS inteligentních sítí. Nemalou roli na vítězství Vrchlabí měl také fakt, že je vlastníkem průmyslové zóny, kam v posledních letech míří celá řada významných investic. 


Více informací
Investičně atraktivní region? Na Královéhradecku zvítězilo Vrchlabí
Krkonoše a podkrkonoší

Tipy na zajímavé akce v regionu


SNOWEND

02.04.2017

SNOWEND

Soutěž s hromadným startem pro jednotlivce starší 18 let, pořádaná v Rokytnici nad Jizerou ve Skiareálu Horní Domky, se zajímavými cenami. Registrovat se můžete na webových stránkách. Odpolední zábavný program pro celou rodinu, ledový bar se speciálními drinky, show horské služby, hry a doprovodný program pro děti. Přijďte a zažijte netradiční zakončení lyžařské sezóny.


Více informací



Escualo Quintet ve Vrchlabí

03.04.2017

Escualo Quintet ve Vrchlabí

Escualo Quintet je jedinečné uskupení profesionálních instrumentalistů, kteří se věnují hudebním stylům Tango argentino. Tento mladý soubor již absolvoval řadu prestižních vystoupení v dramaturgii mezinárodních festivalů, co do nástrojového obsazení je identický s kvintetem argentinského hudebníka a skladatele Astora Piazzolly. Svůj název dostal kvintet podle stejnojmenné piazzollovy skladby "Escualo", což znamená v překladu žralok. Poslechnout si tento mladý soubor, který již absolvoval řadu prestižních vystoupení v dramaturgii mezinárodních festivalů, můžete v Kulturním domě Střelnice ve Vrchlabí od 19 hod.


Více informací



Krkonoše na starých rytinách a litografiích - Petr Bergmann

07.04.2017

Krkonoše na starých rytinách a litografiích - Petr Bergmann

Křest knihy s komentovanou prohlídkou výstavy se uskuteční v Městském muzeu v Žacléři od 17 hodin. Petr Bergmann dlouhodobě působil jako manažer hudebních a divadelních souborů v oblasti alternativní kultury a také jako aktivista v oblasti ochrany zvířat a přírody. Od roku 2000 žije na Broumovsku, kde pořádá festivaly, výstavy a umělecké dílny. Buduje směnný systém pro ekologické farmáře Broumovsko Organic. Od roku 2003 sbírá historické materiály, místopisné knihy a mapy Broumovska a Krkonoš. Výstava Krkonoše na starých mapách a grafikách potrvá do 28. 4. 2017.


Více informací



Krakonošův bál v Jilemnici

07.04.2017

Krakonošův bál v Jilemnici

Oblékněte plesové šaty a smoking, obujte taneční boty a přijďte se pobavit a hlavně si zatančit na jedinečný Krakonošův bálposlední bál plesové sezóny v Jilemnici. Zaručeně vás potěší živá hudba, zasytí drobné občerstvení a osvěží lahodné drinky. Společenský dům JILM se těší na vaši návštěvu.


Více informací



Velikonoční jarmark

08.04.2017

Velikonoční jarmark

Zakoupit malý dárek sobě nebo někomu blízkému či koledníkům můžete na tradičním Velikonočním jarmarku ve Františkánském klášteře v Hostinném. Řemeslníci z Hostinného a blízkého okolí vám nabídnou překrásné výrobky jako např. proutěné věnce a další ozdoby, malovaná nebo šitá vajíčka, dřevěné šperky, skleněné šperky a postavičky, drátěné výrobky, perníčky, šité kabelky, tašky a zástěry nebo keramiku. Těšit se můžete i na drobné občerstvení.


Více informací



Velikonoční veselí

15.04.2017

Velikonoční veselí

Město Špindlerův Mlýn během velikonočních svátků ožije maskami a legrací. Pro všechny malé i velké návštěvníky je připraven bohatý program na náměstí města - soutěž o nejhezčí masku, velikonoční dílna, bublinová show, bubenická show GROOVE ARMY, kapela SABRAGE a nedělní DĚTSKÉ SKICROSS závody ve skiareálu Svatý Petr. Nebude chybět dobré jídlo a pití, pomlázka, hudba a průvod masek městem…


Více informací



Koncert Jany Kirschner

15.04.2017

Koncert Jany Kirschner

V rámci Jazzince vystoupí ve Společenském centru UFFO v Trutnově Jana Kirschner + Dragon´s Brew. Janu Kirschner není potřeba příliš představovat. Půvabná slovenská zpěvačka, která se proslavila zejména albem "V cudzom meste", patří mezi stálice české i slovenské hudební scény. Ve svých písních klade otázky, na které se nehledají jednoduché odpovědi, a správně tuší, že bariéry jsou od toho, abychom je snadno přeskakovali (Petr Dorůžka).


Více informací



Den Země

22.04.2017

Den Země

Den Země v DOTEKu v Horním Maršově tentokrát na téma Region na talíři. Přijďte si užít krásný jarní den a pochutnat si na jarním zdravém jídle. Těšit se můžete na procházku po blízkém okolí s povídáním o jedlých rostlinách z přírody a závěrečnou ochutnávkou, jarmark krkonošských výrobců, divadelní představení dramatického kroužku, živou hudbu, hry a soutěže pro děti, výrobu vlastního müsli a másla a zdravé, chutné, jarní občerstvení.


Více informací


Krkonoše na Czech Days

Co je Czech Days? Oficiální publikační portál státní agentury CzechTourism poskytující informace o České republice ve formě mobilních aplikací. Všechny tituly v portálu jsou ke stažení zdarma. Po instalaci ve vašem zařízení (chytrém telefonu, tabletu, apod.) je možno prezentaci používat bez připojení k internetu. Portál Czech Days obsahuje více než 40 titulů v pěti jazycích. Protože se jedná o propagaci České republiky směrem do zahraničí, některé tituly nejsou v českém jazyce dostupné. V portálu najdete témata věnující se představení českých památek, osobností, dědictví UNESCO, představení vybraných krajů a oficiálních institucí prezentujících ČR. V této slovutné společnosti nechybí nejvyšší české hory Krkonoše.

Obsahem jsou snímky zaměřené na představení celého pohoří, dále např. na krásné historické roubenky, horské tisícovky, údolí a vodopády, faunu a floru, lázně, církevní památky. Další napovídají, co s volným časem, jak barevná a lákavá je krkonošská gastronomie, kteří ze sportovců i osobností se zapsali do paměti národa a řadu dalšího.

Prohlížet image prezentaci na www.czechdays.eu/cz/krkonose můžete tak dlouho, jak je vám libo.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE