Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší
Pavel Musil

Krkonoše – jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše a podkrkonoší

Přispějte na úpravu bílé stopy v Krkonoších!

Máte rádi překonávání vzdáleností a poznávání různorodé krajiny hor i zasněžených nížin, je pro vás bílá stopa srdeční záležitostí? Přispějte na úpravu běžeckých tratí a podpořte ty, kteří se o ně s láskou starají, každá koruna se počítá! Pokud se chcete vydat na běžky, ale nevíte, kde je ideální stopa a upraveno, využijte aplikaci Bílé stopy.


Více informací
Přispějte na úpravu bílé stopy v Krkonoších!
Správná výbava do hor

Správná výbava do hor

Velkou opatrnost na horských túrách doporučuje turistům Horská služba. Počasí je velmi proměnlivé, sněhový povrch je často zledovatělý, na některých místech naopak velmi hluboký. Je důležité sledovat možnosti lavinového nebezpečí a nezanedbat kvalitní oblečení a vybavení. Přinášíme vám pár nejdůležitějších rad, co si s sebou vzít na výlet a na co nezapomenout předtím, než vůbec vyrazíte.


Více informací

Kde vás nenechají o hladu?

Pravidelně pro vás zjišťujeme otevřená výdejní okénka, u kterých se můžete občerstvit. Nejen, že si pochutnáte, ale jejich návštěvou podpoříte provozovatele, kteří to v této době vůbec nemají snadné. Děkujeme všem, kteří otevřená okénka navštěvují, vážíme si toho!

 


Více informací
Kde vás nenechají o hladu?
Zatoulejte se na Benecko!

Zatoulejte se na Benecko!

Oblíbená Toulavá kamera se třetí lednovou neděli podívala na Benecko. V reportáži se dozvíte něco z historie i současnosti Benecka, podíváte se na krásná místa a třeba se necháte inspirovat, vezmete běžky a vyrazíte se sklouznout právě do této kolébky českého lyžování.


Více informací

Jilemnici už opět hlídá sněhový Krakonoš

Pokud se zima vydaří a nadělí dostatek sněhu, vzniká v zimě na jilemnickém Masarykově náměstí obrovská socha Krakonoše. Ta je s Jilemnicí spjata už přes 100 let, první dochovaná fotografie je z roku 1912. Nepromarněte svoji šanci a zajeďte se do Jilemnice podívat, životnost sněhového Krakonoše není dlouhá.


Více informací
Jilemnici už opět hlídá sněhový Krakonoš
Na skokanských můstcích v Harrachově se znovu skáče na lyžích!

Na skokanských můstcích v Harrachově se znovu skáče na lyžích!

Jedna z dobrých zpráv pro rok 2021 zní: na skokanských můstcích v Harrachově se znovu skáče na lyžích! Je to jedno z míst, kde se psala historie populární sportovní disciplíny a slouží jako tréninkové centrum, vyhlášené v celé republice. Pojďte se s portálem Kudy z nudy podívat i do harrachovského Ski musea a k dalším skokanským můstkům u nás i ve světě.


Více informací

Těšíme se na film Poslední závod

Hotel Labská bouda a její nádherné okolí je místem, na kterém se bude během února a března natáčet chystaný film Poslední závod. Moc se na znovu natočený příběh Hanče a Vrbaty těšíme — a stejně tak na hvězdné obsazení. Pokud se vše zadaří, proběhne 28. února natáčení i na náměstí v Hostinném, kde se budou točit dvě scény. Slavnostní zakončení závodu, který se jel rok před tragickou událostí v roce 1912 a pohřební průvod po úmrtí Bohumila Hanče a Václava Vrbaty. Sledujte Facebook a Instagram tohoto filmu a mějte aktuální informace o tom, jak natáčení pokračuje.


Více informací
Těšíme se na film Poslední závod
Děkujeme, že jste s námi!

Děkujeme, že jste s námi!

Děkujeme, že odebíráte naše turistické novinky a věříme, že zde pokaždé naleznete zajímavé informace a inspirativní články, často i takové, které třeba nikde jinde nenajdete. Sledujte nás i na Facebooku a Instagramu, nezapomeňte na náš pravidelně aktualizovaný web a stránky Neznámé Krkonoše. Budeme rádi za vaše tipy na zajímavé akce a oblíbená místa, fotografie z podařených výletů a sdílení zážitků, se kterými budete mít Krkonoše navždy spojené.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

Co patří do výbavy na hory? Aplikace Záchranka!

Plánujete vyrazit na hory? Stáhněte si Aplikaci Záchranka. Věříme, že ji nebudete potřebovat, ale třeba potkáte někoho, kdo ano. Buďte připraveni a nebudete překvapeni.

Záchranka je oficiální mobilní aplikace Zdravotnické záchranné služby ČR, Horské služby ČR a Vodní záchranné služby ČČK. Slouží ke kontaktování záchranářů, k edukování praktik první pomoci a k lokalizaci. Umí upozorňovat na nenadále krizové situace ve vašem okolí.

Více informací zde.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE