Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše a podkrkonoší

Ideální sněhové podmínky

Výborné podmínky pro lyžování hlásí před nadcházejícím obdobím jarních prázdnin prakticky všechny skiareály v Krkonoších, včetně níže položených. Díky dostatku přírodního sněhu si kromě příznivců sjezdového lyžování přijdou na své také běžkaři. V Krkonoších leží na hřebenech zhruba metrová vrstva sněhu a na sjezdovkách je ho až 170 centimetrů. Jezdí všechny lanovky a vleky, sjezdovky jsou perfektně upravené. Velmi dobré podmínky mají v Krkonoších i běžkaři, na které čekají stovky kilometrů upravených tratí. Kromě hřebenových tras a Krkonošské magistrály lze do bílé stopy vyrazit třeba v okolí Jilemnice, Vrchlabí, Rudníku, apod.


Více informací
Ideální sněhové podmínky
Běžkotoulky z Krkonoš

Běžkotoulky z Krkonoš

S Běžkotoulkami se pravidelně můžete vydávat za nejkrásnějšími místy v České republice. Vřelým a přívětivým způsobem zvou moderátoři, např. Stanislav Bartůšek, do lyžařských běžeckých stop, na sjezdovku, do kvalitního hotelu či penzionu i za zábavou do horských měst. V posledním díle, který právě běží v ČT, navštívíte malebné Benecko. Další díly dostupné na internetu vám představí např. Harrachov, Rokytnici nad Jizerou, Vrchlabí, Krakonošovo královstvíKořenov, Dolní Dvůr, Špindlerův Mlýn, Paseky nad Jizerou a řadu dalších krásných míst.


Více informací

Kalendář událostí na rok 2017

Kalendář kulturních, sportovních a společenských událostí, připravovaných vždy na celý nadcházející rok, vzniká ve spolupráci s krkonošskými informačními centry východu, středu i západu Krkonoš. Uzávěrka podkladů je ke konci listopadu. Regionální turistické informační centrum Krkonoše se sídlem ve Vrchlabí vznik Kalendáře událostí iniciovalo a každoročně ho kompletuje. Nyní je Kalendář událostí hotov. V elektronické podobě si ho můžete pročíst na oficiálních webových turistických stránkách Krkonoš www.krkonose.eu.


Více informací
Kalendář událostí na rok 2017
Inzerujte v Krkonošské sezoně - léto 2017

Inzerujte v Krkonošské sezoně - léto 2017

Krkonoše – svazek měst a obcí jako vydavatel připravuje další vydání turistických novin, které vyjdou opět také jako příloha deníku MF Dnes. Krkonošská sezona vyjde na 20 stránkách v celkovém nákladu cca 40 000 kusů, s překladem do německého jazyka a bude zahrnovat zajímavá témata z Krkonoš s turistickou mapou. Termín tisku je stanoven na konec května 2017. Krkonošskou sezonu si také přečtou předplatitelé MF Dnes v Praze a ve Středočeském kraji v nákladu 20 000 ks, včetně všech, kteří MF Dnes ten den zakoupí na prodejních pultech. Máte-li zájem o inzerci, teď je ta správná chvíle.


Více informací

10 let od orkánu Kyrill a lesy se již opět zelenají

V noci z 18. na 19. ledna 2007 se přes naše území přehnal vítr tak silný, že ho meteorologové mohli označit jako orkán. Dostal jméno Kyrill. Poničil krkonošský les na bezmála 4 000 hektarech. Celkem bylo poškozeno 87 733 m3 dřeva, tedy objem standardně plánovaných ročních těžeb Správy KRNAP. S odstupem 10 let lze říci, že intenzivním úsilím v roce 2007 a starostlivou péčí lesníků v dalších letech se na postižených lokalitách opět zelená nový les


Více informací
10 let od orkánu Kyrill a lesy se již opět zelenají
Svazek Krkonoše získal certifikát za kvalitu služeb

Svazek Krkonoše získal certifikát za kvalitu služeb

Po cílené snaze, resp. naplnění hlavních principů systému, jako je zaměření na očekávání a spokojenost zákazníka, podporu technických předpokladů kvality služeb cestovního ruchu, respekt vůči specifickým potřebám zapojených organizací, zaměření na efektivní komunikaci mezi vedením, zaměstnanci, zákazníky a ostatními stranami, ale i rozvoj firemní kultury v organizaci, získal Krkonoše - svazek měst a obcí certifikát I. stupně Českého systému kvality služeb. Certifikát je platný do 15. 1. 2020.


Více informací

Krytý výběh pro žirafy a modernizace tří pavilonů

Velké investice směřující k modernizaci areálu čekají ZOO Dvůr Králové i v roce 2017. Kromě už zahájených projektů se zahrada pustí hned do několika rekonstrukcí stávajících pavilonů a velké změny čekají rovněž Restaurant Lemur. Veškeré stavební práce jsou plánovány tak, aby došlo k minimálnímu narušení hlavní sezony. Zahradu navštívilo za minulý rok 538 tisíc lidí a ZOO tak po sedmi letech opět překonala hranici půlmilionové návštěvnosti. To je motivací, aby i letos pokračovali v rozvoji areálu zahrady a zlepšili podmínky chovaných zvířat. Zásadní je zejména dokončení krytého výběhu pro žirafy.


Více informací
Krytý výběh pro žirafy a modernizace tří pavilonů
Podprsenkový strom v Malé Úpě

Podprsenkový strom v Malé Úpě

Při jízdě vlekem U kostela 1000 stačí jen odhodit doleva :-) 

V létě jablka, v zimě podprsenky! Tohle roste ve SKIMU Malá Úpa.

Zalyžujte si také v tisíci metrech nad mořem za téměř stálého sluníčka, které zde během inverzí hřeje do tváří.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

Tipy na zajímavé akce v regionu


Czech Snow Polo Masters

03.02.2017

Czech Snow Polo Masters

V letošním roce proběhne již IV. ročník neobyčejné podívané na koňské pólo na sněhu ve skiareálu Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně. Během dvou dnů (3.-4.2.2017) na vás čekají úchvatné zápasy v koňském sedle.


Více informací



HOT tub víkend

03.02.2017

HOT tub víkend

O víkendu 3.–5. 2. 2017 se koná v Lázních Pod Zvičinou oblíbený relaxační Hot tub víkend. Že nevíte, co to je? Tak se nechte inspirovat! Dřevěné koupelové sudy, jako pokračovatel zdejších lázeňských tradic, nabízejí venkovní koupel s překrásným výhledem na hřebeny Krkonoš, v horké lázni z místní pramenité vody z Mariánské studánky a s příměsí bylinek. V průběhu koupele si můžete objednat občerstvení, na závěr pak relaxovat na příjemných lehátkách.


Více informací



Mistrovství Pecky v běhu na historických lyžích

04.02.2017

Mistrovství Pecky v běhu na historických lyžích

Během tradiční akce běhu na historických lyžích budou pro běžce přichystány záludné překážky v následující podobě: povinný panák, biatlonová střelba šiškami, překonání překážky z palet a konečný sjezd po zbytku sněhu do cíle. Prezentace závodníků proběhne od 12:30 do 13:00, závod odstartuje v 13:30 a vypsány jsou celkem 3 kategorie - Muži, ženy a děti. Podmínkou pro zapsání do startovní listiny je dobové oblečení a dobové lyže.


Více informací



Ondřej Havelka a jeho Melody Makers

08.02.2017

Ondřej Havelka a jeho Melody Makers

Ondřej Havelka a jeho Melody Makers se zabývají autentickou interpretací populární hudby období raného a vrcholného swingu od počátku 30. let až k raným 40. letům. Ondřej Havelka a jeho hot-jazzoví pardálové se vrhají do jubilejní sezóny s nakažlivou vitalitou a v nebývalé formě. Ve Vrchlabí v novém programu zazní mnohé pyramidální hity, jež si publikum za ta léta oblíbilo a k nim přibude pár fungl nových swingových smrští, které jistě chytnou za srdce též.


Více informací



Masopust na DOTEKu

11.02.2017

Masopust na DOTEKu

Masopustní zábava začíná od 12 hodin. Těšit se můžete na dílničku na výrobu jednoduchých masek do průvodu a k tomu bohaté masopustní občerstvení (včetně kotle plného jitrnic a smažených vdolků). Ve 14 hodin propukne masopustní veselí na dvoře DOTEKu (mlýn na staré báby a dědky a další atrakce) a poté vyrazí průvod masek s kapelou na masopustní obchůzku po obci. Následuje závěrečná veselice na náměstí, masky se přesunou za teplem do budovy ZŠ Horní Maršov na dětský karneval a dospělí jsou zvaní na večerní koncert do vinotéky.


Více informací



Pašeráckej vejkend

17.02.2017

Pašeráckej vejkend

Tradiční víkendová akce (17.-18.2.) plná masopustního veselí a zábavy se koná na Dolním náměstí a v lyžařských areálech v Rokytnici nad Jizerou. Těšit se můžete i na pašerácký jarmark či vepřové hody s řadou pochoutek. Nebude chybět ani kulturní program pro dospělé i pro děti. A rozhodně si nenechte ujít sjezd pašeráků v dobovém oblečení na historických lyžích ze Studenova dolů. Další den vás pak čeká trmácení pašeráků po sjezdovkách a boudách a soutěže nejen pro děti.


Více informací



Krkonoše na starých mapách a grafikách

17.02.2017

Krkonoše na starých mapách a grafikách

Výstava v Městském muzeu Žacléř představí Krkonoše v podobě starých map, grafik, litografií, pohlednic a dalších místopisně orientovaných materiálů, vztahujících se k této oblasti. Jedná se o originály z unikátní sbírky Petra Bergmanna, který chystá vydání knihy Krkonoše na starých rytinách a litografiích. Kniha vyjde na jaře v průběhu trvání výstavy, jež bude v různých obměnách putovní a poprvé bude slavnostně otevřena právě v Žacléři. Vernisáž za přítomnosti Petra Bergmanna se uskuteční v pátek 17.2. 2017 v 16 hodin.


Více informací



Krakonošův maškarní rej

18.02.2017

Krakonošův maškarní rej

Již tradiční návštěvu Krakonoše a nezapomenutelný sjezd na čemkoliv díky bohaté nadílce sněhu si určitě všichni naplno užijí v sobotu ve skiareálu v Černém Dole.


Více informací



Biatlonové kolečko

25.02.2017

Biatlonové kolečko

Areál harrachovského biatlonového „Kolečka“ bude v tomto termínu patřit žactvu a to v rámci konání Mistrovství České republiky. Přijďte povzbudit biatlonisty do malebného areálu, kde začínala i naše úspěšná biatlonistka Eva Puskarčíková.


Více informací



Masopustní veselice na lyžích

28.02.2017

Masopustní veselice na lyžích

Jako každý rok na vás o masopustním úterý čekají jízdy na lyžích v maskách a různé soutěže, při kterých se pobaví malí i velcí. Akce se bude konat na sjezdovce Pomezky v Horní Malé Úpě. Těšit se můžete i na malý jarmark. Nejhezčí masky budou vyhodnoceny a obdrží ceny. Začátek reje je naplánován na 14 hodin u restaurace SKIMU House na sjezdovce. Těšíme se na všechny maškary!!


Více informací


Hejtmani přislíbili součinnost

Cíl návštěvy byl naplněn. Nejvyšší české hory, ležící na dvou územně správních celcích, musí být vnímány jako jedno pohoří.   

Na pozvání Jana Sobotky přicestovali na oficiální návštěvu dne 18. ledna 2017 Jiří Štěpán, hejtman Královéhradeckého kraje s delegací a Martin Půta, hejtman Libereckého kraje s delegací.

Navštívili závod ŠKODA AUTO, který v loňském roce dostal významné evropské ocenění Továrna roku/Fabrik des Jahres. Jako první v koncernu VW zavedl do sériové výroby tzv. kooperujícího robota (2015). Vyslechli rekapitulaci již téměř dokončené Průmyslové zóny ve Vrchlabí, která především svými komunikacemi leží na obou částech Královéhradeckého i Libereckého kraje. Ing. Ivan Slimák, vedoucí závodu ŠKODA AUTO a.s., seznámil delegaci s provozem. Ve druhé části programu, za přítomnosti Jana Hřebačky, ředitele Správy KRNAP a Evy Šulcové, ředitelky Svazku Krkonoše, diskutovali se starosty Krkonoš – svazku měst a obcí. Probrali řadu témat týkajících se cestovního ruchu, regionálního rozvoje, infrastruktury, ochrany přírody, školství, dopravy, s cílem podpořit aktivity Svazku ve směru k motivaci vnímání obou krajů Krkonoš jako jedny hory. A v té souvislosti i propagační aktivity, politika rozvoje či čerpání finančních prostředků z různých grantových programů vypsaných oběma kraji, by mělo být postupem času nějakým způsobem systémově sjednoceno.

„Chtěli jsme představitelům krajů dát zpětnou vazbu, co území chce, žádá a jak by podle místních občanů mělo vypadat,“ upřesnil Jan Sobotka.

Ředitelka Svazku Krkonoše Eva Šulcová doplnila: „Pro paní Květu Vinklátovou, členku Rady Libereckého kraje, řízení rezortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu, jsme připravili speciální program. Navštívili jsme Regionální informační centrum Vrchlabí, kde Klára Hančová, ředitelka RTIC, představila jeho činnost v regionu. Mimo jiné jsme diskutovali zaměření dotačních titulů Libereckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Po cestě do Krkonošského muzea v Augustiniánském klášteře, jsme si společně prohlédli ojedinělý Pohádkový dřevěný betlém v zámeckém parku. Posledním bodem programu byla prohlídka Krkonošského muzea, kterým nás provedl pan Jakub Kašpar, náměstek ředitele Správy KRNAP spolu s kolegou panem Pavlem Žalským. Seznámili paní Vinklátovou s chystanou rekonstrukcí budovy muzea a obnovou expozic.

Jsem ráda, že jsme s paní radní našly společnou řeč nad tématy, která nás jako destinační společnost velmi tíží, tj. neexistence zákona o cestovním ruchu a nutnost vnímat a propagovat Krkonoše jako jedny hory,“ uzavřela E. Šulcová.

Více na www.krkonose.eu/cs/tzpravy



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE